χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Πιττα του Αγρου  (Αναγνώστηκε 1427 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vaalinde

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 186
Πιττα του Αγρου
« στις: Αύγουστος 12, 2010, 12:56:15 μμ »
Η συνταγή είναι για ένα μικρό ταψάκι, αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα απλά αυξήστε τη δοσολογία των υλικών. Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Για τη ζύμη

2 ποτήρια αλεύρι
1 περίπου ποτήρι βούτηρο φυτικό
1/2 κ.γ αλάτι
5-6 κ.σ νερό

Για τη γέμιση...(ότι προαιρήστε)

2 κρεμμυδια
1 κολοκυθάκι μικρό
1 καρότο
1 ντομάτα
κόκκινη & κίτρινη πιπεριά
μανιτάρια
καλαμπόκι
σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα(καλύτερα καπνιστή)
λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και λίγο αλάτι και μετά ρίχτε το βούτηρο και το νεράκι. Αφού το ανατατέψετε τυλίξτε το με μία ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για 30' περίπου.  Η ζύμη αυτή πρέπει να βγει λαδένια και να μην κολλάει στο χέρι. Εγώ πήρα τη συνταγή από το "Vegan Brunch" αλλά την τροποποιήσα λιγάκι στα δικά μου γούστα σύμφωνα με την αναλογίες. Συμβουλή..μη το επιχειρήσετε με λάδι.
Για τη γέμιση απλά μαραίνεται τα υλικά σε ένα σκεύος ώστε να μαλακώσουν αρκετά, αν θέλετε προσθέτετε λίγο λάδι, προσωπικά ρίχνω λίγο νεράκι. Έπειτα ανοίγεται ένα χοντρό φύλο για κάτω, βάζεται τη γέμιση και ένα χοντρό φύλο ακόμα για το σκέπασμα και είναι έτοιμη η πίτα. Καλό είναι η ζύμη να είναι κρύα αλλιώς θα σας παιδέψει. Ψήνεται στην αντίσταση πάνω- κάτω στους 220 βαθμούς για 30-40'. Θα δείτε μέχρι να κοκκινήσει ελαφρώς. Καλή όρεξη!!!
Οι άνθρωποι είνα ζώα που μυρίζουν τελείως ιδιόμορφα και λέω πάλι δε βαριέσαι έχω και εγώ την ίδια μυρουδιά (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής