Ξέρω την ιστορία της καραγενάνης και από πού προέρχεται, και εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους, κάποιοι έχουν προβλήματα στο στομάχι μετά την κατανάλωση καραγενάνης, και κάποιοι άλλοι όχι. Η μελέτη που έδωσα στο προηγούμενο ποστ μιλάει για πιθανό κίνδυνο που έχει η κατανάλωση καραγενάνης στα τοιχώματα του εντέρου. Προσωπικώς, δε θα εμπιστευόμουν εμπορικά sites για τις πληροφορίες μου.
Εγώ προτιμώ να μην καταναλώνω κανένα προϊόν με καραγενάνη, όπως και χωρίς υδρογονωμένα έλαια ή high fructose corn syrup ή ασπαρτάμη ή MSG (γλουταμινικό μονονάτριο). Έχει χυθεί πολύ μελάνη (virtual or real) για όλα αυτά. Κάποια vegan προϊόντα περιέχουν τα παραπάνω, οπότε δεν τα αγοράζω. Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα, αυτό είναι δικό σου θέμα, φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζεις άμεσα προβλήματα, και δεν σου λέω να αλλάξεις αγοραστικές συνήθειες, σου εξηγώ γιατί εγώ τα αποφεύγω. Υπάρχουν άλλες εταιρίες που χρησιμοποιούν άλλα πηκτικά μέσα, όπως αγάρ-αγάρ, xanthan gum, carob bean gum, corn starch, tapioca flour, κλπ. κλπ., οπότε προτιμώ τα δικά τους προϊόντα.
Είμαστε και εντελώς εκτός θέματος σε thread για seitan. ;D