Η "οργανική" απεξάρτηση που λες δεν είναι ανεξάρτητη από την "ψυχολογική". Είμαστε ένα πράγμα σώμα+μυαλό. Άρρωστο το σώμα, άρρωστο και το μυαλό.
Είχα δοκιμάσει τσίχλες και τσιρότα. Το μόνο που σου κάνουν είναι να παρατείνουν το χρόνο εμφάνισης συμπτωμάτων στέρησης, με άλλα λόγια παρατείνουν το μαρτύριο. Στο τέλος, αν δεν ξαναρχίσεις το κάπνισμα, δεν μπορείς να κόψεις τις τσίχλες! (χάλασα ανεπανόρθωτα τα ούλα μου με αυτές).
Παρακαλώ όποιον καπνίζει και ξέρει λίγα αγγλικά να επισκεφτεί το site που σας είπα και να ΔΙΑΒΑΣΕΙ. Ίσως δεν το πιστεύετε, ίσως νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για τον εθισμό στη νικοτίνη. Σας διαβεβαιώνω όμως πως το σύστημα έχει αποτέλεσμα σε πάρα πολύ κόσμο. Μετά από μένα το έκοψε και ο άντρας μου (με όλα αυτά που του μετέφερα και βλέποντας αποτέλεσμα σε μένα). Δεν έχει ούτε μια δραχμή κόστος, αλλά θέλει χρόνο και όρεξη να διαβάζεις. Βέβαια πρέπει και να θέλεις να το κόψεις, να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό όταν διαβάζεις και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να «χωνεύει» όσα διαβάζει.
Υπάρχουν κάποια άρθρα μεταφρασμένα στα ελληνικά, αλλά όχι όλα.
Δείτε
εδώ από το site whyquit.com κάποια ελληνικά κείμενα.
Το μηχάνημα που λες μοιάζει "μαγικό" και έχω την τάση να είμαι λίγο δύσπιστη με κάτι τέτοια που υπόσχονται να κάνουν κάτι χωρίς εσύ να συμμετέχεις (όπως πχ. αδυνατίστε τρώγοντας, κάντε γυμναστική από την πολυθρόνα σας κλπ).
Όλα είναι μέσα στο ρημάδι το μυαλό μας. Πρέπει να κάνει ένα «κλικ» και δεις τα πράγματα αλλιώς.Δείτε και ένα ελληνικό αντικαπνιστικό φόρουμ
εδώ με πολύ χρήσιμες πληροφορίες.