χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Μπάρες με δημητριακά, ξηρούς καρπούς και φρούτα  (Αναγνώστηκε 4002 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Μπάρες με δημητριακά, ξηρούς καρπούς και φρούτα
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2010, 12:16:01 μμ »
Εrica μπορεις να φτιαξεις μπαρες με νιφαδες δημητριακων( βρωμη-ντικελ-σικαλη),ξηρους καρπους και φρουτα,να το ψησεις στο φουρνο και να παιρνεις καθε πρωι ενα κομματι μαζι σου.Δινουν πολυ ενεργεια και σε κρατανε μεχρι το μεσημερι η μπορεις να κανεις χορτοπιτα η σπανακοπιτα και να την εχεις στο ψυγειο για πρωινο

Αποσυνδεδεμένος Erica

• Not yet vegan, but definately flirting, Dietitian :)
  • New Kid in The Block
  • **
    • Μη φας...έχουμε γλαρόσουπα!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 21, 2010, 03:11:53 μμ »
 thanks
Απλά δεν είμαι σε φάση να μαγειρεύω πάρα πολύ....΄Μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά επειδή δεν είμαι σπίτι μου αλλά στο πατρικό μου για λίγες μέρες ακόμα, δεν έχω τα υλικά που χρειάζομαι για να φτιάξω πράγματα.
Αλλά μάλλον θα φτιάξω καμιά μπάρα (δεν θέλω να τρώω τις έτοιμες, είναι φουλ στη ζάχαρη και με ξελιγώνουν) ή τα ψωμάκια με αμύγδαλο εδώ παραπάνω. Η θα παίρνω και λίγα αμύγδαλα μαζί με το φρούτο μου.. winking

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 21, 2010, 05:24:42 μμ »
σε αυτο το θεμα, σε καποιο μηνυμα απο τις απειρες σελιδες καποιος ειχε γραψει μια ωραια συνταγη για μπαρες, και ευκολη: αλεθε λιγα μηλα με χυμο πορτοκαλιου και ανακατευε το μιγμα με οτι θες πχ νιφαδες βρωμης, αμυγδαλα, berries κλπ και τις ψηνεις φυσικα
τις ειχα φτιαξει μια φορα και ηταν πολυ ωραιες. μπορεις να βαλεις και μπανανα που θα κανει το μιγμα πιο ωραιο και κρεμωδες

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 21, 2010, 10:28:34 μμ »
σε αυτο το θεμα, σε καποιο μηνυμα απο τις απειρες σελιδες καποιος ειχε γραψει μια ωραια συνταγη για μπαρες, και ευκολη: αλεθε λιγα μηλα με χυμο πορτοκαλιου και ανακατευε το μιγμα με οτι θες πχ νιφαδες βρωμης, αμυγδαλα, berries κλπ και τις ψηνεις φυσικα
τις ειχα φτιαξει μια φορα και ηταν πολυ ωραιες. μπορεις να βαλεις και μπανανα που θα κανει το μιγμα πιο ωραιο και κρεμωδες

παρακαλώ να ρωτήσω πώς να αλέσουμε τα μήλα, δηλ. στο μύλο; και να βάλουμε μετά και χυμό πορτοκάλι; ή να τα αλέσουμε εννοούμε στο μούλτι; και μετά για να ψήσουμε σε τι φωτιά;

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
Απ: Τι τρώμε σήμερα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 21, 2010, 10:55:18 μμ »

παρακαλώ να ρωτήσω πώς να αλέσουμε τα μήλα, δηλ. στο μύλο; και να βάλουμε μετά και χυμό πορτοκάλι; ή να τα αλέσουμε εννοούμε στο μούλτι; και μετά για να ψήσουμε σε τι φωτιά;

ANNA εχω γραψει μια συνταγη που φτιαχνω για μπαρες με αυτα τα υλικα εδω ,γινονται νοστιμες και ειναι ευκολες.Τα αλεθω στο μπλεντερ τα μηλα με το χυμο και μετα τα ανακατευω με τα στερεα υλικα

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 21, 2010, 11:14:48 μμ »

ANNA εχω γραψει μια συνταγη που φτιαχνω για μπαρες με αυτα τα υλικα εδω ,γινονται νοστιμες και ειναι ευκολες.Τα αλεθω στο μπλεντερ τα μηλα με το χυμο και μετα τα ανακατευω με τα στερεα υλικα

Σ΄ ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 22, 2010, 12:37:35 πμ »
AVS, αν ευκαιρείς, έχω μερικές απορίες για την παρακάτω συνταγή σου:

βαζω στο μπλεντερ 6 ολοκληρα μηλα και 1-2 πορτοκαλια,τα πολτοποιω και ανακατευτευω με 300 γραμ διαφορα δημητριακα(συνηθως σικαλη-ντινκελ-βρωμη),120 γρ. λιναροσπορο,120 γρ. αμυγδαλα,κραμπερις,κανελλα και τα βαζω σε ταψακι με αντικολλητικο χαρτι και τα ψηνω στον αερα στους 170 βαθμους

Σε αυτή τη "ζύμη" για τις μπάρες που περιγράφεις, τα πορτοκάλια τα βάζεις ολόκληρα ή χυμό; Τα δημητριακά είναι σε μορφή νιφάδων ή αλεύρι; Πόση ώρα την ψήνεις;
Και κάτι ακόμα: το αποτέλεσμα είναι αρκετά σκληρό σαν τις μπάρες του εμπορίου, μπορούν να τις πάρουν τα παιδιά στο σχολείο δηλαδή;
Πολλά ρωτάω, ε;  :*

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 22, 2010, 12:51:14 πμ »
"δηλαδή" μόνο σκληρές μπάρες μπορούν να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο??  nanana
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Φρουτοπία

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 22, 2010, 01:41:00 πμ »
βαζω στο μπλεντερ 6 ολοκληρα μηλα και 1-2 πορτοκαλια,τα πολτοποιω και ανακατευτευω με 300 γραμ διαφορα δημητριακα(συνηθως σικαλη-ντινκελ-βρωμη),120 γρ. λιναροσπορο,120 γρ. αμυγδαλα,κραμπερις,κανελλα και τα βαζω σε ταψακι με αντικολλητικο χαρτι και τα ψηνω στον αερα στους 170 βαθμους

Δεν είναι να διαβάζω συνταγές βραδυάτικα, έτρεξα στην κουζίνα και τις έκανα τις μπάρες! Πανεύκολο, δεν περίμενα τόση επιτυχία!
Έκανα περίπου τη μισή ποσότητα και βγήκαν 12 μεγάλες μπάρες. Τραγανές και ταυτόχρονα μαλακές και ζουμερές, στέκονται μια χαρά και σκοπεύω να πάρω αύριο μαζί μου στη δουλειά (για την Έλσα αυτό :))

Θα γράψω τα υλικά που έβαλα αναλυτικά, αλλά ήταν ό,τι είχα πάνω κάτω, σηκώνει πολύ αυτοσχεδιασμό η συνταγή :)

Έβαλα 3 μικρά μήλα, 1 μικρό αχλάδι και 1 μεγάλο ροδάκινο, όλα στο μούλτι. 'Εγινε ένας πολτός που τον έριξα σε ένα μπωλ.
Μετά έβαλα στο μούλτι 70γρ αμύγδαλα, 30 γρ φουντούκια, 30 γρ μπραζίλιαν, 70γρ λιναρόσπορο και τα χοντροάλεσα. Τα έριξα κι αυτά στο μπωλ.
Πρόσθεσα 30 γρ σουσάμι + 60 γρ σταφίδα + 150 γρ νιφάδες βρώμης (κουάκερ) όπως είναι στο μπώλ.
Τα ανακάτεψα κι έριξα 2κ.σ. ζάχαρη (δεν χρειαζόταν μάλλον), μπόλικη κανέλα και τζίντζερ.
Έγινε ένας σφιχτός πολτός, τον άπλωσα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, και επειδή ήταν μεγάλο το ταψί, το μείγμα στάθηκε στη μέση, του έδωσα σχήμα με μια σπάτουλα και δεν χύθηκε ούτε απλώθηκε.
Ψήσιμο στους 175 αέρα, για μισή ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω, δεν ήταν προθερμασμένος ο φούρνος). Το έβγαλα, το χάραξα βαθιά μέχρι τον πάτο να σχηματιστούν οι μπάρες και το άφησα λίγο να κρυώσει.

Ή εγώ πεινούσα ή ήταν καταπληκτικές! (Ή και τα δύο χεχε)

AVS μπράβο! Τέλεια ιδέα!  yay Θα γλυτώσω από πολλά ύποπτα αρτοσκευάσματα που αγοράζω το πρωί έτσι. Και επιτέλους ένας καλός τρόπος να τρώω βρώμη και λιναρόσπορο :D

AVS  thanks

Πληροφοριακά, έβαλα τη συνταγή και στο nutritiondata. Μια από τις 12 μπάρες που έκανα έχει 215 θερμίδες, 6 γρ πρωτεΐνης, 11 γρ λίπους και 1,8 mg Σίδηρου

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 22, 2010, 07:12:12 πμ »
AVS, αν ευκαιρείς, έχω μερικές απορίες για την παρακάτω συνταγή σου:

Σε αυτή τη "ζύμη" για τις μπάρες που περιγράφεις, τα πορτοκάλια τα βάζεις ολόκληρα ή χυμό; Τα δημητριακά είναι σε μορφή νιφάδων ή αλεύρι; Πόση ώρα την ψήνεις;
Και κάτι ακόμα: το αποτέλεσμα είναι αρκετά σκληρό σαν τις μπάρες του εμπορίου, μπορούν να τις πάρουν τα παιδιά στο σχολείο δηλαδή;
Πολλά ρωτάω, ε;  :*

Tα πορτοκαλια τα βαζω χυμο και λιγο φλουδα(βιολογικα)αλλα καμμια φορα βαζω και ολοκληρο πορτοκαλι.Τα δημητριακα ειναι νιφαδες και αν δεις οτι πεφτει πολυ το υγρο απο τα φρουτα αλεθεις λιγες νιφαδες στο μιξερ να γινει αλευρι και το προσθετεις για να τραβηξει τα υγρα

Το ποσο σκληρες θα γινουν οι μπαρες εξαρταται απο τις νιφαδες δημητριακων (εγω παιρνω ολικης απο τα βιολογικα και γινεται πιο σκληρο,αν παρεις βρωμης οπως το κουακερ που πουλανε στο σουπερμαρκετ θα γινουν πολυ πιο μαλακες ),απο το παχος που μειγματος στον φουρνο,και ποσα υγρα θα βαλεις.
Εγω παντα στο περιπου το κανω,ζυγιζω τα δημητριακα να ειναι 300 γρ. και μετα αναλογα με τα φρουτα που εχω.

Δεν είναι να διαβάζω συνταγές βραδυάτικα, έτρεξα στην κουζίνα και τις έκανα τις μπάρες! Πανεύκολο, δεν περίμενα τόση επιτυχία!
Έκανα περίπου τη μισή ποσότητα και βγήκαν 12 μεγάλες μπάρες. Τραγανές και ταυτόχρονα μαλακές και ζουμερές, στέκονται μια χαρά και σκοπεύω να πάρω αύριο μαζί μου στη δουλειά (για την Έλσα αυτό :))

clapper ναι ετσι γινονται τραγανες και ταυτοχρονα μαλακες και ζουμερες απο μεσα.Για να σταθουνε καλυτερα οταν τις βγαζεις απο το φουρνο χαραξε τες λιγο με το μαχαιρι,μην τις κοψεις μεχρι κατω για να μην διαλυθουν οταν το αναποδογυριζεις,αστες 5-10 λεπτα να κρυωσουν και οπως κρατας το αντικολλητικο χαρτι αναποδογυρισε το γλυκο σε μεγαλυτερο ταψι μετα βγαλε το χαρτι και κοψε τελειως τα κομματια και αστα να στεγνωσουν και απο κατω.Θα γινουν ακομα πιο σκληρα ετσι

μια αλλη παραλλαγη που εκανα για το σπιτι ομως οχι για να το παρεις μαζι...
βαζεις την μιση γεμιση απο κατω,βαζεις φετες λεπτοκομμενες απο μηλο η αλλο φρουτο απο πανω και το σκεπαζεις με την υπολοιπη ζυμη,γινεται σαν μηλοπιτα.

σε λιγες μερες θα ειναι ετοιμο και το λικερ πορτοκαλι που φτιαχνω,θα δοκιμασω να βαλω και ενα ποτηρακι και θα σας πω αν εχει διαφορα  thumbsup

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 22, 2010, 10:47:42 πμ »
Ευχαριστώ πολύ AVS και Fruopia, θα τις δοκιμάσω σήμερα! thanks

"δηλαδή" μόνο σκληρές μπάρες μπορούν να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο??  nanana
Ε, να μην τόσο μαλακές που να χρειάζονται κουταλάκι  biggestgrin, ούτε τόσο σκληρές που να σπάνε δόντια!  :D
Χμ... το δηλαδή σε εισαγωγικά έχει άλλη σημασία από το σκέτο;  nanana

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
Απ: Μπάρες με δημητριακά, ξηρούς καρπούς και φρούτα
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 25, 2010, 01:50:49 πμ »
Έκανα τις μπάρες με δαμάσκηνα, μήλα και σταφύλια, και αμύγδαλα, φουντούκια,
είναι ό,τι πιο υγιεινό αλλά και εύγευστο οι μπάρες αυτές,
ευχαριστούμε ΑVS!

Αποσυνδεδεμένος spotlight

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 03, 2012, 10:41:13 μμ »
To link του AVS δε μου βγάζει κάτι.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 04, 2012, 09:33:48 πμ »
Ουτε σε μενα βγαζει κατι.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 04, 2012, 02:30:50 μμ »
Αυτό εδώ το μύνημα εννοεί: http://www.veganforum.gr/index.php?topic=422.msg37115.html#msg37115

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact