ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ
5ΟΟγρ κουκιά ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/4φλ. ελαιόλαδο
1 καρότο
3-4 κόκκοι μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1/4φλ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. κάπαρη
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαιντανος ψιλοκομμένος
χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κ.γ. κύμινο ή κόλιανδρος
Μουσκεύουμε 12 ώρες τα κουκιά. Αφαιρούμε το μαύρο μάτι και τα ξεφλουδίζουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό που ίσα να τα σκεπάζει. Ξαφρίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40λ. Πετάμε τα φύλλα δάφνης
και πολτοποιούμε. Γαρνίρουμε με τα υλικά του σερβιρίσματος και είματε έτοιμοι.
Από τον Γαστρονόμο και την Ντίνα Νικολάου.