χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων  (Αναγνώστηκε 5066 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

 • Συντονίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 6819
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Αποσυντονίστηκα...
  • elsa's blog
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 03:33:48 μμ »
Το νομοσχέδιο είναι για κλαμματα και όχι για χαρές αφού με μοναδική εξαίρεση το τσίρκο και την ποινή για κακοποίηση (μόνο σκυλιών και γατιών οι φόλες-μυοκτονίες ας πούμε επιτρέπονται προφανώς) όλα τα άλλα είναι χειρότερα και από πριν. Απορώ γιατί χαίρονται οι "φιλόζωοι" όταν δεν θα επιτρέπεται ούτε καν η δημοσίευση για υιοθεσία χωρίς τσιπάκι. Πιστεύει κανείς οτι καθένας θα δίνει ένα σκασμό λεφτά για να βάλει αγγελία για μια αδέσποτη χτυπημένη γάτα πχ? Ή οτι θα τρέξουν οι βοσκοί να σημάνουν τους σκύλους τους μην τυχών και τους χάσουν. Το δελφινάριο θα κλείσει? Το ενυδρείο κρήτης θα κλείσει που είναι και αυτό κερδοσκοπικό?

Το δελφινάριο θα πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει τις παραστάσεις, τουλάχιστον. Αν θα κλείσει, είναι άλλο θέμα.
Ο νέος νόμος με όλα τα μείον του, είναι πάντως μια κατάκτηση στο θέμα των τσίρκων και των παραστάσεων με ζώα, τουλάχιστον.
Το ενυδρείο, αν δεν κάνει παραστάσεις, όπως και οι ζωολογικοί κήποι, δεν απαγορεύονται. Ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 874
  • Ζώα και Αυτοδιάθεση
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 05:05:50 μμ »
Μα δε κατάλαβες. Το νομοσχέδιο έχει παραθυράκι για τους γαμωβοσκούς για άλλη μια φορά. Το τσιπάρισμά πρέπει να γίνεται παντού εκτός από τα ποιμενικά σκυλιά των βοσκών, γιατί λέει φοβούνται να τα προσεγγίσουν.
Τουλάχιστον αυτό ειπώθηκε μέσες άκρες τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή. Και οι "φιλόζωοι" απλά εκφράζουν "προβληματισμούς". Α,ρε λακέδες..

Αποσυνδεδεμένος Incognito

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2810
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 06:20:05 μμ »
Μα δε κατάλαβες. Το νομοσχέδιο έχει παραθυράκι για τους γαμωβοσκούς για άλλη μια φορά. Το τσιπάρισμά πρέπει να γίνεται παντού εκτός από τα ποιμενικά σκυλιά των βοσκών, γιατί λέει φοβούνται να τα προσεγγίσουν.
Τουλάχιστον αυτό ειπώθηκε μέσες άκρες τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή. Και οι "φιλόζωοι" απλά εκφράζουν "προβληματισμούς". Α,ρε λακέδες..

Από οτι κατάλαβα διαβάζοντας θα εξαιρεθούν οι βοσκοί. Αυτό και εγώ εννοώ οτι οι "φιλόζωοι" κοιτούν το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1322
 • Red Blood Black Tears
  • Αντισπισιστική Δράση
Απ: Απαγόρευση των τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα, μια Ευρωπαϊκή Πρωτιά
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 10, 2012, 02:35:59 πμ »
Από εδώ

06/02/2012
Μεγάλη Νίκη GAWF- Όχι πια τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα
Απαγόρευση των τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα, μια Ευρωπαϊκή Πρωτιά


Καλό είναι ειπωθεί πως η GAWF και η ADI επι της ουσίας δεν έκαναν τίποτα, και παίρνουν τη δόξα από ένα αποτέλεσμα για το οποίο είναι η υπεύθυνη η Όλγα Κήκου σχεδόν αποκλειστικά.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1875
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 01, 2013, 06:05:48 μμ »
Ορίστε και η απάντηση στην ερώτηση πολλών από 'μας ,γιατί δεν απαγορεύτηκαν οι παραστάσεις στο Αττικό Πάρκο μετά την ψήφιση του νόμου Ν. 4039/2012 που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες...

Απ' οτι ισχυρίζονται οι ίδιοι καλύπτονται νομικά.  >:(
«Ήρθε στην αντίληψή μας επιστολή της “Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων” με ημερομηνία 7.1.2013 απευθυνόμενη προς εσάς και η οποία μας αφορά, καθόσον περιέχει σειρά παραπληροφοριών και αρνητικών ισχυρισμών σε βάρος μας.

Καταρχάς, δεν αληθεύει ότι τα δελφίνια έχουν εισέλθει στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο.  Αντιθέτως έχουν εκδοθεί, από τις λιθουανικές αρχές,  όλα τα απαιτούμενα από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία έγγραφα και παραστατικά [CITES, TRACES], προκειμένου να ταξιδέψουν ενδοκοινοτικά από την Λιθουανία στην Ελλάδα, και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτό θα διαπιστωθεί και από την Ελληνική Δικαιοσύνη όπου εκκρεμεί η υπόθεση.   Όσον αφορά το θέμα της κατασχέσεως των δελφινιών είναι θέμα  που επίσης απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη όπου έχει προσφύγει η κυβέρνηση της Λιθουανίας. Και βεβαίως η παραμονή τους στις εγκαταστάσεις μας δεν αντίκειται σε καμία σχετική νομοθεσία της Ε.Ε, όπως ισχυρίζεται η άνω ομοσπονδία.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η αναφορά στο άρθρο 12 του Ν.4039/2012 είναι άστοχη και παραπλανητική αφού αποσιωπάται έμμεσα ότι από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται, με το αμέσως επόμενο άρθρο 13 του ίδιου Νόμου,  τα ζωολογικά πάρκα.  Η εξαίρεση αυτή είναι συνειδητή και εύλογη επιλογή του νομοθέτη, αφού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης λειτουργούν νόμιμα ζωολογικά πάρκα με τους ίδιους κανόνες.  Είμαστε άλλωστε το μοναδικό στην Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων (ΕΑΖΑ).

Τονίζουμε, και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς που πρωτίστως επιτελούμε έργο εκπαιδευτικό, ότι τα δελφίνια που ζουν στο Πάρκο δεν δίνουν παραστάσεις όπως αυτές που αναφέρει ο Ν.4039/2012.  Αυτό που διεξάγεται στο Πάρκο είναι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τα δελφίνια και να μάθουν περισσότερα για αυτά και τις φυσιολογικές τους συμπεριφορές.

Τα δελφίνια δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε αφύσικη πράξη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παράσταση.  Η όλη δραστηριότητά τους που λαμβάνει χώρα ενώπιον του κοινού, δεν διαφέρει από την δραστηριότητά τους που λαμβάνει χώρα και εκτός του κοινού, και στην φύση. Το συγκεκριμένο θαλάσσιο θηλαστικό, από την φύση του επιδίδεται σε άλματα έξω από το νερό, για δικούς του λόγους.  Το ίδιο και για την κολύμβηση σε συγχρονισμό με τα άλλα μέλη της αγέλης του.  Το ίδιο για την ασχολία του με αντικείμενα που βρίσκει μέσα στο νερό, τα οποία επεξεργάζεται με το ρύγχος  και το στόμα ή τα πτερύγιά του.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε το γεγονός πιστοποίησης της μη διενέργειας παραστάσεων των δελφινιών και από το αστυνομικό τμήμα Σπατών κατόπιν αυτοψίας των οργάνων του.

Σχετικά με τις δήθεν παράνομες εγκαταστάσεις, ο ισχυρισμός αυτός  δεν ευσταθεί δεδομένου ότι όλες οι τυχόν παραβάσεις έχουν νομιμοποιηθεί από την 30-5-2012, με την διαδικασία του Ν.4014/2011, και καταβάλλουμε ανελλιπώς τις δόσεις του σχετικού τέλους νομιμοποιήσεως που μας έχει βεβαιωθεί.

Ειλικρινά μας προκαλεί απορία το μένος αυτών των οργανώσεων  κατά της εταιρείας μας η οποία είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, απασχολεί δεκάδες υπαλλήλους, καταβάλλει πολύ μεγάλα ποσά σε φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο και προάγει τον πολιτισμό.

Τις αιτιάσεις τους καλά θα κάνουν να τις επικοινωνήσουν στους 620.000 μαθητές, από τους 2.940.000 επισκέπτες που μας έχουν επισκεφθεί από το 2000, και είμαστε σίγουροι ότι οι απαντήσεις που θα λάμβαναν θα τους εξέπλητταν.

Με τις ανωτέρω σκέψεις και ευκαιρίας δοθείσης σας επαναλαμβάνουμε την επιθυμία μας να βρισκόμαστε πάντοτε εντός των ορίων της νομιμότητας την οποία εσείς προασπίζετε, προσφέροντας ταυτόχρονα στις χιλιάδες των επισκεπτών μας μια εμπειρία ισάξια των καλυτέρων ζωολογικών πάρκων του κόσμου».

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.econews.gr/2013/01/31/delfinario-attiko-zoologiko-parko-95301/
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Άστεγος Διαβάτης

 • Επισκέπτης
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 01, 2013, 06:59:22 μμ »
Είχα δει και τα δύο δελτία τύπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.  Αν και νομίζω άργησαν λίγο, ελπίζω να βάλουν το λιθαράκι αν και για μένα είναι λίγο υποκρισία.. έχω πιάσει παν πολλές φορές σωματεία να διαφημίζουν το έκτρωμα, και με πολλούς έχει πάρε δώσε, βλέπε ΑΝΥΜΑ.
Την εποχή που γράφαμε για το αττικό ( http://astegosdiavatis.blogspot.gr/2011/11/blog-post_04.html ) ούτε ένα σωματείο δεν προωθούσε την φωνή μας.. το αντίθετο. αλλά ας μην βγάλω χολή. πέρα από αυτά.. σχετικά με το δελτίο τύπου.. 

"Καταρχάς, δεν αληθεύει ότι τα δελφίνια έχουν εισέλθει στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο.  Αντιθέτως έχουν εκδοθεί, από τις λιθουανικές αρχές,  όλα τα απαιτούμενα από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία έγγραφα και παραστατικά [CITES, TRACES], προκειμένου να ταξιδέψουν ενδοκοινοτικά από την Λιθουανία στην Ελλάδα, και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτό θα διαπιστωθεί και από την Ελληνική Δικαιοσύνη όπου εκκρεμεί η υπόθεση."   

Τρία από αυτά είναι άγρια και έχουν συλληφθεί από την Μαύρη Θάλασσα. Για τις παράνομες κατασκευές, στην επιχείρηση έχει επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. (σχετικό - http://www.wdcs.org/stop/captivity/eu_campaign/greece.php )

Επισημαίνουμε επίσης ότι η αναφορά στο άρθρο 12 του Ν.4039/2012 είναι άστοχη και παραπλανητική αφού αποσιωπάται έμμεσα ότι από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται, με το αμέσως επόμενο άρθρο 13 του ίδιου Νόμου,  τα ζωολογικά πάρκα.
Ο νόμος λέει ότι "Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού." στο 13 λέει ότι εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων. ( ο νόμος http://issuu.com/.147/docs/document__4_#download

Σχετικά με τις δήθεν παράνομες εγκαταστάσεις, ο ισχυρισμός αυτός  δεν ευσταθεί δεδομένου ότι όλες οι τυχόν παραβάσεις έχουν νομιμοποιηθεί από την 30-5-2012, με την διαδικασία του Ν.4014/2011, και καταβάλλουμε ανελλιπώς τις δόσεις του σχετικού τέλους νομιμοποιήσεως που μας έχει βεβαιωθεί.

δεν ξέρω αν πραγματικά το άλλαξαν μια και το θέμα είναι πριν από τις 30-5-2012. αλλά αυτό τους απαλλάσσει;; τους είχαν βρει παράνομους και εκκρεμούσε κατάσχεση.

Τις αιτιάσεις τους καλά θα κάνουν να τις επικοινωνήσουν στους 620.000 μαθητές, από τους 2.940.000 επισκέπτες που μας έχουν επισκεφθεί από το 2000, και είμαστε σίγουροι ότι οι απαντήσεις που θα λάμβαναν θα τους εξέπλητταν. και τα τσίρκο με ζώα είχαν κόσμο.. το θέμα είναι ότι και εκεί είχε κακοποιήσεις και παραβιάσεις νόμων - πέρα από την ηθική πλευρά.

και μιας και το ανάφεραν για τα παιδιά -> http://astegosdiavatis.blogspot.gr/2012/12/Delfinia-akoyste-ta-paidia-Binteo.html

 
Αποσυνδεδεμένος gypsy

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 503
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 01, 2013, 09:33:37 μμ »
Για αυτό όλα αυτά με τους νόμους ( ή την κοινωνική νομιμοποίηση βλέπε: 2.940.000 επισκέπτες) είναι μπούρδες....

Αποσυνδεδεμένος fani7

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2608
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 02, 2013, 01:24:11 μμ »
Για αυτό όλα αυτά με τους νόμους ( ή την κοινωνική νομιμοποίηση βλέπε: 2.940.000 επισκέπτες) είναι μπούρδες....
+1
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Incognito

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2810
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 02, 2013, 07:53:41 μμ »
Ναι φοβερό επιχείρημα. Και στις ταυρομαχίες πάει κόσμος που τους αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 03, 2013, 09:15:47 πμ »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΗΤΩΔΩΝ

http://animalsfree.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Άστεγος Διαβάτης

 • Επισκέπτης
Απ: Σχέδιο νόμου για τη κακοποίηση των ζώων
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 05, 2013, 05:46:39 μμ »
Τροποποίηση του ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»

http://www.opengov.gr/ypaat/?p=995#comments

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής