Αυτές είναι οι αγαπημένες μου δίπλες,είναι αυτές και μου της έχω φτιάξει πάνω από 6 φορές..!

Υλικά
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
1 κιλό αλεύρι Ολικής άλεσης ή ασπρό Νο.1
Για το σιρόπι
1 κιλό μέλι ή 1 κιλό σιρόπη μέλλασας (δεν το προτεινώ,με 2,5 ποτ. νερό)
3 ποτήρια του νερού νερό
κανέλα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Το αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστή γωνιά μέχρι να φουσκώσει.
Κατόπιν κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο (ψιλό).
Κόβουμε το ζυμάρι σε οριζόντιες στήλες πλάτους 2 δακτύλων περίπου και το τυλίγουμε σε σχήμα σα σαλιγκάρι.
Οταν τελειώσουμε με τα φύλλα, βάζουμε πολύ λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα όπως και για τους λουουμάδες.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε λίγες-λίγες μέσα τις δίπλες και τις βγάζουμε αμέσως.
Τρίβουμε καρύδι, το ανακατεύουμε με κανέλα και πασπαλίζουμε μα αυτό τις δίπλες.
Καλό φάγωμα που έρχεται και πασχά!