χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Εκδίκηση του Ελέφαντα  (Αναγνώστηκε 2089 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Εκδίκηση του Ελέφαντα
« στις: Απρίλιος 14, 2007, 12:13:33 μμ »
Ελέφαντας σκότωσε τον εκπαιδευτή του
και τραυμάτισε 18 άτομα

April 10, 2007

Ένας ελέφαντας σε έξαλλη κατάσταση σκότωσε τον εκπαιδευτή του και τραυμάτισε άλλους 18 ανθρώπους κατα τη διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων στη Νότια Ινδία. Ο ελέφαντας έγινε επιθετικός μόλις είδε τον εκπαιδευτή του να κακοποιεί έναν άλλον ελέφαντα, τον σκότωσε και άρχισε να τρέχει στην περιοχή γύρω από το τοπικό σχολείο όπου γινόταν οι εορτασμοί.  Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τον ελέφαντα να κρατά τον 'εκπαιδευτή' του με την προβοσκίδα του και να ποδοπατεί οδοφράγματα, ενώ το τρομοκρατημένο πλήθος έτρεχε να προστατευτεί. Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πετούν πέτρες στον ελέφαντα, ενώ άλλοι τον χτυπούσαν με ξύλα μπαμπού. Οι αρχές χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο και να ναρκώσουν το ζώο.

Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού που συνέβη την Κυριακή.

Οι ελέφαντες είναι πολύ σεβαστοί στην Ινδία, λόγω της θεότητάς Ganesha που είναι από τις πιο δημοφιλείς στο Ινδουιστικό πάνθεο, και θεωρούνται φορείς καλής τύχης. Αλλά παρά την 'θείκή τους υπόσταση', οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων υποστηρίζουν πως οι ελέφαντες κακοποιούνται συστηματικά καθώς τους εκμεταλλεύονται και εργάζονται εξαντλητικά σε τσίκο, φεστιβάλ και άλλους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, κουβαλώντας ακόμη και τουρίστες για πολύ μεγάλες αποστάσεις.

http://www.smh.com.au/news/World/Elephant-kills-its-trainer-injures-18/2007/04/10/1175971103474.html

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Φενια Veggie

• Sr. Member
  • Όλα τα έμψυχα έχουν ίσο δικαίωμα στη ζωή.
    • hi5
Απ: Εκδίκηση του Ελέφαντα
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 14, 2007, 02:04:17 μμ »
Καλά τους έκανε! Κι αφού τον ξαναπιάσανε εύχομαι να τους ξανακάνει τα ίδια κια χειρότερα!  :-X ::)
Χορτοφαγια, η καλη μου φιλη=)

�

evagelos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 14, 2007, 03:16:02 μμ »
Συμφωνω στο να μην χρησιμοποιουμε τα ζωα για παραστασεις οπως τσιρκο μιας και ζουν μια δυστυχη ζωη σε ενα περιβαλλον ξενο προς τη φυση τους.Αλλα οταν ενας ελεφαντας ζει στην Ταυλανδη πχ και ειναι στο δασος και βοηθαει στο κουβαλημα κορμων ας πουμε τον ιδιοκτητη του, ο οποιος τον φροντιζει και δεν του μαθαινει να κανει σουζες στα δυο ποδια η να παιζει φλογερα, αλλα μονο τον βοηθαει στις αγροτικες του εργασιες, δεν βρισκω λογο να ειμαι αντιθετος σε αυτο..και μην μου πεις Βικυ οτι δεν υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι που περιγραφω...
Στην Ελλαδα πως χρησιμοποιουσαν παλια τα γαιδουρια και τα αλογα για τις μεταφορες; δεν ειναι κακομεταχειριση ενος ζωου οταν το χρησιμοποιεις χωρις να το ταλαιπωρεις και το ανταμοιβεις με την φροντιδα και την αγαπη σου...ειναι λαθος να χρησιμοποιουμε τα ζωα υποβαλλοντας τα σε αφυσικες για τα ιδια ενεργειες, οπως τσιρκο.

Ένας ελέφαντας σε έξαλλη κατάσταση σκότωσε τον εκπαιδευτή του και τραυμάτισε άλλους 18 ανθρώπους κατα τη διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων στη Νότια Ινδία. Ο ελέφαντας έγινε επιθετικός μόλις είδε τον εκπαιδευτή του να κακοποιεί έναν άλλον ελέφαντα, τον σκότωσε και άρχισε να τρέχει στην περιοχή γύρω από το τοπικό σχολείο όπου γινόταν οι εορτασμοί.  Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τον ελέφαντα να κρατά τον 'εκπαιδευτή' του με την προβοσκίδα του και να ποδοπατεί οδοφράγματα, ενώ το τρομοκρατημένο πλήθος έτρεχε να προστατευτεί. Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πετούν πέτρες στον ελέφαντα, ενώ άλλοι τον χτυπούσαν με ξύλα μπαμπού. Οι αρχές χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο και να ναρκώσουν το ζώο.

Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού που συνέβη την Κυριακή.

Οι ελέφαντες είναι πολύ σεβαστοί στην Ινδία, λόγω της θεότητάς Ganesha που είναι από τις πιο δημοφιλείς στο Ινδουιστικό πάνθεο, και θεωρούνται φορείς καλής τύχης. Αλλά παρά την 'θείκή τους υπόσταση', οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων υποστηρίζουν πως οι ελέφαντες κακοποιούνται συστηματικά καθώς τους εκμεταλλεύονται και εργάζονται εξαντλητικά σε τσίκο, φεστιβάλ και άλλους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, κουβαλώντας ακόμη και τουρίστες για πολύ μεγάλες αποστάσεις.

http://www.smh.com.au/news/World/Elephant-kills-its-trainer-injures-18/2007/04/10/1175971103474.html

[/quote]

Valsam

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 14, 2007, 03:42:31 μμ »
Οι ελέφαντες είναι πολύ σεβαστοί στην Ινδία, λόγω της θεότητάς Ganesha που είναι από τις πιο δημοφιλείς στο Ινδουιστικό πάνθεο, και θεωρούνται φορείς καλής τύχης. Αλλά παρά την 'θείκή τους υπόσταση', οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων υποστηρίζουν πως οι ελέφαντες κακοποιούνται συστηματικά

Περιεργο ε? Πως γινεται κατι που εχεις Θεοποιήσει και θεωρεις ιερό κτλ, να το βασανιζεις ?? ??~!! Σε καποια χωρα που θεωρουν
ιερή την αγελάδα (μοσχαρι) Οχι μονο δεν τις κακοποιούν αλλα τις εχουν μη σταξει και μη βρεξει...
Μαλιστα σε θρησκευτικες γιορτές τις καλουν να μπούν μεσα στα σπίτια τους γιατι έτσι πιστεύουν οτι θα τα ευλογήσει και θα
εχουν καλή τυχή και υγεία.  Ειναι σαν να λεμε εδω πιστευω στο Θεο και γι αυτο θα σταυρώσω το γιό του !!?!!?!?
Πολυ αντιφατική η συμπεριφορά προς τους ελεφάντες. Ας αποφασισουν.. Επισης τετοια σεναρια με οργισμενους ελεφαντες στα
τσιρκο εχουν συμβει αρκετες φορες και στο παρελθον σε διαφορες χώρες (και με τιγρεις επίσης) τα υπολοιπα τσίρκο δεν
μαθαινουν ποτε για αυτα τα περιστάτικα να κατσουν να σκεφτουν λίγο ? ή απλα νομιζουν πως ειναι τυχαιο το γεγονος και
πως ο συγκεκριμένος ελέφαντας ήταν "Ελαττωματικος" ή "Τρελος" και δεν πρεπει να το θεωρουν ανησυχητικό ... ?

Οσο γι αυτο που πεταγαν στον ελεφαντα πετρες και ξυλα μου θυμίζει ενα ντοκιμαντερ με κατι πιθήκους που για να διώξουν
ενα λιονταρι και να προστατευτουν εκαναν ακριβως το ιδιο πραγμα !!! Οριστε ποσο κοντα ειμαστε στον πίθηκο !
Στην αναγκη οταν ερχονται στην επιφάνεια τα ενστικτά μας ειναι ακριβως ίδια !!!! "Εξυπνοι" πιθηκοι ειμαστε τιποτα παραπανω.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 01, 2007, 12:42:33 πμ »
Συμφωνω στο να μην χρησιμοποιουμε τα ζωα για παραστασεις οπως τσιρκο μιας και ζουν μια δυστυχη ζωη σε ενα περιβαλλον ξενο προς τη φυση τους.Αλλα οταν ενας ελεφαντας ζει στην Ταυλανδη πχ και ειναι στο δασος και βοηθαει στο κουβαλημα κορμων ας πουμε τον ιδιοκτητη του, ο οποιος τον φροντιζει και δεν του μαθαινει να κανει σουζες στα δυο ποδια η να παιζει φλογερα, αλλα μονο τον βοηθαει στις αγροτικες του εργασιες, δεν βρισκω λογο να ειμαι αντιθετος σε αυτο..και μην μου πεις Βικυ οτι δεν υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι που περιγραφω...
Στην Ελλαδα πως χρησιμοποιουσαν παλια τα γαιδουρια και τα αλογα για τις μεταφορες; δεν ειναι κακομεταχειριση ενος ζωου οταν το χρησιμοποιεις χωρις να το ταλαιπωρεις και το ανταμοιβεις με την φροντιδα και την αγαπη σου...ειναι λαθος να χρησιμοποιουμε τα ζωα υποβαλλοντας τα σε αφυσικες για τα ιδια ενεργειες, οπως τσιρκο.

Είναι άναμενόμενο που το αντιμετωπίζεις έτσι Ευάγγελε - όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι άλλωστε.
Πως θα σου φαινόταν αν κάποιος σε έπαιρνε από την οικογένειά σου (οι ελέφαντες είναι υπερβολικά δεμένοι με την οικογένειά τους και απίστευτα κοινωνικά ζώα) και σου επιβάλλουν μία ζωή που θα είσαι δεμένος, θα σε χτυπούν για να προχωρήσεις όταν κουράζεσαι, και θα εξυπηρετείς άλλους με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαγητό;
Τα ζώα δεν είναι ούτε εργαλεία μας ούτε παιχνίδια μας. Είναι άτομα με ενδιαφέροντα και ανάγκες που δεν θα έπρεπε να παραγκωνίζονται από εμάς τους ανθρώπους για την εξυπηρέτηση των σκοπών μας. . .
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 01, 2007, 01:08:40 πμ »

Είναι άναμενόμενο που το αντιμετωπίζεις έτσι Ευάγγελε - όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι άλλωστε.
Πως θα σου φαινόταν αν κάποιος σε έπαιρνε από την οικογένειά σου (οι ελέφαντες είναι υπερβολικά δεμένοι με την οικογένειά τους και απίστευτα κοινωνικά ζώα) και σου επιβάλλουν μία ζωή που θα είσαι δεμένος, θα σε χτυπούν για να προχωρήσεις όταν κουράζεσαι, και θα εξυπηρετείς άλλους με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαγητό;
Τα ζώα δεν είναι ούτε εργαλεία μας ούτε παιχνίδια μας. Είναι άτομα με ενδιαφέροντα και ανάγκες που δεν θα έπρεπε να παραγκωνίζονται από εμάς τους ανθρώπους για την εξυπηρέτηση των σκοπών μας. . .

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ...  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΦΟΞΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ...  ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ.   
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ...  ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΝΑ ΟΡΓΩΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ Κ.Τ.Λ.  ΣΤΗ ΦΥΣΗ, Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΦΟΞΥ ΕΙΝΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΒΟΛΕΥΕΙ ΛΙΓΟ...   

ΣΟΡΡΥ ΑΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ  :P :P :P
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 01, 2007, 01:27:22 πμ »
Μιας και η συζήτηση είναι συγκεκριμένα γύρω από τους ελέφαντες να πω το εξής. Χωρίς να θέλω να το παίξω ιστορία, έχω δει τα χειρότερα video πάνω σε animal cruelty. Εχω συλλογή από τέτοια videos και τα έχω δει όλα πολλές φορές. Έχοντας δει και το Earthlings εκατοντάδες (κυριολεκτικά) φορές, αναγκαστικά λόγω του υποτιτλισμού, έχω πάθει κατά κάποιο τρόπο ανοσία στα σκληρά videos και πλέον δε συγκινούμαι με αυτά όπως κάποτε. Πριν μια βδομάδα είδα το "Elephant and Man". Όταν έβλεπα πως συλλαμβάνουν τους μικρούς ελέφαντες και τους απομακρύνουν από την οικογένειά τους για να τους χρησιμοποιήσουν... Όταν έβλεπα τις αντιδράσεις του μικρού και το κλάμα του... ΠΑΡΑΝΟΗΣΑ. Ίσως και ότι χειρότερο έχω δει.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 01, 2007, 09:44:51 πμ »
ε τότε καλά κάνουν οι ελέφαντες και επαναστατούν. Αμα ήταν καλά και ευτυχισμένοι δεν θα γίνονταν επιθετικοί. Σημαίνει οτι ζορίζονται...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος fidaki

• Θαμώνας
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 01, 2007, 03:20:32 μμ »
ε τότε καλά κάνουν οι ελέφαντες και επαναστατούν. Αμα ήταν καλά και ευτυχισμένοι δεν θα γίνονταν επιθετικοί. Σημαίνει οτι ζορίζονται...

Ψυχ, συμφωνώ απόλυτα !!!
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής