
Υλικά: (για 10-12 ξυλάκια)
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 3 μικρές πράσινες πιπεριές
- 2 τομάτες
- 2 μικρά κρεμμύδια ξερά
- 3 κολοκυθάκια
- Μανιτάρια πλευρώτους
- 1 πατάτα μεγαλούτσικη
- ξυλάκια για σουβλάκι
- θυμάρι και ρίγανη
*Για την σαλτσούλα :-Μπαλσάμικο
-Αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο
-σιροπι σφενδαμου
-λίγο νεράκι - αναλόγως πόσο πηχτή θέλουμε να είναι
Εκτέλεση:Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια, τις τοποθετούμε σε μπωλ και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε έτσι για μιση ώρα για να ξεπικρίσουν.
Στο μεταξύ κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας, και μόλις είναι έτοιμες και οι μελιτζάνες, τις ξεπλένουμε καλά και τα περνάμε όλα στα ξυλάκια.
Τοποθετούμε τα ξυλάκια στο ταψί και ρίχουμε λίγο αλατάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε λάδι (όσο χωράει ένα φλυτζανάκι του ελληνικου καφέ) - καθόλου νερό, και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να "γίνουν" όλα τα λαχανικά μας.
Οταν οι πατατούλες θα είναι έτοιμες, τότε θα είναι έτοιμα και όλα τα υπόλοιπα. (δεν θυμάμαι πόση ώρα έψηνα).
Μέχρι να ψηθεί, ετοιμάζουμε και τη σάλτσα, την οποία την έφτιαξα στο μιξεράκι του φραπε

βαριόμουν να βαζω μπλέντερ. Ρυθμίστε την αναλογία των υλικών σας, ανάλογα με το πόσο γλυκιά ή ξινή την προτιματε.
Λίγο πριν σβήσουμε τον φούρνο, περιχύνουμε το ταψι με την σαλτσα, και τότε προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη, και αφήνουμε να ποτίσει το φαγάκι μας για ακόμα 10 λεπτάκια. (εγώ έβαλα και δεντρολιβανο αλλα το μετάνοιωσα γιατί έχει πολύ έντονη γεύση)
Στα 10 αυτά λεπτάκια μεχρι να σβήσω τον φούρνο βράζω το μπασμάτι, το οποίο το φτιάχνω εντελώς ανάλατο και χωρίς λάδι, γιατι ποτίζεται κι αυτό απο την σάλτσα.
**Tip : Κοψτε τα λαχανικά σε χοντρουλα κομμάτια, γιατί καθως ψήνονται συρικνώνονται κατα πολύ.
Ενα φαγητό απίστευτο γλύκισμα ! Ειδικά οι μελιτζάνες και τα πλευρώτους γίνανε πολυ σλουρπ. Αφου το κανα εγώ που ειμαι ατζαμης, φανταστείτε εσείς !! winking
Καλή όρεξη...