χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: almond uncheescake (τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι)  (Αναγνώστηκε 1702 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1077
  • Φύλο: Γυναίκα
almond uncheescake (τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι)
« στις: Δεκέμβριος 06, 2010, 02:30:53 πμ »
Έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι, το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ και είπα να το μοιραστώ μαζί σας!

Για το αμυγδαλοτύρι ακολούθησα τη συνταγή της Αλιένας που βρίσκεται εδώ http://www.veganforum.gr/index.php/topic,4318.105.html τετραπλασιάζοντας τις ποσότητες (εκτός από το αλάτι, που το διπλασίασα). Δηλαδή οι ποσότητες για το αμυγδαλοτύρι είναι:

1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 φλ. ζεστό νερό
2 φλ. κρύο νερό
8 κ.σ. χυμός λεμονιού
8 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. αλάτι

Επιπλέον χρειάζονται:
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 φλ. ακατέργαστη ζάχαρη χτυπημένη στο μούλτι, να γίνει σαν άχνη
250 ml κρέμα καρύδας, που την ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και την αφήνουμε στο ψυγείο (δεν χρειάζεται χτύπημα)

1 πακέτο μπισκότα digestive (χρησιμοποίησα του Βασιλόπουλου, γιατί δεν είδα να έχουν κάτι περίεργο).
125 γρ. vegan μαργαρίνη (τη λιώνουμε)

150-200 γρ. κόκκινη μαρμελάδα (ταιριάζει το βύσινο, που ξυνίζει)

Φτιάχνουμε το αμυγδαλοτύρι σύμφωνα με τη συνταγή και το αφήνουμε σε ένα σκεύος να κρυώσει (όχι στην κατσαρόλα, γιατί θα αργήσει).
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε ξανά.

Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη και στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα τετράγωνο δοχείο περίπου 18Χ18. (Μου αρέσει το τσίζκεϊκ να έχει πολλή κρέμα, διαφορετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερο δοχείο). Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και τέλος τη μαρμελάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο και... :)

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1077
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: almond uncheescake (τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι)
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 06, 2010, 02:55:17 πμ »
Κάτι ακόμα: αν βιάζεστε να το φάτε, μπορείτε, αντί για σκεύος απ' όπου θα κόβετε κομμάτια, να το βάλετε σε ατομικά ποτήρια και να το φάτε με το κουτάλι. Δεν έχω προλάβει ακόμα να δω αν πήζει αρκετά ώστε να κόβεται, θα σας ενημερώσω αύριο.

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1077
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: almond uncheescake (τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι)
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 06, 2010, 04:48:20 μμ »
Επανέρχομαι. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο (οι omni δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για vegan συνταγή), αλλά με αυτές τις αναλογίες και σε αυτό το σκεύος, όπου η στρώση της κρέμας βγαίνει παχιά, διαλύεται στο σερβίρισμα. Είμαι σίγουρη ότι αν παραληφθεί η κρέμα καρύδας δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, επειδή δεν θα ήθελα να αλλάξει η γεύση, προτιμώ στο εξής να το φτιάχνω σε ατομικά μπολάκια -ενδεχομένως σε δύο στρώσεις (μπισκότο - κρέμα - μπισκότο - κρέμα)- και να το σερβίρω με κουτάλι.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: almond uncheescake (τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι)
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 06, 2010, 04:54:04 μμ »
Πω πω θεϊκό ακούγεται! yum
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Απ: almond uncheescake (τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι)
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 06, 2010, 05:56:24 μμ »
σλουρπ...

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: almond uncheescake (τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι)
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 06, 2010, 07:16:12 μμ »
 yay yay
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής