χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ  (Αναγνώστηκε 1519 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 660
  • Φύλο: Γυναίκα
ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
« στις: Μάρτιος 30, 2011, 10:00:34 πμ »
είδα αυτή τη συνταγή στο σταρ, δεν βλέπω γενικά τηλεόραση για άλλο λόγo το είχα βάλει και έτυχε.
μου φάνηκε καλή και σχετικά εύκολη γιατί δεν απαιτεί λάδωμα σε ένα ένα φύλλο.
θα προσπαθήσω να τη δοκιμάσω την παρασκευή, αλλά δεν εγγυώμαι. στο ''γυαλί'' έδειχνε τέλειος.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φύλλο Βηρυτού ή κρούστας (προσοχή στα συστατικά)
200γρ ελαιόλαδο
λαδόχαρτο
γέμιση
1/2 κιλό αμύγδαλα τριμμένα
1 κιλό σουσάμι
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1κ.γλ.κανέλα σκόνη
1/2κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη
1/2κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη

σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 μπαστούνακι κανέλα
1κ.σούπας χυμό λεμονιού
4-5 καρφάκια γαρίφαλο

Ετοιμάζω τη γέμιση
λιώνω το σουσάμι στο γουδί και ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά

Στρώνω στο πάτο του ταψιού ένα φύλλο λαδόκολλα και από πάνω τρία φύλλα κρούστας.
βάζω με κουτάλι μια στρώση αρκετή γέμιση, μια στρώση φύλλο κοκ. χωρις να λαδώνω ενδιάμεσα.
στο τέλος βάζω πάλι τρία φύλλα (αυτό δεν το άκουσα, αλλά έτσι νομίζω ότι γίνεται)
κόβω σε ρόμβους με μεγάλο μαχαίρι .
βάζω σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά
με μια κουτάλα περιχύνω το καυτό λάδι στο ταψί  αν κρυώσει το ξαναζεσταίνω.
και βάζω ένα καρφάκι γαρίφαλο σε κάθε κομμάτι.
ψήνω στους 180 βαθμούς για 30' και στους 160 για 45'
βγάζω το μπακλαβά να κρυώσει και ετοιμάζω το σιρόπι
βάζω όλα τα υλικά σε κατσαρόλα να βράσουν
περιχύνω με κουτάλα με ζεστό όχι καυτό σιρόπι τον κρύο μπακλαβά
λίγο λίγο αρχίζοντας από τις άκρες γύρω γύρω και μετά στη μέση
αφήνω το σιρόπι να απορροφηθεί καλά και σερβίρω.

καλή επιτυχία
 :*


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 30, 2011, 10:12:30 πμ »
thanks

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής