χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΥΡΠΑΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΖΩΩΝ!!!!  (Αναγνώστηκε 2120 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maria1988

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΥΡΠΑΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΖΩΩΝ!!!!
« στις: Απρίλιος 07, 2011, 07:07:11 μμ »
Γεια σας παιδια!!!!Θελω να θεσω ενα θεμα!!!Ζω με εναν σκυλο την Φραντζεσκα!Τις τελευταιες μερες εχει τρελλαθει και παει και χονετε σε κοπρανα!!!!!Την θεωρω σαν ισο προς ισο και κατανοω οτι δεν κανει να της φωναξω ή ποσο μαλλον να την πλακωσω στο ξυλο!!!!!Αλλα ειμαι και ενχειρισμενη στα ποδια και δε μπορω να την κανω συνεχεια μπανιο!!!!ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!!!!!Τι μπορω να κανω για να μη το ξανακανει?Α και πως μπορω να αντιμετοπισω τον ρατσισμο της προς εμενα και την κακομεταχιρηση που δεχομε απο αυτην?(Το βραδυ με κλοτσαει και με διοχνει απο το κρεβατι)

Αποσυνδεδεμένος natasawow

• Sr. Member
Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΥΡΠΑΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΖΩΩΝ!!!!
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 07, 2011, 07:35:45 μμ »
Παράθεση
Α και πως μπορω να αντιμετοπισω τον ρατσισμο της προς εμενα και την κακομεταχιρηση που δεχομε απο αυτην?(Το βραδυ με κλοτσαει και με διοχνει απο το κρεβατι)
:D :D :D

Γι'αυτό δυστυχώς αγαπητή Μαρία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα...Θα δεχτείς τα τερτίπια της η θα την αφήσεις να κοιμάται έξω από το δωμάτιο!Η γάτα μου κάνει κάτι τέτοια σπαστικά,ξυπνάει στις 5 τα ξημερώματα και παίζει με τα πόδια μου,ανεβαίνει στο κεφάλι μου και άλλα κουλά μέχρι να ξυπνήσω!Αλλά δεν μπορώ να την αφήσω από έξω,με λυγίζει το κλάμα της...

Τώρα για το άλλο,νομίζω πως θέλει κάποιες τεχνικές εκπαίδευσης,όπως επιβράβευση με λιχουδιές όταν δεν χώνετε σε ακαθαρσίες ή όταν σε ακούει και απομακρύνεται,η επίπληξη και "τιμωρία" όταν κάνει αυτό που σου σπάει τα νεύρα(πχ. η σκυλίτσα της μαμάς μου έχει μάθει πλέον και όταν κάνει κάποια ζημιά στο σπίτι πηγαίνει μόνη της στο κλουβάκι μεταφοράς της και μένει εκεί μέσα για κανένα 10λεπτο.Ξέρει δλδ ότι αυτό που κάνει είναι κακό,άλλο βέβαια αν το επαναλαμβάνει αραιά και πότε!)...

Γερά νεύρα να έχεις και υπομονή και όλα γίνονται!! nanana

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 07, 2011, 07:41:04 μμ »
Πλακα στην πλακα τωρα,νομιζω οτι κατι συμβαινει!!Γενικα ειναι ενα πανεξυπνο σκυλι και ακρως εκπαιδευμενο!!!!Τον τελευταιο καιρο ομως καθετε σε μια γωνια και δε μιλαει(μεταφορικα)!!!Και κανει πραγματα που δεν τα εκανε ουτε μωρο!!!!

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 07, 2011, 07:50:49 μμ »
Τότε παρατήρησε για ένα διάστημα τη συμπεριφορά της και ψάξ'το παραπάνω,ίσως να βοηθούσε αν μιλούσες με κάποιον που παρέχει θετική εκπαίδευση σε σκυλιά.
Μπορεί να είναι κάτι ψυχολογικό ή να άλλαξε κάτι στο άμεσο περιβάλλον της και να επηρεάστηκε... dunno

Αποσυνδεδεμένος Vlitou

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 07, 2011, 08:49:19 μμ »
Maria uparxei ena poli kalo foroum gia ta skulakia mas to ourdogs.gr . Ekei tha vreis polles sumvoules apo idiokthtes kai thetikous ekpaideutes. Emena me eixe voithisei para poli otan apekthsa tn mourgo mou kai akoma kai twra se oti afora auton ekei trexw. Prepei na kaneis mia dwrean eggrafh kai na xrhsimopoihseis thn anazhthsh  :)

Αποσυνδεδεμένος Φρουτοπία

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 07, 2011, 10:24:33 μμ »
Από σχετικά φόρουμς υπάρχει και το http://www.happypuppycafe.com/public/forum/index.php, όπου βρήκα κι εγώ βοήθεια όταν πρωτοαπέκτησα σκυλάκι.

Για τα κόπρανα δεν γνωρίζω, αλλά το ότι σε κλωτσάει εκτός του κρεβατιού σου σημαίνει ότι θεωρεί τον εαυτό της αρχηγό δικό σου. Υπάρχει και η άποψη ότι τα σκυλιά έχουν ανάγκη από ισχυρή παρουσία δίπλα τους, αλλιώς νιώθουν "ακέφαλα" και μετά βγάζουν περίεργες συμπεριφορές. Έχουν δηλαδή ανάγκη από αρχηγό, γιατί έτσι ζουν στις αγέλες τους στη φύση, αλλιώς στρεσσάρονται και αναλαμβάνουν αυτά να παίξουν το ρόλο αυτό. Ψάξτο λίγο στα φόρουμς ρωτώντας αυτούς που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.

Αποσυνδεδεμένος Peanutbutter

• Πλήρες μέλος
    • facebook
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 07, 2011, 10:55:46 μμ »
Γεια σας παιδια!!!!Θελω να θεσω ενα θεμα!!!Ζω με εναν σκυλο την Φραντζεσκα!Τις τελευταιες μερες εχει τρελλαθει και παει και χονετε σε κοπρανα!!!!!Την θεωρω σαν ισο προς ισο και κατανοω οτι δεν κανει να της φωναξω ή ποσο μαλλον να την πλακωσω στο ξυλο!!!!!Αλλα ειμαι και ενχειρισμενη στα ποδια και δε μπορω να την κανω συνεχεια μπανιο!!!!ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!!!!!Τι μπορω να κανω για να μη το ξανακανει?

Τα σκυλακια θεωρουν τελειως φυσιολογικο να τριβονται ή να τρωνε κακακια για πολλους λογους (γιατι εβλεπαν τη μαμα τους να καθαριζει τη φωλια οταν ηταν μωρα, γιατι μπορει να ειναι πλουσια σε πρωτεινες πχ απο γατες, για να καλυψουν την μυρωδια τους κτλ). Αν θελεις να σταματησει πρεπει να της "πεις" με καποιο τροπο οτι δεν πρεπει να το κανει αυτο. Μπορεις για παραδειγμα να δοκιμασεις, για μερικες μερες, να την βγαζεις βολτα μονο με λουρακι και οταν φτανετε σε υποπτα μερη και παει να κανει την κινηση της να της λες οχι και να την επιβραβευεις οταν σε ακουει. Με πολυ υπομονη και αρκετη προσπαθεια θα εχει μεγαλη βελτιωση. Ειχα και γω το ιδιο προβλημα με το δικο μου τερατακι.

Α και πως μπορω να αντιμετοπισω τον ρατσισμο της προς εμενα και την κακομεταχιρηση που δεχομε απο αυτην?(Το βραδυ με κλοτσαει και με διοχνει απο το κρεβατι)

Οπως ειπε και η frutopia το πιο πιθανο ειναι να θεωρει τον εαυτο της αρχηγο της αγελης. Ο αρχηγος εχει παντα την καλυτερη θεση για να κοιμηθει και τρωει παντα πρωτος. Αν συμβαινει κατι τετοιο μαλλον θα εχεις προβληματα συμπεριφορας και σε αλλους τομεις πχ να μην ακουει και να κανει τα δικα της, να δειχνει ισως επιθετικη συμπεριφορα αν την πλησιασεις την ωρα που τρωει.

Ο γιατρος μου ειχε τονισει οτι καλο ειναι να μη κοιμαται μαζι μου στο κρεβατι, να μην τρωει πριν απο μενα ή να τρωμε σε διαφορετικες ωρες, να της μιλαω παντα ηρεμα και με σιγουρια για να καταλαβει τη θεση της στην αγελη. Τωρα αν σου ακουγετε λιγο βαρβαρο δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσες να κανεις.  Το σιγουρο ειναι οτι τα σκυλακια νιωθουν ασφαλεια οταν ξερουν οτι εισαι εσυ ο αρχηγος, τους φερεσαι παντα με σεβασμο, εισαι δικαιος και ηρεμος μαζι τους.

Υπομονη και περαστικα...

Α! Να σε ρωτησω... ειναι μικρη σε ηλικια?
- "Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη."
Milan Kundera

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 08, 2011, 02:41:44 πμ »

Α! Να σε ρωτησω... ειναι μικρη σε ηλικια?
[/quote]

Οχι ειναι γυρω στα 9!!!Γενικα δεν ειναι ατακτη και ειναι πολυ καλο σκυλι,αλλα τελευταια παει και κοιλιετε σε λασπες και κοπρανα!!Επιθετικη συμπεριφορα δεν ειχε ποτε και βασικα σημερα που την εκανα μπανιο,μπικε πολυ ευκολα στην μπανιερα!!!!!Πραγμα που δεν κανει!!!

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 08, 2011, 09:08:38 πμ »
Από σχετικά φόρουμς υπάρχει και το http://www.happypuppycafe.com/public/forum/index.php, όπου βρήκα κι εγώ βοήθεια όταν πρωτοαπέκτησα σκυλάκι.
thumbsup
Για τα κόπρανα δεν γνωρίζω, αλλά το ότι σε κλωτσάει εκτός του κρεβατιού σου σημαίνει ότι θεωρεί τον εαυτό της αρχηγό δικό σου. Υπάρχει και η άποψη ότι τα σκυλιά έχουν ανάγκη από ισχυρή παρουσία δίπλα τους, αλλιώς νιώθουν "ακέφαλα" και μετά βγάζουν περίεργες συμπεριφορές. Έχουν δηλαδή ανάγκη από αρχηγό, γιατί έτσι ζουν στις αγέλες τους στη φύση, αλλιώς στρεσσάρονται και αναλαμβάνουν αυτά να παίξουν το ρόλο αυτό. Ψάξτο λίγο στα φόρουμς ρωτώντας αυτούς που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.
Γιαυτο να κρατας αντισταση,μην την αφηνεις να παιρνει χωρο και να σε διωχνει σιγα σιγα,αυτο ειναι πιο "εκπαιδευτικο" για το σκυλι γιατι ετσι μαθαινει οτι κρατας τη θεση του αρχηγου στην αγελη.Το ιδιο μπορει να σου κανει και στον καναπε οταν καθοσαστε η καπου αλλου.

Για τα κοπρανα ειναι πιθανον να ειδε καποιο αλλο σκυλι να το κανει,ειναι μιμητικη συμπεριφορα,αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να το προβλεπεις,μεχρι να το ξεχασει πρεπει να την εχεις σε λουρι και παραλληλα να της μαθεις το "αστο"ωστε οταν παει προς τα εκει να την καλεις πισω και να σε ακουει

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 08, 2011, 10:24:12 πμ »
Ωραια!!!Ποιος να μου το'λεγε οτι θα ειχαμε τετοια θεματα στα 9 της!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 08, 2011, 05:25:40 μμ »
Αμάν! Τί καλά να μαθαίνεις από το φόρουμ ότι η κόρη σου έχει προβλήματα συμπεριφοράς!  shock
(Ζει με τη Μαρία από τότε που μετακόμισα κέντρο.)

Λοιπόν Μάρω, για κάποιο λόγο έχει πάθει παλιμπαιδισμό!
Το θέμα με τα κόπρανα το είχε όταν ήταν μικρή. Αν και δεν τα έτρωγε ποτέ, είχε την τάση να τρίβεται πάνω, ειδικά όταν ήταν σε έκσταση και έτρεχε στο άλσος.
(Δε θυμάσαι πόσες φορές την έφερνα κατευθείαν για μπάνιο από το άλσος σκ@τομ#νη;  :D)

Είχα συμβουλευτεί εκπαιδευτή και είχαμε καταλήξει πώς αυτό είναι μέρος του ενστίκτου της. Λόγο και της ιδιότητας της ως κυνηγός (λόγο ράτσας), έχει το ένστικτο να «καλύπτει» τη μυρωδιά της για να μην την αντιλαμβάνονται τα άλλα ζώα.
Αυτό δε μπορεί να το αποβάλει, πρέπει να την αποτρέπεις. (Πράγμα ανέφικτο αφού 1.δε μπορείς να βγαίνεις έξω και 2.έτσι κι αλλιώς την βόλτα της την κάνει μόνη της.)
Το είχε σταματήσει όμως για πολύ καιρό. Τί φλασιά έφαγε ξαφνικά πάλι; huh?

Για τους υπόλοιπους που δεν την ξέρουν, είναι ένα πολύ «σοβαρό» σκυλί. Όπως είπε και η Μαρία είναι πλήρως «εκπαιδευμένη», με την έννοια της υγιούς συμβίωσης μαζί μας. Είναι πολύ συνεργάσιμη, σε σημείο να ξέρει πως θα κατέβει από την πολυθρόνα της όταν το πάτωμα στεγνώσει από το σφουγγάρισμα!

Κάτι έχει συμβεί στάνταρ!!! Τί της κάνατε ρε;!;!  thimos
Για να διεκδικεί ξαφνικά και χώρο στο κρεβάτι ,έτσι τσαμπουκά, κάτι της κάνατε! Τη μαλώσατε για κάτι άσχημα; Πόσες μέρες το κάνει αυτό;

Το κρεβάτι είναι όσο της Μαρίας, τόσο και της Τζέσης. Θέμα αποκλεισμού της από το κρεβάτι δεν παίζει! Είναι το κρεβάτι τους, ακόμα και τώρα που η Μάρω είναι με γάζες στα πόδια.
Είχαμε και στο παρελθόν θεματάκια με το κρεβάτι (όσα χρόνια κοιμόταν μαζί μου εννοώ), αλλά ήταν για μαξιλάρια, σκεπάσματα και τέτοια ( :D).
Έχει σπρώξει πολλές φορές να πετάξει τρίτο άτομο από το κρεβάτι, αλλά όχι εμένα!  shock

Το ότι μπήκε εύκολα στο μπάνιο Μάρω είναι καλό. Σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα κίνησης που έχεις και δε θέλει να σε ταλαιπωρήσει.
(Όπως όταν της λέω «Με κουράζεις, με ταλαιπωρείς» και μασάει και μπαίνει.)
Αλλά είναι τελείως αντιφατικό πως ενω το αντιλαμβάνεται σε διώχνει από το κρεβάτι.
Μήπως την έχετε παραμελήσει; Έχω κι εγώ καιρό να ανέβω, είμαι μ@λ@κ@ς.  blush 
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 08, 2011, 06:37:15 μμ »
Αλλα ειμαι και ενχειρισμενη στα ποδια

Εντελώς  off topic αλλά τι εγχείριση έκανες(αν επιτρέπεται);Έχω πρόβλημα με κότσια και σκέφτομαι να τα αφαιρέσω...Μήπως κατά σύμπτωση έκανες την αντίστοιχη εγχείριση;  Καλή ανάρρωση όπως και να'χει parigoria  :*
Αμάν! Τί καλά να μαθαίνεις από το φόρουμ ότι η κόρη σου έχει προβλήματα συμπεριφοράς!  shock

Έχω κι εγώ καιρό να ανέβω, είμαι μ@λ@κ@ς.  blush 

Εσύ πάλι,άκαρδη μάνα,γιατί δεν πας να δεις την κόρη σου;; nanana

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 08, 2011, 07:03:46 μμ »
Μαλλον εχει τρελλαθει επειδη βλεπει τις γατες εξω!!!Εδω και τεσσερεις μερες το κανει!Αμ βγηκα εξω μαζι της σημερα!ΑΛΛΑ ΕΦΥΓΕ!!Ευτυχως δεν εκανε παλι τα ιδια ομως!Αλλα νομιζω το οτι την εκανα μπανιο ηταν σαν τιμωρια!!Κι ετσι οπως την εκανα...σιγα μη το ανακανει!!!!Ολο το νερο στη μαπα της!!!!Ε δε μπορουσα και να στηριζομε και να την κραταω!!!!

