Υλικά (για 4 άτομα)
4 καρότα, ξεφλουδισμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
Aλάτι και πιπέρι
Για τη σος
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (γιαούρτι σόγιας στην περίπτωση μας)
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. φρέσκια μέντα και άνηθος, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση01. Kόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βράζετε στον ατμό
μέχρι να μαλακώσουν.
02. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σος: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά και λίγο αλάτι.
03. Σε ένα μπολ λιώνετε τα βρασμένα καρότα με ένα πιρούνι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο (μπορείτε να τα ρίξετε όλα μαζί στο μπλέντερ).
04. Ρίχνετε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και βάζετε το μείγμα σε ένα πιάτο αφήνοντας κενό στη μέση.
05. Ρίχνετε τη σος γιαουρτιού στο κενό και το σερβίρετε
με ψωμί.
http://www.yupi.gr/food/c1706/Poyres_Karotoy_me_Giaoyrti.html