Για 4 μερίδες
300 γρ. ολόκληρα μανιτάρια (μεσαία)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/3 φλυτζανιού μαυροδάφνη
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα καγιέν
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 1. Από τα μανιτάρια κόβουμε μόνο λίγο από το κοτσάνι τους.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά.
Τα σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να μείνουν με λίγο από το ζωμό τους.
Γαρνίρουμε με την πάπρικα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Είναι αντιγραφή από βιβλίο αλλά όσες φορές μαγείρεψα αυτά τα μανιτάρια είχα το ίδιο συμπέρασμα ότι αν μείνουν ολόκληρα, ειδικά όταν είναι 'μεγάλα' μεσαία, δεν μαγειρεύονται καλά, δεν 'μελώνουν' σωστά. Πολύ καλή συνταγή, με τη μαυροδάφνη (ας ελεγχθεί με τηλ. στην εταιρεία της μαυροδάφνης που θα χρησιμοποιηθεί, πως φιλτάρεται), την πάπρικα και το καγιέν είναι διαφορετική η γεύση που έχουν τα μανιτάρια. Νομίζω ακόμη ότι αν δεν μαγειρευτεί σε γουόκ ίσως να θέλει λίγο περισσότερο λάδι αλλά και κρασί!
