Συστατικά๏ 1 φλ. σπορέλαιο
๏ 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
๏ 1 φλ. ζάχαρη
๏ 1 φλ. καρότο ξυσμένο
๏ 1 φλ. μήλο χοντροκομμένο
๏ 1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
๏ 1/3 φλ. κονιάκ
๏ 1 κουταλ/κι γλ. κανέλα
๏ ελάχιστη σόδα
๏ 3 φλ. φαριν-απ
ΟδηγίεςΣε μπωλ δουλεύω λίγο το σπορέλαιο, τον χυμό και τη ζάχαρη.
Προσθέτω κονιάκ, σόδα, μήλο, καρότο, κανέλα και τα καρύδια. Τελευταία το φαρίν-απ ισα να αναμειχθεί.
Το μοιράζω σε 2 βουτυρωμένες/ αλευρωμένες φόρμες ψωμιού και ψήνω σε μέτριο φούρνο για 45-55λ.
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Εψαξα στην αναζητηση μηπως υπαρχει ηδη αλλα δεν βρηκα τίποτα,
και μου φανηκε περιεργο που δεν το εχει ποσταρει κανεις γιατι φαινεται τοσο εύκολο και νόστιμο.
Αφού σκέφτομαι να κάνω την 1η μου απόπειρα σε γλυκό και να το φτιάξω 