χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία  (Αναγνώστηκε 3437 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« στις: Δεκέμβριος 06, 2006, 11:24:18 πμ »
http://www.greenpage.gr/arthra_2.htm#circus

Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία


Περιοδικό Fresh Magazine 27/11/2006
Γράφει ο Θανάσης Π. Χρυσός
Καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας

Κάτω από το φως του προβολέα ένας κλόουν σηματοδοτεί την έναρξη της παράστασης. Στη συνέχεια ακροβάτες, ταχυδακτυλουργοί παίρνουν την σκυτάλη, για ν' ακολουθήσουν τα νούμερα με τα θηρία. Διαχρονικά η τόσο οικεία αυτή η εικόνα του τσίρκου, τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Ποια είναι ωστόσο η άλλη όψη των πραγμάτων; Τα τελευταία χρόνια, ένα αποκαλυπτικότατο βίντεο γυρισμένο μυστικά από την A nimal D efenders I nternational (διεθνή οργανισμό για την υπεράσπιση των ζώων) και αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης και μεταφοράς των ζώων ενός τσίρκου, παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που είχαμε ως τώρα.

Αναφορικά με τη διαβίωση των ζώων του τσίρκου, συνηθίζεται να παραμένουν σε κλουβιά που μόλις ξεπερνούν το μέγεθος τους. Πολλά από τα ζώα αυτά είναι συνηθισμένα να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις καθημερινά, όπως οι ελέφαντες ή τα λιοντάρια. Έτσι ο εγκλεισμός τους σ' ένα κλουβί αργά η γρήγορα τα οδηγεί σε μηχανικές κινήσεις που δηλώνουν νευρικότητα, ανία και κατάθλιψη. Αλλά ζώα εκτίθενται σε κοινή θέα και αφήνονται στο έλεος των ανώριμων επισκεπτών που τα εκνευρίζουν ή τα ταΐζουν με ακατάλληλες τροφές. Μερικά μάλιστα από αυτά - όπως οι αρκούδες - είναι από τη φύση τους πολύ ντροπαλά για να αποτελέσουν δημόσιο θέαμα.

Ως προς την εκπαίδευσή τους, όσο πιο μικρά αιχμαλωτίζονται τα ζώα, τόσο το καλύτερο. Με το σίδερο και το μαστίγιο μαθαίνουν πολύ νωρίς ποιος έχει τον έλεγχο, συνηθίζουν τον ρόλο της υποταγής και δεν μαθαίνουν ποτέ τι σημαίνει ελευθερία. Άγριο ξύλο, μαστίγωμα και πρόκληση σωματικών βλαβών, αίμα που ρέει από τις πληγές των ανυπεράσπιστων ζώων. Και όλα αυτά γιατί; Φαίνεται πως αυτή η νοοτροπία δεν επιβάλλεται μόνο από την ανάγκη της εκπαίδευσης των ζώων, αλλά και την ικανοποίηση σαδιστικών τάσεων των ανθρώπων που ευθύνονται για την φροντίδα τους. Η θεραπεία των ζώων - οπότε αυτά αρρωσταίνουν - γίνεται ερασιτεχνικά από τους ίδιους τους ανθρώπους, καθώς δεν υπάρχει μόνιμο κτηνιατρικό προσωπικό. Σχετικά με τα γερασμένα ζώα, αυτά αφήνονται νηστικά και αφρόντιστα καθώς δεν είναι πλέον χρήσιμα, ώσπου να λυτρωθούν, εγκαταλείποντας το μάταιο τούτο κόσμο που τους δίδαξε μόνο την εκμετάλλευση και τον πόνο.

Η μεταφορά των ζώων γίνεται μέσα στα κλουβιά τους, όπου συνωστίζονται για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα την εξάντληση και κάποιες φορές τον αλληλοσπαραγμό τους. Τα ζώα παραμένουν στα κλουβιά ακόμη περισσότερο, όταν για κάποιον λόγο καθυστερήσει η εγκατάσταση του τσίρκου σε κάθε νέο προορισμό του.

Φυσικά, η φρίκη είναι το συναίσθημα που αποκομίζεται παρακολουθώντας το συγκεκριμένο βίντεο. Εδώ σίγουρα γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα για το πραγματικό επίπεδο του πολιτισμού μας. Έτσι αναπόφευκτα ένα άτομο με μέση νοημοσύνη, καλείται να πάρει θέση απέναντι στη θηριωδία των τσίρκων. Ουσιαστικός τρόπος αντίστασης είναι μόνο η αποχή από το θέαμα, παρά την ελκυστικότητα του. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση των ζώων αυτών, ας αναλογιστούμε πως μπορεί να αισθάνεται κάποιος που από την ελεύθερη ζωή της ζούγκλας, μεταφέρθηκε και φυλακίστηκε σ' ένα κλουβί λίγων τετραγωνικών και «πεθαίνει» καθημερινά στον αιματοβαμμένο βωμό του κέρδους.

Η θλιβερή αυτή διαπίστωση δεν εκθέτει μόνο τους ανθρώπους του συγκεκριμένου τσίρκου, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα, που εξακολουθεί να σιωπά απέναντι σε αυτό, όπως και σε αμέτρητα άλλα εγκλήματα. Το επίπεδο του πολιτισμού μας δοκιμάζεται ξανά και ξανά με σημαντικό κριτήριο την στάση μας απέναντι στις μειονότητες και τους αδύναμους. Η επίδειξη ισχύος και οι λεονταρισμοί κάθε είδους, κρύβουν την ουσιαστική αδυναμία και ανεπάρκεια μας να χειριστούμε προβλήματα με τρόπο λογικό, ανθρώπινο και δίκαιο.

Τα ζώα του τσίρκου δεν διαφέρουν πολύ από τα παιδιά του τρίτου κόσμου, από τους ανθρώπους που διαβιούν στις παραγκουπόλεις σε κάθε γωνιά της γης και τους τόσους αδικημένους σ' ένα πλανήτη που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες όλων. Η αδιαφορία που κυριαρχεί μέσα σ' ένα περιβάλλον συνεχούς στρες και αποπροσανατολισμού από τα αληθινά προβλήματα είναι μία βραδυφλεγής πυρηνική βόμβα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή για κάθε μικρό η μεγάλο έγκλημα απαιτείται η αποσιώπηση, η συνενοχή και η αδιαφορία. Οι στάσεις αυτές θρέφουν την αντινομία , ενισχύουν την ανθρώπινη θηριωδία, υποβαθμίζουν τη ζωή μας, της οποίας το επίπεδο δεν κρίνεται μόνο από τους δείκτες της οικονομικής ανάπτυξης.

Ιστορικά, σε πολλές περιπτώσεις ο άνθρωπος έκλεισε τα μάτια, πιστεύοντας πως η «φωτιά» που έβλεπε να πλησιάζει δεν θα τον έφτανε. Όταν όμως το πρόβλημα των άλλων γινόταν και δικό του, άρχισε να καταλαβαίνει τη σχέση αιτίας και αποτελέσματος, και τη δική του ευθύνη απέναντι στα γεγονότα. Τότε κατανόησε πως η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Ωστόσο, η ιστορία συχνά επαναλήφθηκε ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως είναι ο εφησυχασμός και τα συμφέροντα τον λίγων.

Η ανθρωπότητα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, βρίσκεται σ' ένα οριακό σημείο αναφορικά με το περιβάλλον, την εξάντληση των φυσικών αποθεμάτων, την εξαφάνιση των ειδών και την αλλαγή του κλίματος του πλανήτη. Η σιωπή μας μυρίζει θάνατο. Απαιτείται να προστατεύσουμε το σπίτι που μας φιλοξενεί για εκατομμύρια χρόνια και αυτό είναι η φύση σε κάθε της μορφή και εκδήλωση. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη ζωή, σκεπτόμενοι εκτός των άλλων την αλληλεξάρτηση των όντων. Αν νομίζουν πως το πρόβλημα αφορά μόνο τα ζώα, κάνουμε λάθος. Τα λευκά κελιά και οι φυλακές στο Γκουαντανάμο μαρτυρούν πως ένας άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί σε ζώο. Μήπως πλησιάζει και η δική μας σειρά σ' ένα σενάριο που δεν φαίνεται πλέον και τόσο εξωπραγματικό;
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 09, 2006, 12:01:31 μμ »
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΜΕ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Animal Defenders International
-----

http://www.ad-international.org/media_centre/videos.php?g=1&page=1
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 16, 2006, 09:59:29 πμ »
Ήρθε το CIRCO MUNDIAL στην παραλία του Μοσχάτου.
Παρακαλούμε προωθήστε!!!

