χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Σοκολατάκια με αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια  (Αναγνώστηκε 2341 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος_xvx

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Ferae Naturae XVX
Σοκολατάκια με αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια
« στις: Οκτώβριος 31, 2010, 04:04:31 μμ »
Μέσα στο γενικότερο τρέξιμο βρήκα χρόνο κι είπα να φτιάξω μια απλή συνταγή! Έψαχνα, λοιπόν, χτες να βρω τι σοκολατάκια μπορούσα να φτιάξω για να κεράσω κάτι φίλους που μετακόμισαν πρόσφατα. Έψαχνα κάτι απλό, σχετικά υγιεινό, εύκολο και γρήγορο και έτσι κατέληξα (έπειτα κι από πρόταση της μητέρας μου, που όλως περιέργως έχει αρχίσει εδώ και κάποια καιρό να ενδιαφέρεται για τη vegan κουζίνα!) στα παρακάτω σοκολατάκια με αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν η εύρεση vegan κουβερτούρας, που είπα να το ψάξω αυτή τη φορά. Είτε σε βιολογικό μαγαζί είτε σε μη, ό,τι κουβερτούρα βρήκα είχε την ένδειξη του «μπορεί να περιέχει ίχνη από ξηρούς καρπούς, γάλα ή παράγωγά του, κ.λ.π.». Ξέχωρα που και η ζάχαρη που περιείχαν ήταν απλή κατεργασμένη, συνεπώς μη vegan. Αγόρασα τελικά κοινή κουβερτούρα λόγω επιτακτικότητας, όμως κοίταξα στο internet για μελλοντική χρήση και βρήκα μια κουβερτούρα στο Vegan Essentials, όμως είναι πολύ ακριβή -όπως και οι άλλες βιολογικες/οργανικές που βρήκα. Γνωρίζετε εσείς κάποια εδώ στην Ελλάδα; Τι άλλο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αντί για την αγοραστή; Θα μπορούσα να φτιάξω από κακάο π.χ. και μαργαρίνη ή κάτι τέτοιο;

(είναι λίγο στο περίπου τα υλικά, ανάλογα με το πόσα σοκολατάκια θέλετε να φτιάξετε, αν τα καρύδια είναι ολόκληρα, σπασμένα, κ.ο.κ.)

Υλικά
-180 γρ. κουβερτούρα
-25 αποξηραμένα βερίκοκα
-1/5 κιλού καρύδια

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα βερίκοκα στη μέση με ένα μαχαίρι, βάζουμε μέσα από ένα καρύδι (ολόκληρο, μισό, εξαρτάται πόσο μεγάλο είναι το βερίκοκο) και τα «πατάμε» στις άκρες για να κλείσουν. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια βάζουμε με ένα πιρούνι (για να μην μένει πολύ κουβερτούρα όταν τα βγάζουμε) ένα-ένα τα βερίκοκα και τα βγάζουμε αφού καλυφθούν πλήρως. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή κάτι σχετικό και τα αφήνουμε να κρυώσουν για κάποιες ώρες, μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.  
«Μέχρι τα λιοντάρια να αποκτήσουν τους ιστορικούς τους, οι ιστορίες κυνηγιού θα δοξάζουν πάντα τους κυνηγούς.»

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Σοκολατάκια με αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 31, 2010, 04:28:04 μμ »
Δεν ξέρω γι αυτά που ρωτάς αλλά για τη συνταγή πολλά συγχαρητήρια!  clapper

Αλλά και γι αυτό, επίσης:
(έπειτα κι από πρόταση της μητέρας μου, που όλως περιέργως έχει αρχίσει εδώ και κάποια καιρό να ενδιαφέρεται για τη vegan κουζίνα!)
Καθόλου περιέργως! Η αγάπη κάνει θαύματα! :)

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 31, 2010, 09:23:52 μμ »
Η απλή κατεργασμένη ζάχαρη δεν ειναι βίγκαν?Μπορει να μου εξηγήσει κάποιος?Γιωργο μπράβο για την συνταγή και σορρυ για το  off topic

Αποσυνδεδεμένος Veganarchist

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 31, 2010, 09:49:43 μμ »
Απ'ότι ξέρω, η απλή κατεργασμένη ζάχαρη είναι vegan στην Ελλάδα.
Στην Αμερική υπάρχει πρόβλημα.
Animal Liberation - Human Liberation - Earth Liberation

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 31, 2010, 09:51:33 μμ »
Προσθετουν ζωικά συστατικα κατα την επεξεργασια της?

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος_xvx

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Ferae Naturae XVX
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 31, 2010, 10:18:45 μμ »
Δεν ξέρω γι αυτά που ρωτάς αλλά για τη συνταγή πολλά συγχαρητήρια!  clapper

Αλλά και γι αυτό, επίσης:
(έπειτα κι από πρόταση της μητέρας μου, που όλως περιέργως έχει αρχίσει εδώ και κάποια καιρό να ενδιαφέρεται για τη vegan κουζίνα!)
Καθόλου περιέργως! Η αγάπη κάνει θαύματα! :)
Ευχαριστώ! Νομίζω πως έχεις δίκιο!  :)

Η απλή κατεργασμένη ζάχαρη δεν ειναι βίγκαν?Μπορει να μου εξηγήσει κάποιος?Γιωργο μπράβο για την συνταγή και σορρυ για το  off topic
Να 'σαι καλά! Σιγά το off-topic, άλλωστε γι' αυτό το ανέφερα, γιατί δε γνωρίζω ούτε εγώ τι ακριβώς παίζει (συγγνώμη, τώρα βλέπω ότι ήμουν λίγο απόλυτος στην αναφορά παραπάνω). Είχα διαβάσει διάφορα, εν συντομία εδώ λέει για δύο ειδών κατεργασμένης λευκής ζάχαρης, και στο ένα από τα δύο χρησιμοποιούνται κόκκαλα για τη λεύκανση ή κάτι τέτοιο νομίζω. Δε γνωρίζω αν ισχύει όμως στην Ελλάδα ή όχι.
«Μέχρι τα λιοντάρια να αποκτήσουν τους ιστορικούς τους, οι ιστορίες κυνηγιού θα δοξάζουν πάντα τους κυνηγούς.»

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 31, 2010, 10:52:07 μμ »

Στην αμερική ισχύει μόνο όντως ότι η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο περνάει επεξεργασία όπου χρησιμοποιούν κόκκαλα ζώων.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 12:19:30 πμ »
 thumbsup
ειναι επιτυχημενα γενικα αυτου του τυπου τα σοκολατακια και πολυ ευκολα. στη γιορτη της μητερας μου ειχαμε φτιαξει αντιστοιχα χουρμαδες που ειχαμε βαλει ενα καρυδι στη μεση, και δαμασκηνα με 2 αμυγδαλα στο καθενα, και τα δυο καλυμμενα με κουβερτουρα

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 12:25:22 πμ »
Σχετικά με την ανάγκη χρήσης βίγκαν κουβερτούρας έχω μια ένσταση. Όταν ένα προϊόν γράφει ότι μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών/γάλακτος κτλ, ενώ ΔΕΝ τα περιλαμβάνει στα συστατικά του, αυτό δεν σημαίνει ότι βάζουν και λίγους ξηρούς καρπούς ή λίγο γάλα στο προϊόν. Απλώς το προϊόν παράγεται σε εργοστάσιο όπου παράγονται και άλλα προϊόντα, τα οποία περιέχουν ξηρούς καρπούς/γάλα και η προειδοποίηση αναγράφεται για την περίπτωση που κάποιος έχει σοβαρή αλλεργία, ώστε να μην κατηγορηθεί η εταιρεία για ενδεχόμενη αλλεργική αντίδραση. Μου φαίνεται υπερβολικός αυτός ο αποκλεισμός προϊόντων με ανάλογη σήμανση. Με αυτό το σκεπτικό δεν θα πρέπει να τρώμε ούτε σαλάτα σε μαγαζιά που σερβίρουν και κρέας.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 05:38:31 πμ »
Συμφωνώ μαζί σου ilaeira yes Όταν ένα προϊόν γράφει "μπορεί να περιέχει ίχνη", προσωπικά το θεωρώ βίγκαν (και από ό,τι ξέρω έτσι κάνουν και οι περισσότεροι).
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 11:08:41 πμ »
Σχετικά με την ανάγκη χρήσης βίγκαν κουβερτούρας έχω μια ένσταση. Όταν ένα προϊόν γράφει ότι μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών/γάλακτος κτλ, ενώ ΔΕΝ τα περιλαμβάνει στα συστατικά του, αυτό δεν σημαίνει ότι βάζουν και λίγους ξηρούς καρπούς ή λίγο γάλα στο προϊόν. Απλώς το προϊόν παράγεται σε εργοστάσιο όπου παράγονται και άλλα προϊόντα, τα οποία περιέχουν ξηρούς καρπούς/γάλα και η προειδοποίηση αναγράφεται για την περίπτωση που κάποιος έχει σοβαρή αλλεργία, ώστε να μην κατηγορηθεί η εταιρεία για ενδεχόμενη αλλεργική αντίδραση. Μου φαίνεται υπερβολικός αυτός ο αποκλεισμός προϊόντων με ανάλογη σήμανση. Με αυτό το σκεπτικό δεν θα πρέπει να τρώμε ούτε σαλάτα σε μαγαζιά που σερβίρουν και κρέας.

Συμφωνώ!  yes

Αποσυνδεδεμένος blueheart