Λοιπόν δεν είμαι έμπειρος vegeterian , περπατάω κανα μήνα , όμως θεωρώ πως το να γίνει κάποιος λακτοχορτοφάγος δεν θέλει και πολύ προσπάθεια. Φαντάζομαι οτι από άτομο σε άτομο οι γευστικοί κάλυκες επιδρούν με διαφορετικό τρόπο/ένταση. Όταν πήρα για πρώτη φορά γάλα σόγιας για να το δοκιμάσω "φοβήθηκα" μήπως δεν μου κάτσει καλά γευστικά με το πρωινο , καμία σχέση... Το γάλα σόγιας μακράν πιο γευστικό (μιας και ταιριάζει περισσότερο συνδιαστικά με τα σιτηρά) ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ μα πολύ ελαφρύτερο το πρωινο γεύμα μου. [ Εχει καταγραφεί πως παγκοσμίως το 75 % του πλυθησμού παρουσιάζει ως ένα βαθμό δυσανεξία στην λακτόζη, αυτό σημαίνει πρόβλημα σοβαρό μέχρι βαριά αίσθηση και αδιαθεσία κάθε φορά που καταναλώνουμε γαλα. ] Ετσι λοιπον για μένα που το γάλα μέχρι πρόσφατα ήταν βασικό διατροφικό στοιχείο , πολύ εύκολα αντικαταστάθηκε ΑΝ και είμαι vegeterian με αυτό της σόγιας (συνεχίζω να καταναλώνω αυγά και τυροκομικά ). Στην τελική την γεύση την δείνουν τα δαμάσκηνα , το μέλι , οι ξηροί καρποί κτλ κτλ ούτε που καταλαβαίνεις την αλλαγή.
Χονδρικά λοιπον , το να κόψει κάποιος το κρέας μόνο είναι απλό. Δεν μου έχει λειψει καθόλου , απεναντίας περνάω έξω τώρα από πιτάδικα και κρεοπωλεία και απορρώ πως είναι δυνατόν εδώ και κάποια χρόνια να παραμένουμε πτωματοφάγοι όπως ο μαρκινός συγγενής μας ο αυστραλοπιθηκος που ο άμοιρος το έριξε στην κατανάλωση των νεκρών απλά και μόνο για να επιβιώσει και όχι να διασκεδάσει ξέρω γω βλέποντας.... ποδοσφαιρο ...