χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Απελευθέρωση 50.000 μινκ στην Καστοριά!  (Αναγνώστηκε 44347 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απελευθέρωση 50.000 μινκ στην Καστοριά!
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 29, 2010, 09:35:54 πμ »
@ Alitakos: Ένωσα τα θέματα γιατί είχαμε ήδη αρχίσει τα πανηγύρια εδώ. biggestgrin
@ Maroulaki: Οκ! το έσβησα  :)

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 29, 2010, 09:58:09 πμ »
Αντιγράφω επίσης από Ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=197156

Αγνωστοι απελευθέρωσαν 50 χιλιάδες γουνοφόρα ζώα τη νύχτα στην Καστοριά. Τα περισσότερα από αυτά ψόφησαν λόγω ζέστης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η απελευθέρωση των γουνοφόρων έγινε από φάρμα εκτροφής, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ωστόσο, χωρίς τροφή, νερό και με τη ζέστη των ημερών χιλιάδες ζώα έπεσαν νεκρά στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.
Ειδικά συνεργεία του Δήμου Αγίας Τριάδας, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Καστοριάς, με τη βοήθεια των «φαρμαδόρων» της περιοχής, συλλέγουν τα νεκρά ζώα. Ιδιαίτερη προσοχή εφιστούν οι αρχές στους κατοίκους της περιοχής, καθώς τα ζώα είναι άγρια και υπάρχει κίνδυνος να δαγκώσουν. Αρκετά έχουν μπει σε κοτέτσια κι έχουν προκαλέσει καταστροφές στην πανίδα της περιοχής, ενώ αρκετά θανατώνονται στους δρόμους από διερχόμενα αυτοκίνητα.

«Οσα ζώα επιβίωσαν έχουν απλωθεί σε μια έκταση 15 χιλιομέτρων. Αναρωτιέμαι τι είδους οικολόγοι είναι αυτοί που τα απελευθέρωσαν. Κατέστρεψαν μια επιχείρηση, υπέβαλαν τα ζώα σε βασανιστικό θάνατο και προκάλεσαν μεγάλη ζημιά σε νοικοκυριά και στη φύση», δήλωσε ο νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που απελευθερώνονται γουνοφόρα από φάρμα της δυτικής Μακεδονίας. Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, χιλιάδες γουνοφόρα ζώα βιζόν απελευθερώθηκαν από δύο φάρμες στο Ασκιο Κοζάνης, από ακτιβιστές της οργάνωσης «Μαύρα Κοράκια». Ενα από τα ζώα είχε επιτεθεί και είχε δαγκώσει τότε στο πόδι ένα τετράχρονο κοριτσάκι.
Ν.ΦΩΤ.

Έχω κάνει bold τα κομμάτια οπού αναδεικνύεται η σαπίλα των έμμισθων κονδυλοφόρων για άλλη μια φορά..Το πώς τα θύματα ανάγονται σε θύτες στα "μικρά κοριτσάκια" και στις "αθώες επιχειρήσεις"

Θέλω βέβαια να παραθέσω τον προβληματισμό μου καθώς το θέμα το συζητουσα πρόσφατα με μια φίλη που ασχολείται επίσης με τα ΔΤΖ και γενικά στέκεται αλληλέγγυα σε τετοιου είδους ακτιβισμούς..Θέλω να εστιάσω στα εξής κομμάτια:

1)
Προβαίνοντας σε τέτοιου είδους ακτιβισμούς θα πρέπει η ομάδα των ατόμων να διασφαλίσει την ασφάλεια (όσων μπορεί τουλάχιστον) των ζώων που θα απελευθερώσει.Μιλάμε για μια απελευθέρωση σε ένα οικοσυστημα (όπως αυτό της Καστοριάς) όπου ουδεμία σχέση έχει με το φυσικό περιβάλλον των ζώων(προφανώς είναι πολύ πιο φυσικό από αυτο των κλουβιών αλλά δεν μου λέει κάτι) με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο κομμάτι των ζώων να καταλήξει νεκρό από την τεράστια διαφορά θερμοκρασίας.Το "καλύτερα μιας ώρας ελευθερη ζωή" δεν με καλύπτει γιατί υπάγεται σε προσωπική επιλογή κάτι που τα μινκ κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες ήταν αδύνατο να έχουν καθώς δεν μπορούσαν να "τηλεμεταφερθούν" ξαφνικά στην Κεντρική Αμερική.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω καμμία βεντετα με κανενα καθικι που κάνει παραγωγή γούνας αλλά αποκλειστικά η ολοκληρωμένη διάσωση των ζώων και η επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον (ή τουλάχιστον σε βιώσιμο).Δεν έχω ψάξει πολύ το θέμα αλλά με κάποιες προχειρες σκέψεις που κάνω θα μπορούσε ενας ακτιβισμός τύπου "καταστροφής του εξοπλισμού που θα τα έγδερναν ζωντανα" η καταστροφή των φορτηγών που θα μετέφεραν τα δέρματα τους" να ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός. Αυτό που θέλω να πω είναι πως έστω και άθελα τους από "απελευθερωτές" καταλήγουν σε "δολοφόνους"  Αντιλαμβάνομαι επίσης πως δεν είναι διόλου έυκολο να μεταφερθούν τα μινκ πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον (σχεδόν ουτοπικό θα έλεγα) αλλά είναι ζήτημα που πρεπει να συζητηθει κατά την γνώμη μου.

2)
Επίσης θεμιτό θα ήταν κάποια στιγμή να συζητηθεί η αλληλοεξάρτηση του "βιο" (ζωα) με το "οικό" (περιβάλλον,οικοσυστηματα,βιοποικιλότητα ανα περιοχή) Έκει κάπου στέκει ίσως το επιχείρημα για "καταστροφή της πανίδας" (όπως λένε) ή του οικοσυστήματος που απελευθερώνονται τα ζώα (το προτιμώ έτσι). Προφανώς προτιμώ να φάει ένα μινκ μια κότα από το να την φάει ένας άνθρωπος.Το θεωρω πολύ πιο φυσικό οπότε δεν θα ασχοληθώ καν με τα επιχειρήματα που προβάλλουν ντόπιοι και ξένοι κατασκευαστές "της κοινής γνώμης". Το ζήτημα για μένα είναι άλλο. Πως μπορεί να αντέξει ένα περιβάλλον αφύσικο για τα μινκ (όπως αυτό της Καστοριάς η της Κοζάνης πέρυσι) τον τεράστιο αναλογικά αριθμό 50.000 εξ'αυτών??Ακόμα και στο φυσικό τους περιβάλλον εκτιμώ πως δεν βρίσκονται σε τόσο μεγάλους αριθμούς (αν και δεν το έχω ψάξει αλλά μου φαίνεται λογικό). Πόσο μεγάλο κομμάτι της βιοποικοιλότητας κινδυνεύει να αφανιστεί με μία τέτοια δράση?? Κατά πόσο επηρεάζεται συνολικά η χλωρίδα και η πανίδα της Καστοριάς σε ένα "χ" διάστημα χώρις να οδηγηθεί σε "μη αναστρέψιμα αποτελέσματα"??

Είναι απλά μερικές σκόρπιες και κατακερματισμένες σκέψεις καθώς μόλις σχόλασα και δεν έχω την δυναμη να τις αναπτυξω παραπάνω για την ώρα.Θα ήθελα όμως την γνώμη σας ώστε να ανοίξει η κουβέντα και να επανέλθω με πιο ολοκληρωμένες απόψεις καθώς το τελευταιο διάστημα με έχει προβληματίσει αρκετα.

Επίσης βρήκα την είδηση και εδώ http://www.prlogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4988%3A-50000--&catid=25%3A2008-12-16-10-41-44&Itemid=57

Ελσα no prob ακόμα καλύτερα :)

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 29, 2010, 10:21:43 πμ »
Οι προβληματισμοί που θέτεις καθ'εαυτοί είναι φυσικά άξιοι συζητησης. Το οτι πλήττεται το τοπικο οικοσυστημα ειναι αληθεια, δυστυχως ομως απο τις δυο εναλλακτικες : ή γδάρσιμο ή θανατος απο φυσικα αίτια, προτιμώ το δεύτερο και ειμαι σίγουρη οτι και τα μινκ εν αγνοία τους το δευτερο προτιμούν.
          Σαφεστατα το πνευμα μέσα στο οποιο μιλάς, καθώς και όποιος-α συμμετέχει σ'αυτην την κουβέντα, είναι με γνόμωνα το καλύτερο για τα ίδια τα ζώα, αλλα προφανώς μιλάμε για ζώα "εισαγόμενα", αρα ουτως η άλλως το κλίμα εδώ δεν τα σηκώνει και μέσα στο κολαστήριο που ζούν.

Οι καστοριανοι κλαινε γιατι ΚΑΙ ΚΑΛΑ πλήττεται το οικοσυστημα τους, οι αθλιοι ψεύτες που ήδη τα χουν κανει μ...&@ καπέλο με την ερημοποιηση της Θεσσαλιας και την απονεκρωση γενικά των μεγαλων λιμνων της Μακεδονιας. Οι ίδιοι νοικοκυρηδες που γεμιζουν τις καλλιεργειες τους με φαρμακα, τωρα τους μαρανε το περιβάλλον.

Ο αλλος ο καραπαπαρας εκλαιγε γιατι καταστραφηκε το βιος του. Ν'αλλαξεις δουλεια ρε καθικι κι εσυ. Να πεσεις να πνιγεις καλυτερα. Μπορείς ;
Οι άλλοι κλαίνε γιατι μπηκαν λεει τα μινκ στα κοτετσια. Να μην ειχες κοτες κυριε. Καλα να παθεις κι εσυ.

Κατα τη γνωμη μου ειναι ανεφικτο να ρυθμιστει η μετεπειτα "τυχη" των μινκ, ειπαμε δεν ειναι εκατομυριουχοι οι ακτιβιστες. Ακόμα καλύτερα να του καίγανε τον εξοπλισμο όπως είχαν κάνει παλιότερα. Κι αυτον τον ιδιο αμα τον βρισκανε.

Οποιου δεν του αρέσει που του "χαλάνε το σπίτι" να φροντίσει να ειναι καλό παιδάκι απο δω και στο εξής.
Οσο θα υπαρχουν φυλακές θα υπάρχουν απελευθερωτες. Τέλος.
Δεν θα την πληρωσουν τωρα ξαφνικά οι σύντροφοι που χάρισαν τη ζωή σε τόσες ψυχές. Και καλό είναι να μη μασάμε κι εμείς απο τις κραυγές της δήθεν περιβαλλοντικης ευαισθησίας των μερικών-μερικων καθαρμάτων και των καθεστωτικών μέσων.
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 29, 2010, 10:22:11 πμ »
Ναι να καταστραφεί το οικοσύστημα από τις απελευθερώσεις. Ας σταματήσουν τις γουνοκατασκευές να μην καταστραφεί.

Ή να κλείσει η κόλαση, ή να τιναχτούμε στον αέρα!!

Όλοι μαζί στον γκρεμό.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 29, 2010, 11:03:04 πμ »
Ναι να καταστραφεί το οικοσύστημα από τις απελευθερώσεις. Ας σταματήσουν τις γουνοκατασκευές να μην καταστραφεί.

Ή να κλείσει η κόλαση, ή να τιναχτούμε στον αέρα!!

Όλοι μαζί στον γκρεμό.
Απλά και σταράτα!  thumbsup

Προφανώς παιδιά, εμείς το βλέπουμε από τελείως άλλη οπτική από τους "οικονομικά θιγόμενους", δεν μιλάμε καν την ίδια γλώσσα!
Και όταν συζητάμε μεταξύ μας προβληματισμούς σαν του Γιώργου, θεωρούμε πάντα δεδομένο οτι τα ζώα αυτά είναι λάθος καταρχήν να είναι εκεί και να υποφέρουν και αυτό το πρώτο δεδομένο γεγονός είναι που πρέπει να ανατραπεί. Αν γίνεται με τον καλύτερο τρόπο αυτό είναι άλλη συζήτηση, αλλά μέχρι να βρεθεί η τέλεια λύση, πόσα ακόμα θα υποφέρουν; sadface
Ή εμείς, από την ασφάλεια του υπολογιστή μας, θα το λύσουμε καλύτερα; dunno

Ξαναλέω, έχω σοκαριστεί από τον αριθμό των ζώων που ήταν φυλακισμένα, σε μια μόνο φάρμα! Και ας σταματήσουν να κλαίγονται για το περιβάλλον! Ποιος ξέρει τι ρύπανση προκαλούν στο οικοσύστημα όλα αυτά τα κολαστήρια-εκτροφεία με τόσες χιλιάδες ζώα στοιβαγμένα εκεί πέρα! thimos

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 29, 2010, 11:24:57 πμ »
Και όταν συζητάμε μεταξύ μας προβληματισμούς σαν του Γιώργου, θεωρούμε πάντα δεδομένο οτι τα ζώα αυτά είναι λάθος καταρχήν να είναι εκεί και να υποφέρουν και αυτό το πρώτο δεδομένο είναι που πρέπει να ανατραπεί.
Τι εννοείς;

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 29, 2010, 12:06:25 μμ »
Ναι, τα έμπλεξα λίγο, blush εννοώ βέβαια οτι προέχει το να σταματήσουν τα ζώα να βρίσκονται κλεισμένα στα κλουβιά, να ανατραπεί δηλαδή το αρχικό λάθος του εγκλεισμού! :)

(το διόρθωσα)

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 29, 2010, 12:08:14 μμ »
Ρε παιδιά, διαβάζω οτι άνοιξαν 18.000 κλουβιά! Μα, πώς πρόλαβαν;

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 29, 2010, 12:30:19 μμ »
Ρε παιδιά, διαβάζω οτι άνοιξαν 18.000 κλουβιά! Μα, πώς πρόλαβαν;
clapper
Δεν ξέρω πώς το έκαναν, αλλά σίγουρα έκαναν καλή δουλειά! Μου έφτιαξαν τη μέρα και εμένα (μόλις ξύπνησα και το διάβασα!) και τόσων ζώων που... θα θυσιάζονταν να γίνουν γούνες ώστε να μην καταστραφεί η πανίδα!  rolleye Μα τί ανήθικα βλήματα!!
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 29, 2010, 01:26:26 μμ »
Ναι είναι πάρα πολλά. Μηχανισμό που τα ανοίγει όλα μαζί είχαν;

Και δέκα να ανοίξεις, πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο για να γίνει συγχρονισμένα γιατί αν βγαίνουν από ένα – ένα κλουβί μπορεί να προκύψει σοβαρό πρόβλημα. Μέχρι να ανοίξεις το πέμπτο, από το πρώτο θα έχει αρχίσει φασαρία.

Ή λεν ψέματα, ή αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πολλά κόλπα.

Μήπως ήταν 50 κλουβιά με 18000 ζώα;

Δυο με τρία ζώα σε κάθε κλουβί. Πόσο μεγάλα ζώα ήταν και τι κλουβιά ήταν;

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 29, 2010, 02:08:37 μμ »
Παράθεση
έχουν χαθεί όλα τα μητρώα των ζώων και δεν είναι δυνατόν να σώσουμε τις μάνες
Τι παει να πει αυτό ;
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 29, 2010, 02:38:43 μμ »
κι αφού είναι τόσο "επιθετικά" ζώα λοιπόν, και προσοχή, και δαγκώνουν, και καλέστε αστυνομία και πυροσβεστική άμα τα δείτε rolleye, πώς δεν τους έφαγαν τους απελευθερωτές; παιδιά να ψαχτούμε μεταξύ μας και σε όποιον λείπει κανα κομμάτι αυτός το 'κανε :D Σόρυ για τις βλακείες που γράφω, αλλά παραληρώ από τη χαρά μου αυτή τη στιγμή :D

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 29, 2010, 02:41:29 μμ »
 :D :D :D

Τη Δευτέρα το βράδυ, θα μετρήσω δαχτυλάκια από όλους σας!  biggestgrin

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 29, 2010, 02:51:34 μμ »
1)
Προβαίνοντας σε τέτοιου είδους ακτιβισμούς θα πρέπει η ομάδα των ατόμων να διασφαλίσει την ασφάλεια (όσων μπορεί τουλάχιστον) των ζώων που θα απελευθερώσει.Μιλάμε για μια απελευθέρωση σε ένα οικοσυστημα (όπως αυτό της Καστοριάς) όπου ουδεμία σχέση έχει με το φυσικό περιβάλλον των ζώων(προφανώς είναι πολύ πιο φυσικό από αυτο των κλουβιών αλλά δεν μου λέει κάτι) με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο κομμάτι των ζώων να καταλήξει νεκρό από την τεράστια διαφορά θερμοκρασίας.Το "καλύτερα μιας ώρας ελευθερη ζωή" δεν με καλύπτει γιατί υπάγεται σε προσωπική επιλογή κάτι που τα μινκ κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες ήταν αδύνατο να έχουν καθώς δεν μπορούσαν να "τηλεμεταφερθούν" ξαφνικά στην Κεντρική Αμερική.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω καμμία βεντετα με κανενα καθικι που κάνει παραγωγή γούνας αλλά αποκλειστικά η ολοκληρωμένη διάσωση των ζώων και η επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον (ή τουλάχιστον σε βιώσιμο).Δεν έχω ψάξει πολύ το θέμα αλλά με κάποιες προχειρες σκέψεις που κάνω θα μπορούσε ενας ακτιβισμός τύπου "καταστροφής του εξοπλισμού που θα τα έγδερναν ζωντανα" η καταστροφή των φορτηγών που θα μετέφεραν τα δέρματα τους" να ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός. Αυτό που θέλω να πω είναι πως έστω και άθελα τους από "απελευθερωτές" καταλήγουν σε "δολοφόνους"  Αντιλαμβάνομαι επίσης πως δεν είναι διόλου έυκολο να μεταφερθούν τα μινκ πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον (σχεδόν ουτοπικό θα έλεγα) αλλά είναι ζήτημα που πρεπει να συζητηθει κατά την γνώμη μου.

Μα τα μινκ βρίσκονται ήδη μέσα στο διαφορετικό οικοσύστημα το οποίο απελευθερώνονται. Απλά είναι μέσα σε κλουβιά. Κατα τα άλλα ζούνε, τρώνε, και μολύνουν το ίδιο μέρος. 50.000 μινκ τρώνε γύρω στους 33 τόνους φαγητό ημερησίως το οποίο αποτελείτε από αυγά, ληγμένα τυριά (!), κρέας, ψάρια, υποπροιόντα σφαγείων, τροφή σκύλου (πληφορορίες από wikipedia). Αυτή η τροφή κάπου παράγεται και σίγουρα πρόκειται για την φτηνότερη και χειρότερη που μπορεί να υπάρξει μπορούμε να φανταστούμε. Άρα σκέψου, κάπου μολύνεται μια "ζώνη" οικοσυστήματος για να παραχθεί η τροφή τους. Μετά υπάρχουν τα απόβλητα των μινκ και των διαδικασιών παραγωγής γούνας. Με πιο τρόπο τα απελευθερωμένα μινκ (τα οποία δεν θα ζήσουν όλα φυσικά) μπορεί να είναι πιο ζημιογόνα?

Κατα δεύτερον όλα καλά που λέμε αλλά για τα 50.000 μινκ που η πραγματικότητα τους είναι να τα γδάρουν αφού πρώτα ζήσουν μπόλικους μήνες σε ένα μικροσκοπικό κλουβί, μπορούμε να πούμε ότι είναι απλά άτυχα και ελπίζουμε να μην βρεθούν άλλα στη θέση τους αλλά αυτά είναι ήδη καταδικασμένα? Αν πρόκειτε για ανθρώπους θα κάναμε την ίδια σκέψη ποτέ?

Κατα τρίτον μια μετακίνηση μινκ δεν μπορεί να έχει διαφορά από τις διάφορες μετακινήσεις των ανθρώπων. Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι ξεχωριστό στην τελική από το οικοσύστημα γιατί μας πιάνει ο πόνος μόνο για τα μινκ? Το οικοσύστημα αλλάζει συνεχώς είτε από φυσικούς παράγοντες είτε από ανθρώπινη παρέμβαση. Πάμε σε ένα μέρος και φτιάχνουμε εκτροφεία μινκ. Στερούμε την κατοικία από είδη που έμεναν εκεί. Είναι υποκριτικό μετά να εστιάζουμε στα μινκ ή ότι άλλο αγνοώντας την όλη καπιταλιστική ανάπτυξη κάθε γωνιάς της γης. Τα 50.000 μινκ έχουν θέση στον ελλάδικό χώρο όσο οι άνθρωποι που ζούνε εδώ μερικές χιλιάδες χρόνια μόνο.

Η καταστροφή του εξοπλισμού είναι μέσα στο πρόγραμμα συνήθως αλλά και πάλι τα μινκ τι θα γινόντουσαν μετά?

2)
Επίσης θεμιτό θα ήταν κάποια στιγμή να συζητηθεί η αλληλοεξάρτηση του "βιο" (ζωα) με το "οικό" (περιβάλλον,οικοσυστηματα,βιοποικιλότητα ανα περιοχή) Έκει κάπου στέκει ίσως το επιχείρημα για "καταστροφή της πανίδας" (όπως λένε) ή του οικοσυστήματος που απελευθερώνονται τα ζώα (το προτιμώ έτσι). Προφανώς προτιμώ να φάει ένα μινκ μια κότα από το να την φάει ένας άνθρωπος.Το θεωρω πολύ πιο φυσικό οπότε δεν θα ασχοληθώ καν με τα επιχειρήματα που προβάλλουν ντόπιοι και ξένοι κατασκευαστές "της κοινής γνώμης". Το ζήτημα για μένα είναι άλλο. Πως μπορεί να αντέξει ένα περιβάλλον αφύσικο για τα μινκ (όπως αυτό της Καστοριάς η της Κοζάνης πέρυσι) τον τεράστιο αναλογικά αριθμό 50.000 εξ'αυτών??Ακόμα και στο φυσικό τους περιβάλλον εκτιμώ πως δεν βρίσκονται σε τόσο μεγάλους αριθμούς (αν και δεν το έχω ψάξει αλλά μου φαίνεται λογικό). Πόσο μεγάλο κομμάτι της βιοποικοιλότητας κινδυνεύει να αφανιστεί με μία τέτοια δράση?? Κατά πόσο επηρεάζεται συνολικά η χλωρίδα και η πανίδα της Καστοριάς σε ένα "χ" διάστημα χώρις να οδηγηθεί σε "μη αναστρέψιμα αποτελέσματα"??

Γενικά είναι λίγο περίεργο αυτό το θέμα τεμαχισμού του οικοσυστήματος, το οικοσύστημα είναι ένα και βρίσκεται πάνω στον φλοιό της γης. Λόγω συνθηκών κλίματος, και άρα βλάστησης κάποια είδη έχουν προσαρμοστεί και ζούνε καλύτερα σε κάποιες ζώνες συγκεκριμένες. Οι άνθρωποι από 10.000 χρόνια πριν που άρχισαν να αποκτούν μόνιμη κατοικία άρχισαν ταυτόχρονα να αλλάζουν το οικοσύστημα δραστικά. Γεωργία, κτηνοτροφία, οικιστική ανάπτυξη, βιομηχανία κλπ. Ο άνθρωπος εξαπλώνεται παντού, και αν δεν μένει ο ίδιος κάπου αφήνει κάτι για να τον βοηθάει (κεραίες, ανεμογγενήτριες πχ). Αλλά και μόνο του το οικοσύστημα αλλάζει, αργά αλλά συμβαίνει. Δεν είναι ένα σταθερό πράγμα αυτό που οι άνθρωποι έχουν χρέος να διατηρούν, σε κάποια επιλεγμένα σημεία μόνο με όποιον τρόπο τους συμφέρει (βλέπε πρώτες προσεγγίσεις της οικολογίας στην αμερική μέσω εξοχικών κατοικιών της μπουρζουαζίας). Το οικοσύστημα δεν είναι μουσείο φυσικής ιστορίας να το απολιθώσουμε να το κοιτάμε.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 29, 2010, 02:53:33 μμ »
κι αφού είναι τόσο "επιθετικά" ζώα λοιπόν, και προσοχή, και δαγκώνουν, και καλέστε αστυνομία και πυροσβεστική άμα τα δείτε rolleye, πώς δεν τους έφαγαν τους απελευθερωτές; παιδιά να ψαχτούμε μεταξύ μας και σε όποιον λείπει κανα κομμάτι αυτός το 'κανε :D Σόρυ για τις βλακείες που γράφω, αλλά παραληρώ από τη χαρά μου αυτή τη στιγμή :D

Το ασθενοφόρο κάλεσε κατευθείαν και ίσως και να γλιτώσεις. Minks are evil! devil

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact