χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Εμφυτεύσιμα μικροτσίπ για την ταυτοποίηση των ζώων.  (Αναγνώστηκε 3595 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα

<<ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ
Το ξέρατε ότι διά νόμου όλα τα κατοικίδια πρέπει να φέρουν εμφυτεύσιμο μικροτσίπ με πληροφορίες για την ταυτότητα και την υγεία τους; Οτι υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που για λόγους ιατρικούς ή ασφαλείας κάνουν το ίδιο; Ποια τα οφέλη και ποιοι οι κίνδυνοι από τη νέα τεχνολογία; >>

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=362803&dt=24%2F10%2F2010

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
Απ: Εμφυτεύσιμα μικροτσίπ για την ταυτοποίηση των ζώων
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 04:05:50 πμ »
  Έβαλλα αυτό το θέμα και ερώτημα εδώ, γιατί θέλω παρακαλώ την γνώμη όλων.
Τι να κάνει κάποιος που θέλει να έχει ένα ή δύο συντροφικά ζώα μαζύ του με την εμφύτευση μικροτσίπ αν την επιβάλλουν;
Δεν επιθυμώ το 'φακέλωμα' των ζώων με τα τσιπάκια, παρ' ότι φαίνεται ότι μπορεί να προσπαθήσουν να το περάσουν.
Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης στα ζώα γίνεται υποχρεωτικά.
Όσοι έχετε φίλους να κατοικούν μαζύ σας, αν δια ''νόμου'' σας ζητηθεί να τους εμφυτεύσετε μικροτσιπ για ταυτοποίηση, τι θα
κάνετε;

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 05:37:01 πμ »
Εγώ αναγκάστηκα να το κάνω πριν χρόνια στην γάτα μου τη Σβούρα. Αρρώστησα, δεν το γούσταρα καθόλου ότι ήταν 'υποχρεωτικό' αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Έπρεπε να την πάρω μαζί μου στην Αμερική & δεν μου την έβαζαν στο αεροπλάνο της Lufthansa χωρίς τσιπάκι. Από το να την εγκατέλειπα μόνη της στην Ελλάδα, προτίμησα να βάλω το τσιπάκι όσο και να διαφωνώ με τη λογική.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 05:48:10 πμ »
 Ευχαριστώ Foxy για την απάντησή σου. Αλλά είναι εξειδικευμένη περίπτωση, επειδή έπρεπε να ταξιδέψεις και δεν γινόταν να αφήσεις τη Σβούρα. Άν έμενες όμως Ελλάδα, αν δηλ. ερχόσουν εδώ και έμενες μόνιμα, (εύχομαι να γίνει αν το θέλεις), τότε τι γίνεται;

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 05:53:40 πμ »
 Ρωτάω επειδή θα ήθελα πολύ να μεγαλώσω ένα ή δύο σκυλιά και θέλω να έχω εκ των προτέρων κάποια πράγματα που να τα ξέρω, το ένα είναι η τροφή, που βρήκα τις πληροφορίες, το άλλο είναι το θέμα αυτό με τα τσιπ που δεν θέλω με κανένα τρόπο να το έκανα στα ζώα. Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει κανείς αν δεν το κάνει στα ζώα του; Και δε λέω για τώρα που είναι ακόμα λάσκα τα πράγματα, αλλά για μετά που μπορεί να σφίξουν.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 06:51:50 πμ »
Δεν θα το έκανα. nope
Πολύ αμφιβάλλω ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά ο συγκεκριμένος νόμος στην Ελλάδα~ τον ακούω από κτηνιάτρους εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Εδώ δεν τον εφαρμόζουν στις ΗΠΑ, θα το κάνουν στην Ελλαδίτσα; Μπαααα
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 02:21:45 μμ »
Τη Φραν μου τη βρήκα τσιαπαρισμένη, αλλά όχι και καταχωριμένη...  dunno
Προφανώς όταν γεννήθηκε (όντας κυνηγόσκυλο) τα τσιπάρησαν όλα μαζί και μετά αποφάσισαν ποιά...πληρούσαν τα στάνταρ και τα κράτησαν και τα άλλα τα πέταξαν στο δρόμο.
Ο γιατρός της δε μπορούσε να το αφαιρέσει (όταν μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα "μπλέκεται" με τον λιπώδη ιστό). Μπορούσε μόνο να περάσει τα δικά μου στοιχεία, αφού το σκυλί το είχα βρει εγκαταλελειμένο.
Υποτίθεται ότι το τσιπάρισμα είναι για λόγους ασφαλείας. Να μην χάσεις το σκύλο σου, να μην τον εγκαταλήψεις, κτλ. Σε μια κοινωνίας που έχουμε παντού αδέσποτα και κανένας δημόσιος φορέας (απ' τη μια πάλι καλά!) δεν ασχολείται ,απ' ότι καταλαβαίνεις αυτό δεν έχει κανένα νόημα!
Είναι απλά άλλη μια εκδοχή ελέγχου. Απ' 'οπου και να το πιάσεις είναι αισχρό. Μην το κάνεις σε καμία περίπτωση αν δεν υποχρεωθείς.
Από πού και ως που καταχωρείς κάποιον\α στο όνομα σου, σαν να είναι σπίτι; Ιδιοκτησία. Άντε, με το καλό και στα παιδιά μας..!!  yuk
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 03:28:21 μμ »
Είναι απλά άλλη μια εκδοχή ελέγχου. Απ' 'οπου και να το πιάσεις είναι αισχρό. Μην το κάνεις σε καμία περίπτωση αν δεν υποχρεωθείς.
Από πού και ως που καταχωρείς κάποιον\α στο όνομα σου, σαν να είναι σπίτι; Ιδιοκτησία. yuk
Και χειρότερη από την ήδη υπάρχουσα.
Αν δεν υποχρεωθεί κανείς γιατί να το σκεφτεί να το κάνει, εγώ ρωτάω μόνο άν επιβληθεί διά ''νόμου''.
Αλλά είχα κι εγώ την ίδια γνώμη, όπως έγραψε η Foxy, δύσκολα να περάσει στην Ελλάδα, ήθελα όμως να το ακούσω κι από άλλους. Μετά σκεφτόμουν, ότι αν υποχρεώσουν για τα ζώα, μετά θα θέλουν να το περάσουν και στους ανθρώπους. Δεν θα αφεθώ να το δεχθώ ούτε για τα ζώα που θα ζουν μαζύ μου ούτε για μένα.

Αποσυνδεδεμένος natasawow

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 04:37:55 μμ »
Συγγνώμη παιδιά αλλά εγώ έχω αντίθετη άποψη και να σας εξηγήσω γιατί...Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι που παίρνουν ένα κατοικίδιο(και συνήθως είναι αυτοί που το αγοράζουν από πετ-σοπ) και όταν το βαρεθούν ή δυσκολευτούν με τη συμπεριφορά του το πετάνε στο δρόμο...Πιστεύω ότι όταν και αν γίνει υποχρεωτικό το τσιπάκι από το νόμο θα υπάρχουν και ποινές στον ιδιοκτήτη όταν βρίσκουν εγκαταλελειμένο ζωάκι...Εγώ έβαλα τσιπάκι στη γάτα μου από 6 μηνών(επειδή ταξιδεύω πολύ με αεροπλάνο και φυσικά δεν την αφήνω ΠΟΥΘΕΝΑ μόνη της) και δεν βρίσκω πού το κακό.Αν φυσικά μιλάμε για ανθρώπους που τα ζώα τους τα έχουν σαν παιδιά τους δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό υποχρεωτικά αλλά δυστυχώς δεν είναι όλοι έτσι...Και κάπως θα πρέπει να τιμωρούνται οι άθλιοι που παρατάνε τα "παιδιά" τους στο δρόμο!!

• Addicted
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 04:56:11 μμ »
Για να εφαρμοστεί όμως αυτό προϋποθέτει πως δε θα υπάρχουν αδέσποτα και το να τριγυρνά ένα ζώο μόνο στο δρόμο θα είναι λόγος να το τσεκάρουν. Από που έφυγε, αν έχει γίνει δήλωση ότι έφυγε ή αν εγκαταλήφθηκε, κτλ.
Ότι το κράτος θα ασχολείται με τα ζώα που τριγυρνούν στο δρόμο, τα μπατσάδικα (συγνώμη, Α.Τ  biggestgrin) θα διαθέτουν scanners...
Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν και για 'μένα δεν αποτελούν και κομμάτι του ιδεατού φυσικά.

Αποσυνδεδεμένος ALKOUTS

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 05:42:44 μμ »
το τσιπακι ειναι και χρησιμο στην περιπτωση που χαθει το ζωο απο τον ιδιοκτητη, αν το βρει καποιος που ξερει θα το παει στον κτηνιατρο και ισως βρεθει ο ιδιοκτητης ! τωρα για τα τσιπακια, πληροφοριες, φακελωμα και τα λοιπα το βρισκω τουλαχιστον χαζο να το συζηταμε στην περιπτωση των ζωων!

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 05:48:50 μμ »
το τσιπακι ειναι και χρησιμο στην περιπτωση που χαθει το ζωο απο τον ιδιοκτητη, αν το βρει καποιος που ξερει θα το παει στον κτηνιατρο και ισως βρεθει ο ιδιοκτητης ! τωρα για τα τσιπακια, πληροφοριες, φακελωμα και τα λοιπα το βρισκω τουλαχιστον χαζο να το συζηταμε στην περιπτωση των ζωων!
Την ίδια δουλειά βέβαια κάνει και η ταυτότητα στο λαιμό του με τα στοιχεία σου,ε...

Αποσυνδεδεμένος ALKOUTS

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 05:55:09 μμ »
η οποια χανεται πανευκολα (σπανε κρικακια, φευγει το χαρτι που ειναι γραμμενη η διευθυνση ή ανοιγουν τα βαρελακια που εχουν μεσα το χαρτακι)
το τσιπακι το βαζεις μια φορα και το εχει παντα
η αρνηση καποιου να το βαλει μου με κανει παντα να πιστευω οτι σκοπευει συνειδητα ή ασυνειδητα να παρατησει το ζωο καποια στιγμη!

• Addicted
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 06:19:21 μμ »
η οποια χανεται πανευκολα (σπανε κρικακια, φευγει το χαρτι που ειναι γραμμενη η διευθυνση ή ανοιγουν τα βαρελακια που εχουν μεσα το χαρτακι)
το τσιπακι το βαζεις μια φορα και το εχει παντα
η αρνηση καποιου να το βαλει μου με κανει παντα να πιστευω οτι σκοπευει συνειδητα ή ασυνειδητα να παρατησει το ζωο καποια στιγμη!
Η άρνηση κάποιου να είναι ελεγχόμενος σε κάνει αντίστοιχα να πιστεύεις πως το κάνει για να μπορεί να είναι "παραβατικός";
Η άρνηση πχ να έρχεται κάποιος σπίτι μου να ελέγχει αν μεγαλώνω σωστά το παιδί μου, σημαίνει ότι θέλω να το κακοποιώ;
Ή αν αρνηθώ να συμμετέχω σε αυτό το ξεγύμνωμα με τις καινούριες ταυτότητες που θέλουν να κάνουν (την κάρτα που θα περιλαμβάνει τα πάντα και θα την περνάμε σε κάθε αγορά μας...)
θα σημαίνει αυτόματα ότι το κάνω για να κλέβω την εφορία ή για να αγοράζω παράνομο υλικό;
Εννοώ πως παραβιάζουν κάθε ιδιωτηκότητα μέρα με τη μέρα, κάνουν τη ζωή μας όλο και πιο ελεγχόμενη, επικαλούμενοι ακριβώς αυτή την ασφάλεια που θα μας παρέχεται.
Και για να το πω και πιο λαϊκά... το θέμα δεν είναι πως θα βγαίνουμε εμείς καθαροί από τα σκ@τ@, αλλά πως τα σκ@τ@ δε θα υπάρχουν πια.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 06:27:27 μμ »
Εννοώ πως παραβιάζουν κάθε ιδιωτηκότητα μέρα με τη μέρα, κάνουν τη ζωή μας όλο και πιο ελεγχόμενη, επικαλούμενοι ακριβώς αυτή την ασφάλεια που θα μας παρέχεται.
Και για να το πω και πιο λαϊκά... το θέμα δεν είναι πως θα βγαίνουμε εμείς καθαροί από τα σκ@τ@, αλλά πως τα σκ@τ@ δε θα υπάρχουν πια.

Σ αυτά είμαι 1000% σύμφωνη και άρα αντίθετη με την εμφύτευση μικροτσιπ στα ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους, γιατί κατα κει το πάνε.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής