χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Άρθρο: Ε,όχι και vegetarian  (Αναγνώστηκε 8431 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: Άρθρο: Ε,όχι και vegetarian
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 16, 2011, 11:31:03 πμ »
Τι να πω κι εγώ που τρελαίνομαι πραγματικά για μούσλι. Πρωί βράδυ, σχεδόν καθημερινά μπορώ να τρώω μούσλι με γάλα, γιαούρτι, κεφίρ. Ως νέος vegan βολεύομαι προς το παρόν με έτοιμο γάλα σόγιας χωρίς γεύσεις (βανίλια, κακάο, κλπ).
Πιστεύω ότι το σπιτικό "γάλα" είναι πιο γευστικό (και φτηνό) από τα έτοιμα. Θα σου πρότεινα αν έχεις μπλέντερ να φτιάξεις δικό σου γάλα και να πειραματιστείς με τη γεύση.

Αποσυνδεδεμένος Fid

• Liber Vehere
  • New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Άρθρο: Ε,όχι και vegetarian
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 16, 2011, 06:17:05 μμ »
Λοιπόν δεν είμαι έμπειρος vegeterian , περπατάω κανα μήνα , όμως θεωρώ πως το να γίνει κάποιος λακτοχορτοφάγος δεν θέλει και πολύ προσπάθεια. Φαντάζομαι οτι από άτομο σε άτομο οι γευστικοί κάλυκες επιδρούν με διαφορετικό τρόπο/ένταση. Όταν πήρα για πρώτη φορά γάλα σόγιας για να το δοκιμάσω "φοβήθηκα" μήπως δεν μου κάτσει καλά γευστικά με το πρωινο , καμία σχέση... Το γάλα σόγιας μακράν πιο γευστικό (μιας και ταιριάζει περισσότερο συνδιαστικά με τα σιτηρά)  ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ μα πολύ ελαφρύτερο το πρωινο γεύμα μου. [ Εχει καταγραφεί πως παγκοσμίως το 75 % του πλυθησμού παρουσιάζει ως ένα βαθμό δυσανεξία στην λακτόζη, αυτό σημαίνει πρόβλημα σοβαρό μέχρι βαριά αίσθηση και αδιαθεσία κάθε φορά που καταναλώνουμε γαλα. ] Ετσι λοιπον για μένα που το γάλα μέχρι πρόσφατα ήταν βασικό διατροφικό στοιχείο , πολύ εύκολα αντικαταστάθηκε ΑΝ και είμαι vegeterian με αυτό της σόγιας (συνεχίζω να καταναλώνω αυγά και τυροκομικά ). Στην τελική την γεύση την δείνουν τα δαμάσκηνα , το μέλι , οι ξηροί καρποί κτλ κτλ ούτε που καταλαβαίνεις την αλλαγή.

Χονδρικά λοιπον , το να κόψει κάποιος το κρέας μόνο είναι απλό. Δεν μου έχει λειψει καθόλου , απεναντίας περνάω έξω τώρα από πιτάδικα και κρεοπωλεία  και απορρώ πως είναι δυνατόν εδώ και κάποια χρόνια να παραμένουμε πτωματοφάγοι όπως ο μαρκινός συγγενής μας ο αυστραλοπιθηκος που ο άμοιρος το έριξε στην κατανάλωση των νεκρών απλά και μόνο για να επιβιώσει και όχι να διασκεδάσει ξέρω γω βλέποντας.... ποδοσφαιρο ...

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής