χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια για πιτσα  (Αναγνώστηκε 4072 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dum spiro spero

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
Βοηθεια για πιτσα
« στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 07:56:04 μμ »
Παιδια χρειαζομαι την πολυτιμη βοηθεια σας biggestgrin Καταφθανουν τα γενεθλια μου και σκεφτομαι να καλεσω φιλους στο σπιτι..Ειναι σκεψη της τελευταιας στιγμης μαλλον και δεν εχω προετοιμαστει..Το θεμα ειναι πως δεν υ[αρχει καμια περιπτωση να τους παραγγειλω πιτσες και ολα τα σχετικα για να μεινουν ευχαριστημενοι.....θα μαθουν τι θα πει βιγκαν κουζινα winking  Υποθετω πως η βαση στην προκειμενη περιπτωση θα πρεπει να ειναι η πιτσα...Οι συνταγες που βρισκω στο ιντερνετ ομως  απαιτουν υλικα τα οποια αποκλειεται να βρω εδω και δεν προλαβαινω να τα παραγγειλω.Εχετε υποψην καμια πιο απλη συνταγη???Σημειωνω και το οτι θα ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω πιτσα:/ Επισης οποια αλλη προταση καλοδεχουμενη:)))))
''Μην κανεις στους άλλους αυτο που δεν θα ηθελες να σου κανουν εσενα''

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
Απ: Βοηθεια για πιτσα
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 08:05:55 μμ »
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 09:15:30 μμ »
Α, μπράβο, Μαζικήν!  clapper Κι έλεγα, δεν θα απαντήσει ο βιβλιοθηκάριος του φόρουμ;  :D
Το βίντεο από το Ethical Pizza που μνημονεύεται και στα δύο λινκ, είναι καταπληκτικό!

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 07:31:06 μμ »
Μπορείς να φτιάξεις και spring rolls, είναι πανεύκολα και νοστιμότατα.Τα έφταξα την προηγούμενη εβδομάδα για το γραφείο που είχαμε ένα σωρό συναντήσεις και θα με έβαζαν να παραγγείλω μ@λ@κίες οπότε πρόλαβα και τους μπούκωσα  biggestgrin. Σωτάρεις λάχανο, καρότο, πράσο και ότι ζαρζαβατικό σου κατέβει, κομμένα λεπτά μπαστυνάκια, με λάδι και λίγο σόγια σος.Μόλις πιουν τα ζουμιά τους και μαλακώσουν αρκετά τα βγάζεις απο την φωτιά και αρχίζεις να τυλίγεις μακρόστενα ρολά, με έτοιμο φύλλο ή άνοιξετο εσύ αφού ψήνεσαι να φτάξεις ζύμη για πίτσα   :)
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 10:29:22 μμ »
(βρε, η Φανή!  :D)

Μετά τα τηγανίζεις τα ρολά;  question2

Ή τους μπουκώνεις κατευθείαν;  :D

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 11:32:35 μμ »
 :D :D :D Κλέβω απο το ίντερνετ κάποιου γείτωνα και μου κόβεται συνέχεια η σύνδεση, είχα αγχος να προλάβω να το δημοσιεύσω. Τα τηγανίζω και μετά τα βάζω σε χαρτί κουζίνας να πάρει τα λάδια
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος wild_rose

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 26, 2012, 01:28:16 πμ »
συνταγη πιτσας-αυτη η πιτσα επειδη δεν εχει καθολου τυρι γινετια μονο ρολο (σε φετουλες) ή καλτσονε
υλικα:
για τη ζυμη
-περιπου 300 γρ αλευρι (εγω βαζω μισο ασπρο και μισο ολικης αλεσης)
-1 ποτηρι νερο ή γαλα σογιας χλιαρο
-1 φακελακι μπεικιν παουντερ ή ξηρη μαγια
-λιγο αλατι
-1 φλιτζανι του καφε σπορελαιο
-λιγο τριμενο κοκκινο πιπερι

βαζουμε το αλευρι σε μια λεκανιτσα κι ανοιγουμε λακουβα στη μεση ριχνουμε το νερο το λαδι και τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε, μπορει να περισεψει αλευρι, μπορει ομως να χριεαστει να συμπληρωσουμε. ζυμωνουμε καλα και μετα αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει λιγακι

για τη σαλτσα
-1 ντοματα λιωμμενη στο μπλεντερ
-2 κουταλιες λαδι
-λιγο αλατι, λιγη ζαχαρη ή αλλο γλυκαντικο, λιγο πιπερι
-μισο κουταλακι ριγανη τριμμενη και μισο κουταλακι βασιλικο ψιλοκομμενο ή τριμμενο αν εχουμε ξερο
-2 κουταλιες νερο

σοταρουμε στο λαδι τη ντοματα για 2 λεπτα και μετα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το νερο, σωταρουμε λιγο ακομα, ριχνουμε το νερο και αφηνουμε να βρασει για 1-2 λεπτα

για τη γεμιση (εγω βαζω αυτα τα υλικα,εσεις βαλτε οτι σας αρεσει)

-3 κουταλιες καλαμποκι γλυκο
-ενα φλυτζανι ελιες σε ροδελες
-3 πιπεριες πιπεριες (καλυτερα διαφορετικα ειδη) σε λωριδες, ροδελες ή μικρα κοματακια
-μια ντοματα αφυδατωμενη (στο φουρνο ή λιαστη) κομενη σε λεπτες φετες ή λωριδες
-1 φλυτζανι τσαγιου μανιταρια κομμενα
-2 κουταλιες καρυδια κοπανισμενα
επισης οποιοδηποτε αλλο υλικο επιθυμουμε
αν θελουμε αφυδατωνουμε οποια  υλικα εχουν πολλα υγρα στο φουρνο επιλεγοντας αερα για λιγα λεπτα, για να μην τραβηξει τα νερα η ζυμη

αν κανουμε καλτσονε:
περιπου μιση ωρα αφου εχουμε ετοιμαζει τη ζυμη ανοιγουμε ενα σχετικα χοντρο φυλλο  στρογγυλο.
απλωνουμε σε ολο το φυλλο τη σαλτσα ντοματας με ενα κουταλι. ριχνουμε στο μισο φυλλο τα υλικα αφηνοντας ενα περιθωριο 1-2 εκατοστα απ εξω για να γυρισει και να κλεισει. διπλωνουμε το υπολοιπο και  "κολλαμε" το ζυμαρι για να μην ανοιξει. αν δεν κολλαει βρεχουμε λιγο τα χερια και πιεζουμε.
ψηνουμε στους 200 βαθμους για 15-20 λεπτα, αναλογα ποσο χοντρη ειναι η ζυμη μας

για ρολο:
ανοιγουμε φυλλο σε σχημα περιπου ορθογωνιο. απλωνουμε σε ολο το φυλλο  τη σαλτσα ντοματας, μετα τα υπολοιπα υλικα και τυλιγουμε ρολο. μπορουμε να το ψησουμε ετσι στους 170-180 βαθμους για 25-30 λεπτα. αλλιως κοβουμε απο το φετουλες παχους 1,5 εκατοστα, τις τοποθετουμε ξαπλωτες σε ταψι ή λαμαρινα και ψηνουμε στους 180-200 για περιπου 10-15  λεπτα, μεχρι να ροδισουν καλα.

Αποσυνδεδεμένος dreamlife

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Νους υγιής εν σώματι υγιεί
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 30, 2013, 10:00:34 πμ »
Κοίτα εδώ:

http://www.veganforum.gr/index.php/topic,2704.0.html

http://www.veganforum.gr/index.php/topic,3164.0.html

mazikeen καλημέρα,

Δεν δουλεύουν οι σύνδεσμοι.
Όταν αδειάσεις, διόρθωσε το
"H χώρα μου είναι ολόκληρη η γη... ενώ η θρησκεία μου είναι να αφήσω θετικό αποτύπωμα πάνω της..." Ανώνυμος

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 30, 2013, 08:03:48 μμ »
Κοίτα εδώ:

http://www.veganforum.gr/index.php/topic,2704.0.html

http://www.veganforum.gr/index.php/topic,3164.0.html

mazikeen καλημέρα,

Δεν δουλεύουν οι σύνδεσμοι.
Όταν αδειάσεις, διόρθωσε το

Γεια σου dreamlife. Tο φόρουμ έχει περάσει από διάφορες φάσεις, από αλλαγή διεύθυνσης σε διάφορα software upgrades, με αποτέλεσμα πολλοί σύνδεσμοι από παλιά νήματα να μην δουλεύουν. Είναι πολύ εύκολο να τους διορθώσεις μόνος σου κάθε φορά, αρκεί να προσέξεις τις διαφορές μεταξύ των παλιών και των τρεχόντων διευθύνσεων και να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές. Είναι απλώς η αλλαγή κάποιων καθετων σε ερωτηματικά και κομμάτων σε ίσον. Έτσι μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλα τα παλιά links χωρίς να ανησυχείς αν αυτός που έκανε την ανάρτηση είναι ακόμα ενεργός στο φόρουμ ή να απευθύνεσαι στις συντονιστριες για κάθε link. Εναλλακτικά, υπάρχει και η αναζήτηση :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος dreamlife

• Sr. Member
  • Νους υγιής εν σώματι υγιεί
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 30, 2013, 08:14:19 μμ »
Πρώτη.

Ακολούθησα τις οδηγίες που μου έδωσες και "ζωντάνεψαν" οι σύνδεσμοι
"H χώρα μου είναι ολόκληρη η γη... ενώ η θρησκεία μου είναι να αφήσω θετικό αποτύπωμα πάνω της..." Ανώνυμος

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 30, 2013, 08:57:30 μμ »
 thumbsup Μαζικήν!

Πολύ νόστιμη "πίτσα" είναι και η απλή-απλούστατη λαδένια.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 01, 2013, 10:24:18 πμ »
Μας έχει καταστρέψει αυτή η λαδένια...!  yum
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Χαρης

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 17, 2014, 11:03:14 πμ »
Αν και είναι παλιό το θέμα θα ήθελα να πω και εγώ πως κάνω πίτσα.

Για τη ζύμη βάζω ενάμιση φλυτζάνι νερό (βγαίνουν 2 βασικά, επειδή 1 πίτσα δεν είναι αρκετή  :P ) λίγο μπυρομαγιά, ελαιόλαδο και αλάτι.

Το αλεύρι δεν το υπολογίζω, απλά βάζω μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μου το ζυμάρι. Μετά το αφήνω για μισή ώρα περίπου και το βάζω στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.

(Αυτό το κάνω επειδή τις περισσότερες φορές που το άνοιξα την ίδια μέρα ήταν χάλια. )

Την επόμενη μέρα βράζω λίγη σάλτσα με τοφου και ψικολομένο μανιτάρι (και λίγο κρεμμύδι). Τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου. Εγώ βάζω πρώτα λίγο καλαμπόκι και μετά ρίχνω τη σάλτσα από πάνω. Έπειτα λίγη πιπεριά, μερικές ελιές και μπρόκολο (το μπρόκολο κάνει μεγάλη διαφορά κατά τη γνώμη μου).

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 17, 2014, 12:47:17 μμ »
 yum
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Χαρης

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 17, 2014, 02:58:45 μμ »
καλή μου όρεξη   :P

(τώρα μόλις την έβγαλα)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact