Έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο τσίζκεϊκ από αμυγδαλοτύρι, το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ και είπα να το μοιραστώ μαζί σας!
Για το αμυγδαλοτύρι ακολούθησα τη συνταγή της Αλιένας που βρίσκεται εδώ
http://www.veganforum.gr/index.php/topic,4318.105.html τετραπλασιάζοντας τις ποσότητες (εκτός από το αλάτι, που το διπλασίασα). Δηλαδή οι ποσότητες για το αμυγδαλοτύρι είναι:
1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 φλ. ζεστό νερό
2 φλ. κρύο νερό
8 κ.σ. χυμός λεμονιού
8 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
Επιπλέον χρειάζονται:
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 φλ. ακατέργαστη ζάχαρη χτυπημένη στο μούλτι, να γίνει σαν άχνη
250 ml κρέμα καρύδας, που την ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και την αφήνουμε στο ψυγείο (δεν χρειάζεται χτύπημα)
1 πακέτο μπισκότα digestive (χρησιμοποίησα του Βασιλόπουλου, γιατί δεν είδα να έχουν κάτι περίεργο).
125 γρ. vegan μαργαρίνη (τη λιώνουμε)
150-200 γρ. κόκκινη μαρμελάδα (ταιριάζει το βύσινο, που ξυνίζει)
Φτιάχνουμε το αμυγδαλοτύρι σύμφωνα με τη συνταγή και το αφήνουμε σε ένα σκεύος να κρυώσει (όχι στην κατσαρόλα, γιατί θα αργήσει).
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε ξανά.
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη και στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα τετράγωνο δοχείο περίπου 18Χ18. (Μου αρέσει το τσίζκεϊκ να έχει πολλή κρέμα, διαφορετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερο δοχείο). Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και τέλος τη μαρμελάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο και...
