Υλικά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι αγαύης
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1,5 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης(π.χ κουάκερ)
100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
λίγη κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ταχίνι με το
μέλι σιρόπι αγαύης, τα αμύγδαλα, τη σταφίδα, και την κανέλα. Προσθέτω τις νιφάδες βρώμης και την κουβερτούρα. Το μίγμα αν βγει πολύ συμπαγές και μη εύπλαστο, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε σιρόπι αγαύης και ταχίνι μέχρι να γίνει πιο ρευστό(τουλάχιστον αυτό έκανα γιατί είχε γίνει τούβλο). Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα και μοιράζουμε κουταλιές από το μίγμα περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πλάθουμε στο σχήμα του μπιφτεκιού(του λεπτού ), και θα βάζουμε σε μικρή μεταξύ τους απόσταση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά. προσοχή ''αρπάζουν '' γρήγορα και φουσκώνουν αρκετά. Αφήστε τα να κρυώσουν και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
Τέλεια μπισκοτάκια φουλ σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά!!Λίγο προσοχή όμως, μην φάτε πολλά, γιατί οι θερμίδες είναι αρκετούτσικες!!! Πολύ καλά για πρωινό!!
Την συνταγή την βρήκα σε ένα γκρουπ στο φεισμπουκ "Γαστρονομικές εκπλήξεις"
http://www.facebook.com/pages/%CE%93%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%9E%CE%95%CE%99%CE%A3/314769493477