τελευταία με έχει πιάσει να πειραματίζομαι με διαφορετικές γεύσεις, για να εμπλουτίσω λίγο το διατροφολόγιο μου, αλλά και να αποδείξω και στο σπίτι ότι η βέγκαν διατροφή είναι πολύ πιο γευστική από τα πτώματα... !!! Ποστάρω λοιπόν αυτό που μαγειρεύω μόλις τώρα (και τα μπιφτέκια είναι πολύ πιο γευστικά από την πρώτη απόπειρα που είχα κάνει προ καιρού, αφού πλέον πρόσθεσα και άλλα υλικά, και έμαθα επιτέους να τα πλάθω !!!)
υλικά για μπιφτέκια:
κρεμμύδια
σκόρδο
ντομάτα
τριμμένο καρότο
πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια
πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
μαιντανό
δυόσμο
αλάτι πιπέρι
λαδάκι
κολίανδρο
γαρίφαλο
λίγη κανέλα
φακές
φρυγανιά τριμμένη
εκτέλεση---> βράζω τις φακές για 20 λεπτά. περνώ από το μπλέντερ ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και βάζω σε μεγάλο μπολ. περνώ τις φακές και τις προσθέτω στο μπολ, ρίχνω μέσα το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές τα μπαχαρικά και την φρυγανιά και ανακατεύω ως να ανακατευτούν καλά και το μίγμα να μην είναι πολύ υγρό. περνώ τα μπιφτέκια από φρυγανιά, βάζω στο ταψί και ψύνω για 35 λεπτά. έτοιμα !!!
για πατάτες---> τις κόβω, τις βάζω σε ταψί, παρπαλίζω με μουστάρδα, λεμόνι, λάδι, ρίχνω κάρυ, πιπέρι και ρίγανη και ψήνω !!!
το φαγητό είναι τέλειο (προς το παρόν μόνο το μπιφτέκι είναι έτοιμο και δοκίμασα, μαρέσει πολύ !!! ) και προσεχώς θα βάλω και φωτο!!!