 
Η κακομεταχείρηση δεν είναι διασκέδαση
·        Οι ελέφαντες στα τσίρκο, δεν είναι εθελοντές. Τους χτυπούν, τους βασανίζουν, τους δένουν, τους κάνουν ηλεκτροσόκ και τους μαστιγώνουν, για να κάνουν τα ανούσια κόλπα.
·        Για να «δαμάσουν» τα μωρά ελεφαντάκια, τα δένουν, τα χτυπούν και τα αφήνουν πεινασμένα, μέχρι και 30 ημέρες.
·        Οι ελέφαντες περνούν την περισσότερη ζωή τους δεμένοι με αλυσίδες, αναγκάζονται να κοιμούνται όρθιοι σε φορτηγά και πρέπει να δουλέψουν άρρωστοι και βασανισμένοι με τον φόβο του ηλεκτροσόκ.
·        Οι ελέφαντες δεν κάνουν κόλπα επειδή τους αρέσουν, αλλά επειδή φοβούνται τι θα γίνει αν ΔΕΝ τα κάνουν.
·        Οι εκπαιδευτές ελεφάντων, κάνουν ηλεκτροσόκ στα πόδια των ζώων, που πολλές φορές πονούν τόσο πολύ και φωνάζουν, καθώς ματώνουν.
·        Πολλά ζώα πεθαίνουν στην εκπαίδευση, τις περισσότερες φορές είναι μωρά, που δεν αντέχουν τον πόνο.
ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ
ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Pets.gr-Stray. gr team
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Valsam

 • Επισκέπτης
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 04:50:41 μμ »
Bλεποντας αυτα τα βιντεο σου ερχεται να παρεις καμια βέργα (μεταλλική κατα προτίμηση)
και να τους ΓΑ@$(&%@)%* ..

Βασικα αυτοι οι ανθρωποι θα πρεπει να οδηγηθούν στην ερημο σαχαρα.

Εκει θα πρεπει να σταθούν ξυπόλυτοι πανω σε κομμάτια πάγου που θα λιώνουν αργα στον καυτό ηλιο
για να κρεμμαστούν στο τέλος απο το δεντρο στο οποιο ειναι δεμένη η θηλειά που ειναι περασμένη στο λαιμό τους.

Και επειδη εμεις δεν ειμαστε ακαρδοι σαν και αυτους , παντα θα εχουν την επιλογή
(αν υποφέρουν απο τον παγο στα πόδια τους) να πηδήξουν και να κρεμαστούν πριν αυτος λιώσει.
....................................... Αυτη ειναι η πρωτη ιδεα που μου ηρθε....

η δευτερη ιδεα ειναι πολυ κοινότυπη... Απλα θαψτε τους στην παραλία με το κεφαλι εξω να περιμένει την
παλίρροια να ανεβει.

Τρίτη ιδεα ειναι μοναδική.

Ενα γυαλινο δωματιο χωρις τιποτα μεσα... απο την κορυφή τρεχει νερό γεμίζοντας αργά το δωματιο...
στην οροφή υπαρχει μια πολυ μικρή τρύπα που χωράει μονάχα το στομα τους.
Οταν φτασουν πανω απο την σταθμη του νερου και εχουν το στομα εξω για να αναπνέυουν, θα παμε
απο πάνω τους, θα τους δείξουμε το βιντεάκι βασανισμού των ζώων του τσίρκου τους,
μετα θα τους χαμογελάσουμε και θα βουλώσουμε την τρύπα που εχουν για να αναπνέουν
γνεφοντας με τα χερια "bye-bye"

Καλο ?

Πιστευω ομως η πιο δικαιη τιμωρια θα ειναι ενας τελευταιος βασανισμών των ζώων απο εμας προς αυτους.