Οντως κοτσια εκανα!!!!!Ειναι πολυ εποδινο και θελει πολυ καιρο αναρωση!!3 μηνες σιγουρα με γαζες και σιδερα γυρω γυρω!Θα περπατας με πι και μετα αφου τα βγαλεις για καποιο καιρο θα ειναι φουσκομενα τα ποδια και θα φορας μονο χαμηλα πεδιλα!!!!Εχει βγει ενας καινουριος τροπος με λειζερ,τον οποιο ομως τον χρυσοπληρωνεις και σε 4 μερες περπατας κανονικα!!!!Απο οτι μου ειπαν αυτο ξαναβγαινει και θα ξαναχρειαστει να το κανω!!!!Αν συμβει,δε θα ξαναβαλω τον εαυτο μου σε τετοια διαδικασια!!Θα μαζεψω πολλα λεφτα και θα την κανω με λειζερ!!!Σου συνιστω να κανεις το ιδιο!!Αν και ξερω τι περνας,ισως σε ενοχλουν και λιγοτερο απο οτι ενοχλουσαν εμενα,καν'την να νιωσεις καλυτερα!Ειναι μεγαλη ανακουφιση οτι επιτελους τα εβγαλες και ειναι και η μονη παρηγορια!!!!!Εν ολιγης καν'το αλλα με λειζερ!!

Αποσυνδεδεμένος Peanutbutter

• Πλήρες μέλος
    • facebook
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 08, 2011, 07:17:07 μμ »
Οντως κοτσια εκανα!!!!!Ειναι πολυ εποδινο και θελει πολυ καιρο αναρωση!!3 μηνες σιγουρα με γαζες και σιδερα γυρω γυρω!Θα περπατας με πι και μετα αφου τα βγαλεις για καποιο καιρο θα ειναι φουσκομενα τα ποδια και θα φορας μονο χαμηλα πεδιλα!!!!Εχει βγει ενας καινουριος τροπος με λειζερ,τον οποιο ομως τον χρυσοπληρωνεις και σε 4 μερες περπατας κανονικα!!!!Απο οτι μου ειπαν αυτο ξαναβγαινει και θα ξαναχρειαστει να το κανω!!!!Αν συμβει,δε θα ξαναβαλω τον εαυτο μου σε τετοια διαδικασια!!Θα μαζεψω πολλα λεφτα και θα την κανω με λειζερ!!!Σου συνιστω να κανεις το ιδιο!!Αν και ξερω τι περνας,ισως σε ενοχλουν και λιγοτερο απο οτι ενοχλουσαν εμενα,καν'την να νιωσεις καλυτερα!Ειναι μεγαλη ανακουφιση οτι επιτελους τα εβγαλες και ειναι και η μονη παρηγορια!!!!!Εν ολιγης καν'το αλλα με λειζερ!!

Τωρα μπορει να πω βλακεια.... αλλα μηπως εχει αγχωθει που σε βλεπει με γαζες και σιδερα να ταλαιπωρησε και εχει αλλαξει συμπεριφορα? (που δεν σου μιλαει εννοω, γιατι τα κακα ειναι αλλο θεμα) Εχει συμπεσει η αλλαγη με την επεμβαση?
Απο τη δικια μου δεν μπορω να κρυφτω με τιποτα. Ακομα και αν προσποιηθω παντα με πιανει  dunno
- "Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη."
Milan Kundera

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 08, 2011, 07:24:56 μμ »

Ναι και την εχει επηρεασει τοσο πολυ που ποτε ποτε καθετε πανω στα ποδια!!!!!!Αυτο το κανει περισσοτερο καιρο!!Ειναι πολυ μελανχολικη!!!!Ισως φταιει το οτι εχει αρχισει να γερναει και μαλλον την εχει επηρεασει πολυ το βαρος της!!!!Εχει παχυνει υπερ του δεοντος!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact