Μέσα στο γενικότερο τρέξιμο βρήκα χρόνο κι είπα να φτιάξω μια απλή συνταγή! Έψαχνα, λοιπόν, χτες να βρω τι σοκολατάκια μπορούσα να φτιάξω για να κεράσω κάτι φίλους που μετακόμισαν πρόσφατα. Έψαχνα κάτι απλό, σχετικά υγιεινό, εύκολο και γρήγορο και έτσι κατέληξα (έπειτα κι από πρόταση της μητέρας μου, που όλως περιέργως έχει αρχίσει εδώ και κάποια καιρό να ενδιαφέρεται για τη vegan κουζίνα!) στα παρακάτω σοκολατάκια με αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια.
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν η εύρεση vegan κουβερτούρας, που είπα να το ψάξω αυτή τη φορά. Είτε σε βιολογικό μαγαζί είτε σε μη, ό,τι κουβερτούρα βρήκα είχε την ένδειξη του «μπορεί να περιέχει ίχνη από ξηρούς καρπούς, γάλα ή παράγωγά του, κ.λ.π.». Ξέχωρα που και η ζάχαρη που περιείχαν ήταν απλή κατεργασμένη, συνεπώς μη vegan. Αγόρασα τελικά κοινή κουβερτούρα λόγω επιτακτικότητας, όμως κοίταξα στο internet για μελλοντική χρήση και βρήκα μια
κουβερτούρα στο Vegan Essentials, όμως είναι πολύ ακριβή -όπως και οι άλλες βιολογικες/οργανικές που βρήκα. Γνωρίζετε εσείς κάποια εδώ στην Ελλάδα; Τι άλλο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αντί για την αγοραστή; Θα μπορούσα να φτιάξω από κακάο π.χ. και μαργαρίνη ή κάτι τέτοιο;
(είναι λίγο στο περίπου τα υλικά, ανάλογα με το πόσα σοκολατάκια θέλετε να φτιάξετε, αν τα καρύδια είναι ολόκληρα, σπασμένα, κ.ο.κ.)Υλικά-180 γρ. κουβερτούρα
-25 αποξηραμένα βερίκοκα
-1/5 κιλού καρύδια
ΕκτέλεσηΑνοίγουμε τα βερίκοκα στη μέση με ένα μαχαίρι, βάζουμε μέσα από ένα καρύδι (ολόκληρο, μισό, εξαρτάται πόσο μεγάλο είναι το βερίκοκο) και τα «πατάμε» στις άκρες για να κλείσουν. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια βάζουμε με ένα πιρούνι (για να μην μένει πολύ κουβερτούρα όταν τα βγάζουμε) ένα-ένα τα βερίκοκα και τα βγάζουμε αφού καλυφθούν πλήρως. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή κάτι σχετικό και τα αφήνουμε να κρυώσουν για κάποιες ώρες, μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.