Τι εννοω ?
Παιρνεις ολα τα αιλουροειδή του τσίρκου τους και τα αφηνεις με σκέτο νερο για 1-2 εβδομάδες (οσο μενουν
νηστικά και στην φύση μεχρι να καταφερουν να βρουν λεία και να την κηνυγήσουν με επιτυχία)

μετα... βαζεις 3 πχ λιονταρια σε ενα κλουβι 8χ8 μετρων. Μετα Ανοιγεις μια καταπακτη στην οροφή
και πετας μεσα στο κλουβι , εναν καθε φορα τους "εκπαιδευτές" των ζωων.

Αφου τα ζωα φανε και αρχίσουν να ρευονται και να γλυφουν τα κοκκαλα των εκπαιδευτών τους απο ικανοποίηση
κουνοντας τις ουρες τους... Τα οδηγεις στην αφρική και τα ελευθερώνεις. ...
Ετσι τα ζωα οχι μονο θα εχουν μάθει να κηνυγουν την τροφή τους παρα της συνθηκες αιχμαλωσίας, αλλα στο
διαιτολόγιο τους θα εχουν συμπεριλάβει και τον ανθρωπο !  καλο ε?

Αν εχετε καμια ιδεα να την παραθέσετε... Ειμαι ανοικτος σε νέες ιδεες..Φαντασία να υπάρχει.Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 05:05:14 μμ »
το θέμα δεν είναι να σκοτώσεις τους ανθρώπους που βασανίζουν -
αλλά να μορφώσεις το κοινό και τους εκπαιδευτές για να σταματήσουν αυτό που κάνουν.
Η χορτοφαγία έχει να κάνει με την ηρεμία της ψυχής και το σεβασμό προς όλους.
τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει. Δεν θέλω το αίμα κανενός.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Valsam

 • Επισκέπτης
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 05:08:07 μμ »
το θέμα δεν είναι να σκοτώσεις τους ανθρώπους που βασανίζουν -
αλλά να μορφώσεις το κοινό και τους εκπαιδευτές για να σταματήσουν αυτό που κάνουν.
Η χορτοφαγία έχει να κάνει με την ηρεμία της ψυχής και το σεβασμό προς όλους.
τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει. Δεν θέλω το αίμα κανενός.

Eγω οπως και τα βασανισμένα ζώα δεν θα μας χαλούσε το αιμα αυτών.
Θα σκότωνα αυτούς για να τρομάξουν οι υπόλοιποι.
Μεχρι να μορφωθούν καλυτερα να τους κρατάει ο φόβος μακρια απο τα ζωα.
Οπως χρησιμοποιούν τον φοβο για να εκπαιδεύσουν τα ζωα. Υπήρχαν και αλλοι τροπο αν ηθελαν να το κανουν
απλα δεν γουσταραν γιατι ηξεραν οτι οι τρόποι αυτοί θελουν πολυ χρονο και υπομονή (οπως πχ το παιχνίδι και οι λιχουδιές)Αποσυνδεδεμένος fidaki

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 784
 • Φύλο: Γυναίκα
 • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 05:13:24 μμ »
Με αυτή τη λογική να κάναμε το ίδιο στους γονείς που δέρνουν τα παιδιά τους;  :(
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

Valsam

 • Επισκέπτης
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 05:17:34 μμ »
Σε αυτους που τα δερνουν βαση συστηματικου προγράμματος και τα κακοποιούν ναι.
Σε αυτα που τρωνε μια ξυλια στον κώλο οταν φτανουν σε ακραίες καταστάσεις όχι.

Η παιδικη κακοποίηση έτσι και αλλιως τιμωρείται βάση νόμου στην Ελλαδα. Αλλο η ξυλια που μπορει να αποδειχτεί
και σωτήρια για ενα παιδι που κανει μια επικίνδυνη σκανταλιά και αλλο η κακοποίηση..
Τα ζωα που ειδαμε δεν τα εκπαίδευαν ! Τα κακοποιούσαν ! Αν θυμαμαι καλά ο ελέφαντας εβγαλε αιμα εδω
http://www.youtube.com/watch?v=f6OPpoAjxtU&mode=related&search=

Τα παιδια δεν βγάζουν βγαζουν αιμα ,ουτε μελανιάζουν οταν τα "χτυπουν" οι γονείς τους.
Και δεν το κανουν καθε μερα βρεξει χιονίσει βαση προγράμματος.


Αποσυνδεδεμένος fidaki

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 784
 • Φύλο: Γυναίκα
 • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 13, 2007, 05:21:04 μμ »

Τα παιδια δεν βγάζουν βγαζουν αιμα ,ουτε μελανιάζουν οταν τα "χτυπουν" οι γονείς τους.

Πόσα δεν ξέρεις ! Αλλά συμφωνώ είναι σχετκά σπάνιες αυτές οι περιπτώσεις.
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1322
 • Red Blood Black Tears
  • Αντισπισιστική Δράση
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 12:13:21 πμ »
Eixa paei mazi me kapoia atoma eksw apo to mundial sto mosxato kata ta mesa dekemvrh. Postarw parakatw ena keimenaki pou eixa grapsei tote. Pantws, den eixane katholou kosmo, auto einai gegonos. Kamia vdomada argotera akousa oti eixan valei free entrance. Kserei kaneis pou einai twra to mundial?

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΑΣ

 Τα άγρια ζώα δεν κάνουν περίεργα ακροβατικά επειδή το θέλουν. Τα κάνουν επειδή φοβούνται τη τιμωρία. Απομόνωση, ασιτία, ηλεκτροσόκ, βουκέντρες, μαστίγια και παρόμοια μέσα είναι οι συνήθεις τρόποι “εκμάθησης” των ζώων να εκτελούν αφύσικες για αυτά ενέργειες. Δεν υπάρχει κανέναν απολύτως λόγος να χρηματοδοτούμε τέτοιες ενέργειες.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άγρια ζώα απομακρύνονται από το φυσικό τους περιβάλλον, για να πουληθούν σε τσίρκο και να πεθάνουν μερικά χρόνια αργότερα, είτε από κακομεταχείριση, είτε από κατάθλιψη λόγω του εγκλεισμού τους.
Στις Σουηδία, Αυστρία, Κόστα Ρίκα, Σιγκαπούρη, Ινδία και Φινλανδία η χρήση
ζώων για διασκέδαση έχει απαγορευτεί.
Ίσως ήρθε ο καιρός να γίνει και εδώ το ίδιο.

Ενημερωθείτε: www.circuses.com

Eixa kai egrxwmes fwto, allam to copoy paste den tis pianei.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 12:17:47 πμ »
Ώστε υπήρχαν άνθρωποι που έτρεξαν!!! Ευτυχώς...
Το κάνουν το free entrance γιατί έχει πέσει πολύ η κίνηση.
Δεν είναι όπως παλιά - όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποστρέφουν
τα μάτια τους από τη φρίκη αυτή.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω που είναι τώρα το τσίρκο.

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Valsam

 • Επισκέπτης
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 23, 2007, 10:07:39 μμ »
Eixa paei mazi me kapoia atoma eksw apo to mundial sto mosxato kata ta mesa dekemvrh. Postarw parakatw ena keimenaki pou eixa grapsei tote. Pantws, den eixane katholou kosmo, auto einai gegonos. Kamia vdomada argotera akousa oti eixan valei free entrance. Kserei kaneis pou einai twra to mundial?

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΑΣ

 Τα άγρια ζώα δεν κάνουν περίεργα ακροβατικά επειδή το θέλουν. Τα κάνουν επειδή φοβούνται τη τιμωρία. Απομόνωση, ασιτία, ηλεκτροσόκ, βουκέντρες, μαστίγια και παρόμοια μέσα είναι οι συνήθεις τρόποι “εκμάθησης” των ζώων να εκτελούν αφύσικες για αυτά ενέργειες. Δεν υπάρχει κανέναν απολύτως λόγος να χρηματοδοτούμε τέτοιες ενέργειες.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άγρια ζώα απομακρύνονται από το φυσικό τους περιβάλλον, για να πουληθούν σε τσίρκο και να πεθάνουν μερικά χρόνια αργότερα, είτε από κακομεταχείριση, είτε από κατάθλιψη λόγω του εγκλεισμού τους.
Στις Σουηδία, Αυστρία, Κόστα Ρίκα, Σιγκαπούρη, Ινδία και Φινλανδία η χρήση
ζώων για διασκέδαση έχει απαγορευτεί.
Ίσως ήρθε ο καιρός να γίνει και εδώ το ίδιο.

