ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΑΚΈΤΟ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΠΕΡΙ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΡΥΖΙ ΑΡΜΠΟΡΙΟ Ή ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ
5 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
Σκεπάζουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας ή ενός ειδικού τηγανιού με ελαιόλαδο, και ανάβουμε σε δυνατή φωτιά, μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα να ροδίσουν και έπειτα τα μανιτάρια να ψηθούν μαζί με το κρόκο κοζάνης και το πιπέρι. έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να πάρει ενιαίο κίτρινωπό χρώμα. χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μία κούπα το νερό χλιαρό προς το ζεστό και ανακατεύουμε εώς ότου το πιεί συνεχίζουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες ΄και σταματάμε όταν πια έχει χυλώσει σωστα.
εγώ συνήθως επειδή ζαλίζομαι πάνω από τη φωτιά παρακάμπτω αυτή τη διαδικασια και ρίχνω όλο το νερό μαζί από τη βρύση και το αφήνω να ψηθεί μόνο του σε δυνατή φωτιά, έτσι όμως μπορει να παραβράσει.
Λοιπόν το μεσημεριανό μου ετοιμάζεται και ήθελα να σου γράψω μια παραλλαγή της συνταγής σου που την είχα σαν πλάνο:
Σωτάρεις σε μια στάλα ελαιόλαδο μισό πακέτο άσπρα μανιτάρια
σωτάρεις καμμιά δεκαριά ντοματίνια
προσθέτεις 600 γρ. νερό ζεστό και 250 γρ. ρύζι για ριζότο (την διπλάσια ποσότητα δηλ. από τις οδηγίες που έχει το κουτί πάνω)
αλατοπιπερώνεις
(σε αυτό το στάδιο φαντάζομαι θα έπρεπε να βάλω τον κρόκκο αλλά δεν κατάλαβα τί εννοείς ένα πακετάκι, πήρα κρόκκο σε στίγματα, έτσι δεν έβαλα και περιμένω οδηγίες σου για νέα παραλλαγή)
+ 1 ζωμό λαχανικών της Knorr (αυτό που έχουν στα ψυγεία του σουπερ, το έβαλα αντί για κρόκκο).
Το αποτέλεσμα θα τα πεί όλα σε λίγο!
υ.γ. τα ντοματίνια τα έβαλα γιατί είχα δικά μας, από το περιβόλι μας, ελπίζω να μη το χάλασα