Μία πολύ εύκολη συνταγή - μην σας τρομάξουν τα πολλά υλικά - που πάντα εντυπωσιάζει!

ΥΛΙΚΑ:
3 φλιτζάνια ρύζι (ότι ρύζι προτιμάτε εκτός από σούπας)-->εγώ καστανό!
1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας (Βιολογική ή τουλάχιστον ποιστοποιημένη μη μεταλαγμένη)
1 κ/σ ηλιέλαιο ή βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 κονσέρβα καλαμπόκι ή 1 βαζάκι ΒΙΟ καλαμπόκι
1 φλιτζάνι αρακά
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ή 1/2 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 μεγάλο καρότο
λίγο μαϊντανό
5 λουκανικάκια ή 5 λέπτες φέτες σαλαμάκια (εννοείται vegan)
Οδηγίες
Τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και προσθέτετε τον αρακά, το κομμένο σε ροδελίτσες καρότο, τα μανιτάρια, τα βέγκαν λουκάνικα ή σαλαμάκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφού όλα αυτά τσιγαριστούν ελαφρώς προσθέτετε το καλαμπόκι και το ρύζι και αφήνετε για μερικά δευτερόλεπτα.
Σιγά σιγά προσθέτετε με μία κουτάλα βραστό νερό ανακατεύοντας συνέχεια. Για κάθε φλιτζάνι ρύζι χρειάζονται 3 περίπου φλιτζάνια νερό.
Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή. Βάλτε όση σάλτσα σόγιας θέλετε. Το ρύζι στο τέλος πρέπει να έχει ένα αρκετά σκούρο χρώμα.
Αφήστε το όλο μίγμα να βράσει, προσθέτοντας εάν χρειαστεί νερό.
Συνήθως χρειάζονται 20 λεπτά για το βράσιμο, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Παραλλαγή από:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/spesial-kineziko-rizi-me-saltsa-sogias.html