Πρόσφατα πήρα μια φόρμα για muffin και άρχισα να πειραματίζομαι, κατά βάση με απλές και γρήγορες συνταγές! Μια από αυτές είναι και η ακόλουθη, εύκολη κι ωραία, και δεν παίρνει και πολύ χρόνο. Επειδή αποφάσισα να την κάνω χτες το βράδυ είχα έλλειψη υλικών, και συγκεκριμένα σταγόνων κουβερτούρας. Οπότε, είπα να τρίψω 2 κομμάτια κουβερτούρας που 'χαν μείνει στο ντουλάπι όπως έτριβα το τυρί στα μακαρόνια -όταν έτρωγα. Και κατά περίεργο τρόπο, δεν βγήκε άσχημο!
Υλικά (γύρω στα 12 muffin)- 2-3 μπανάνες (ανάλογα πόσο μεγάλες είναι)
- 1/4 κούπα μαργαρίνη
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι ολικής
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 60-80 γρ. κουβερτούρας (2 ή 3 κομμάτια)
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στην αρχή λιώνουμε τις μπανάνες (με ένα πιρούνι, ίσως) μαζί με τη μαργαρίνη σε ένα bowl, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα καλά μέχρι να ενοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται. Έπειτα ρίχνουμε και τα κομματάκια κουβερτούρας, ανακατεύουμε πάλι και γεμίζουμε τη φόρμα. Τη βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20-25', και ελέγχουμε προς το τέλος με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί, τρυπώντας τη ζύμη και βλέποντας αν θα βγει καθαρή ή όχι. Όταν βγει καθαρή ή όταν δούμε ότι έχουν ροδοψηθεί (καφετίζουν), τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Δεν είμαι σίγουρος που πρέπει να φυλάσσονται, εγώ τα βάζω σ' ένα ημιανοιχτό bowl έξω. (αν και πάλι δε μένουν για πολύ καιρό!)