χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Σαλάτα με αβοκάντο, εστραγκόν και κάππαρη  (Αναγνώστηκε 1808 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1023
  • Φύλο: Γυναίκα
Σαλάτα με αβοκάντο, εστραγκόν και κάππαρη
« στις: Οκτώβριος 02, 2010, 01:42:51 πμ »
   Σαλάτα με αβοκάντο, εστραγκόν και κάππαρη

   Για 2 - 4 μερίδες

   1  σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
   3  κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
   2  κουταλιές κάππαρη ψιλοκομμένη
   2  κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
   3  κουταλιές ξύδι
   1  κουταλάκι εστραγκόν ή δυόσμο ψιλοκομμένο
   Αλάτι και πιπέρι
   1  μεγάλο ώριμο αβοκάντο
   1 κεφαλάκι τρυφερό μαρούλι τριμμένο


1. Αναμιγνύουμε καλά το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάππαρη, το μαϊντανό, το λάδι, το ξύδι,
το αλάτι, το πιπέρι, και το δυόσμο ή το εστραγκόν.
2. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τις ξεφλουδίζουμε.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το αβοκάντο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Έφτιαξα τη σαλάτα και είναι καταπληκτική. Η συνταγή όπως είναι γραμμένη είναι αντιγραφή,
εγώ έκανα τις εξής αλλαγές: δεν έβαλα τόσο λάδι, έβαλα μόνο μιά κουταλιά ξύδι λευκό βιολογικό από σταφύλι,
και δεν έβαλα καθόλου πιπέρι. Την έφτιαξα με φρέσκο εστραγκόν όχι δυόσμο, αν και μάλλον θα πηγαίνει και ο δυόσμος,
δεν ξεφλούδισα το αβοκάντο αλλά με το κουταλάκι του γλυκού λίγο λίγο έπαιρνα τη σάρκα του μέχρι τη φλούδα
και δεν ήταν στη σαλάτα μεγάλες φέτες, αλλά πιό μικρές στρογγυλεμένες και τέλος, δεν έβαλα μαρούλι, που δεν καταλαβαίνω
τι εννοεί τριμμένο, αλλά εκείνο το μαρούλι που το λέμε 'σαλάτα', και το έκοψα με το χέρι για να μη χάνει βιταμίνες.
Δοκιμάστε τη όπως εσείς θέλετε, είναι υπέροχη!

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής