Ντιπ με αβοκάντο και ρόδι
Το αβοκάντο, το οποίο έχει κρεμώδη υφή είναι από τα πλέον κατάλληλα για πολτοποίηση. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και προσφέρεται για πολλές και διαφορετικές χρήσεις.
Για 6 μερίδες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
Χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι
2 ώριμα αβοκάντο
1-2 κουταλιές χυμό ροδιού
1 φλυτζάνι σπόρια ροδιού
1. Αναμιγνύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές και το κόλιαντρο (ή μαϊντανό). Ρίχνουμε το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πηρούνι. Προσθέτουμε το χυμό των ροδιών και εν συνεχεία το μίγμα με το κρεμμύδι και τις καυτερές πιπεριές και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε.
Προσθέτουμε τα σπόρια του ροδιού και σερβίρουμε.
Την αντέγραψα από το βιβλίο της Νταϊάνα Κόχυλα 'Χορτομανία' για εκείνους που τους αρέσει το αβοκάντο.
Προσωπικά την έχω δοκίμασει, η γεύση αβοκάντο-ρόδι με το κάψιμο από πιπεριά-κρεμμύδι-σκόρδο απερίγραπτη, ετερόκλητες γεύσεις σε αρμονία. Χρειάζεται πειραματισμούς στις δόσεις.