Ενημερωθείτε: www.circuses.com

Eixa kai egrxwmes fwto, allam to copoy paste den tis pianei.

Και καλά ..τα κείμενα που ποσταρες εκει κοντα στο τσίρκο, δεν τα εσκισαν ή ξηλωσαν οι εργαζόμενοι στο
τσίρκο ? Μημπως περιμεναν να φυγεις και μετα τα ξηλωσαν ολα για να μην χασουν πελατεια ?

Επισης νομιζω πως ο λόγος που δεν είχε κίνηση το τσίρκο δεν ηταν η καλη ενημέρωση των ελληνών
ούτε και τα φιλοζωϊκα τους αισθήματα...
Μπορει να ήταν το πιθανότερο η οικονομική τους κατάσταση.. (αλλα αν ειναι free τοτε?)
μπορει να ήταν ο χρόνος που δεν είχαν .. (τι μερες ηταν το τσιρκο ?)
ή μπορει να ηταν ο καιρος πολυ χαλια εκεινη την περιόδο ...

Σιγα μην ειναι τόσο ενημεροι για το πως εκπαιδεύονται τα ζωα... Ισα ισα .που βλεπουν τους
"εκπαιδευτες" να τα επιβραβεύουν με κυβους ζάχαρης ή αλλες μικρες λιχουδίες και νομίζουν πως τα
εκπαίδευσαν με αυτο το τρόπο... ... Σιγα μην εχουν ολοι ιντερνετ και εχουν επισκευτει το circuses.com.

Τιποτα..νομιζω ηταν τυχαιο το γεγονος οτι δεν ειχε κόσμο..

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 23, 2007, 10:24:30 μμ »
Οι άνθρωποι σήμερα είναι πολύ πιο ενημερωμένοι από ό,τι στο παρελθόν, όσον αφορά στα τσίρκο τουλάχιστον. Εδώ θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, οι γονείς μου είχαν δει στην τηλεόραση βίντεο με κακοποίηση ελεφάντων σε τσίρκο και δεν με ξαναπήγαν. Και ήταν τέλη '80. Δεν είναι ανάγκη να πάς στο ίντερνετ.

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες Γιάννη και αν διαβάζεις τα κείμενα,
αλλά το παραπάνω μεγάλο άρθρο δεν είναι από καμια παλιοφυλλάδα...
είναι από την Καθημερινή.

Δεν είναι τυχαίο πως τα τσίρκο λιγοστεύουν. Ήδη υπάρχουν χώρες που απαγόρευσαν
τα τσίρκο με ζώα, και με τον καιρό γίνονται περισσότερες. Αν είχες ασχοληθεί λίγο με την κίνηση,
θα το γνώριζες.  ;)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Valsam

 • Επισκέπτης
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 23, 2007, 10:37:12 μμ »

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες Γιάννη και αν διαβάζεις τα κείμενα,
αλλά το παραπάνω μεγάλο άρθρο δεν είναι από καμια παλιοφυλλάδα...
είναι από την Καθημερινή.

Ειπα πουθενα και δεν το προσεξα πως αμφισβητούσα τα παρακάτω κείμενα για τις απαγορεύσεις
των τσιρκων σε αλλες χωρες ? Ατοπος ο σαρκασμός.


Δεν είναι τυχαίο πως τα τσίρκο λιγοστεύουν. Ήδη υπάρχουν χώρες που απαγόρευσαν
τα τσίρκο με ζώα, και με τον καιρό γίνονται περισσότερες. Αν είχες ασχοληθεί λίγο με την κίνηση,
θα το γνώριζες.  ;)[/size][/font]
Ξανά ατοπος ο σαρκασμος !   ;)


Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Ένα τσίρκο με ανθρώπινα θηρία
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 23, 2007, 10:46:32 μμ »
Δεν ήταν σαρκασμός, ήταν επισήμανση
σχετικά με το αν πηγαίνει περισσότερος ή λιγότερος κόσμος στα τσίρκο.
 :)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής