χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Σαλμορέχο (κρύα σούπα με ντομάτα και σκόρδο)  (Αναγνώστηκε 1208 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1077
  • Φύλο: Γυναίκα
Σαλμορέχο (κρύα σούπα με ντομάτα και σκόρδο)
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2010, 10:06:41 πμ »
Δεν τρελαίνομαι για την ισπανική κουζίνα, ωστόσο αυτη η πανεύκολη και γρήγορη ωμή καλοκαιρινή σούπα από την Κόρδοβα είναι εθιστική! Είναι η αγαπημένη μου ισπανική συνταγή.

1 κιλό ώριμες ντομάτες (είναι σημαντικό να βρείτε ωραίες, ώριμες αλλά όχι σάπιες, μυρωδάτες ντομάτες με ψαχνό)
200 gr ψωμί από την προηγούμενη (να μην είναι πολύ μαλακό, αλλά και να μην έχει γίνει πέτρα)
250 ml ελαιόλαδο
περίπου δύο κουταλιές της σούπας ξύδι (ή και παραπάνω, ανάλογα με το γούστο)
αλάτι
μία σκελίδα σκόρδο (μπορείτε να βάλετε και δύο, δοκιμάστε πρώτα με μία γιατί είναι ωραίο το σκόρδο να μην καλύπτει τις υπόλοιπες γεύσεις)

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις ντομάτες, κόβετε το ψωμί (χωρίς την κόρα) σε κομμάτια, λιώνετε το σκόρδο και τοποθετείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε καλά, μέχρι να έχετε μια κρέμα με σομόν χρώμα. Αφήνετε για λίγο στο ψυγείο, να κρυώσει, και σερβίρετε. Η υφή της είναι πιο πηχτή από το γκασπάτσο και μοιάζει περισσότερο με κρέμα παρά με σούπα. Προτιμώ να βάζω ανοιχτόχρωμο ξύδι, για να μη σκουραίνει η σούπα.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής