Υπάρχει ήδη μία συνταγή για guac
εδώ, αλλά αποφάσισα να ποστάρω και τη δική μου, μιας και διαφέρουν.
Υλικά:2-3 ώριμα αβοκάντο
1 μικρή ντομάτα
1 κόκκινο κρεμμύδι
1/2 κούπα φρέσκα φύλλα κοριάνδρου
Χυμός από 1 μοσχολέμονο (lime)
1/4 κουταλακίου σκόνη τσίλι ή μία πιπερίτσα χαλαπένιο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:Κατ'αρχήν, εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας αν θέλετε να φτιάξετε το γκουακαμόλε στο food processor, ή το θέλετε με πιο chunky υφή, οπότε λειώνετε τα υλικά με το πηρούνι ή τα ψιλοκόβετε.
Στην πρώτη εκδοχή, ανακατεύετε όλα τα υλικά, εκτός από το 1/4 του κρεμμυδιού στο food processor και πολτοποιείτε. Δοκιμάζετε και προσαρμόζετε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σερβίρετε το γκουαγκαμόλε σ'ένα μπωλ. Ψιλοκόβετε σε μικρά, μικρά κυβάκια το κρεμμύδι και πασπαλίζετε από πάνω. Μπορείτε και να το ανακατέψετε λιγο - προσθέτει μία πιο τραγανιστή υφή στο γκουακ μας.
Στη δεύτερη εκδοχή, πολτοποιείτε (όχι εντελώς) τα αβοκάντο σ'ένα μπωλ, και προσθέτετε την ντομάτα, ψιλοκομμένη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα φύλλα κοριάνδρου, κομμένα ελαφρώς, την πιπεριά σε μικρά κομματάκια (αν χρησιμοποιείτε καυτερή πιπεριά), τα μπαχαρικά και το χυμό μοσχολέμονου και ανακατεύετε. Αφήνετε για 1-2 ώρες το γκουάκ στο ψυγείο ώστε να ανακατευτούν οι γεύσεις.