Επιτέλους και ένα βίγκαν παγωτό!

ΦΩΤΟ:
http://www.davidlebovitz.com/2010/07/vegan-strawberry-ice-cream-recipe/Παγωτό γιαούρτι-φράουλα
Υλικά
220 γρ. φράουλες πολτοποιημένες στο μπλέντερ (13-14 μέτριες)
3 κεσεδάκια γιαούρτι σόγιας (αυτά που έβαλα εγώ ήταν 180 γρ. το καθένα)
χυμό μισού μικρού λεμονιού
6 κ. γ. φρουκτόζη (αν το θέλετε ποιο γλυκό βάλτε 10 κ.γλ φρουκτόζη ή 11 κ.γλ καστανή)
προαιρετικά
1 κ. σ. λικέρ φράουλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες να λιώσουν.
Προσθέτουμε και τα γιαούρτια να κάνουν κι αυτά γυροβολιά μαζί τους.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το λικέρ also. Η σειρά που πρόσθεσα τα υλικά είναι σχετική. Μπορούμε να βάλουμε από την αρχή τη ζάχαρη μαζί με τις φράουλες. Εγώ πρόσθετα καθώς έφτιαχνα και δοκίμαζα. Οι φράουλες πάντως πρέπει να χτυπηθούν πρώτα μόνες τους για να λιώσουν.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ενώ ανακατεύουμε ανά μία ώρα.
Αφού παγώσει καλά, για να σερβιριστεί χρειάζεται να μείνει τουλάχιστον μισή ώρα έξω από την κατάψυξη.
Σερβίρισμα: Βάζουμε το παγωτό σε μπολ με 1 κ.σ σιρόπι φράουλας ή και παραπάνω.!
Αντέ μην τρώτε μόνο παγωτό μπανάνα!
