Έψαχνα χτες να κάνω μια συνταγή που να συνδυάζει την καρύδα, την σοκολάτα και τη μπανάνα σε ένα μπισκότο (ίσως να είχα και στο νου μου την σοκολάτα Bounty, δεν ξέρω). Δεν βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα, οπότε βασίστηκα σε μια συνταγή για
μπισκότα μπανάνας με βρώμη και στη συνέχεια αυτοσχεδίασα. biggestgrin
Τα μπισκότα βγήκαν κάπως τραγανά στη βάση τους, έπρεπε να βάλω μάλλον λιγότερη βρώμη και αλεσμένη. Πώς θα μπορούσα αλλιώς να τα κάνω πιο μαλακά και αφράτα;
Σαν γεύση ήταν αρκετά ωραία! Ίσως σε κάποιους/ες φανεί άγλυκο, οπότε στη συνταγή αν είναι προσθέστε και ζάχαρη ή ό,τι άλλο γλυκαντικό θέλετε.
Υλικά (για 9 μπισκότα περίπου)-2 μπανάνες
-2 κ.τ.σ. γάλα ρυζιού (ή άλλο φυτικό γάλα)
-1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
-2 1/2 κούπες βρώμης
-1/4 κούπα αλεύρι
-1 κούπα ψίχα καρύδας
-100 γρ. κουβερτούρα
ΕκτέλεσηΛιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τη βρώμη (καλό θα ήταν να την έχουμε περάσει από multi ή κάτι τέτοιο, γιατί ολόκληρες οι νιφάδες κάνουν το μείγμα δύσπλαστο και τα μπισκότα πιο τραγανά κατά κάποιο τρόπο) και ανακατεύουμε, στη συνέχεια το γάλα ρυζιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί αρχίζουμε να τοποθετούμε ποσότητες του μείγματος ώστε να σχηματίσουμε 9 βάσεις. Αυτό θα ήταν προτιμότερο να γίνει με κουτάλι ή με γάντια γιατί ψιλοκολλάει στα χέρια, εκτός κι αν εγώ έκανα κάτι λάθος! Έπειτα σχηματίζουμε «λακούβες» στις βάσεις, τις οποίες γεμίζουμε με καρύδα ως το ύψος του μπισκότου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και με ένα κουτάλι την αφήνουμε να σκεπάσει την καρύδα σε κάθε μία από τις βάσεις μας. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μπορούμε να τα φυλάξουμε σε ένα τάπερ ή όπου αλλού. Δεν γνωρίζω για πόσες μέρες διατηρούνται, αλλά μάλλον δεν θα τ' αφήσω να μείνουν για πολύ καιρό!