χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Χορτοφαγία και ψάρια  (Αναγνώστηκε 27364 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

• www.tofu.gr
  • Addicted
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: Χορτοφαγία και ψάρια
« Απάντηση #60 στις: Ιούνιος 26, 2011, 08:01:06 μμ »
Καλά και σε ζωολογικό κήπο στο εξωτερικό έχω ακούσει σχόλια για αγριόχοιρους και τι φοβερός μεζές είναι (λες και η συγκεκριμένη κυρία που την ξέρω και είναι από Κρήτη) έχει φάει ποτέ της  :D

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #61 στις: Ιούνιος 27, 2011, 10:24:21 πμ »
To χειρότερο θέαμα που έχω δει ποτέ, ήταν στο χωρίο του γαμπρού μου το πάσχα.  Δύο κοριτσάκια γύρω στα 4-5, να κοιτάνει το ζωντανό αρνάκι που έφερε ο παππούς τους, και να τρίβουνε τα χέρια τους και τις κοιλιές τους τραγουδώντας "ωρε τι θα φάμε, ώρε τι θα φάμε" yuk yuk thimos  cryingbig
Σκεφτόμουν τότε πόσο θλιβερό είναι, που η πρώτη σκέψη που πέρασε απ'το μυαλό τους κοιτάζωντάς το, δεν ήταν να το χαϊδέψουν, αλλά να το φάνε.  Κι εκείνο βέλαζε χαριτωμένα, χωρίς να ξέρει... sadface

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #62 στις: Ιούνιος 27, 2011, 11:26:55 πμ »
πολύ θλιβερό, πραγματικά... sadface

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #63 στις: Ιούνιος 27, 2011, 02:39:41 μμ »
Βλέπουν από τους μεγάλους και μαθαίνουν και τα παιδιά, δυστυχώς...  sadface
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #64 στις: Ιούνιος 27, 2011, 02:49:15 μμ »
Όταν ήταν τα αδέρφια μου μικρά, (εγώ δεν είχα γεννηθεί ακόμα), ο θείος μου είχε τη φαεινή ιδέα να πάρουν ένα κατσικάκι μικρό, και να το σφάξουν το πάσχα που θα 'χει μεγαλώσει.  Όταν ήρθε το πάσχα κανείς δεν ήθελε να το σφάξει.   Το έσφαξε και το έφαγε ο θείος μου μόνος του.  Δεν έφαγε κανείς άλλος.  Είναι λογικό.  Το είχαν μήνες κοντά τους, το αγάπησαν (και είναι πολυ αγαπητά τα κατσικάκια).  Αν μπορούσε ο κόσμος να συνεδιητοποιήσει, οτι το κάθε κατσικάκι και το κάθε ζωάκι έχει σημασία, ακόμα κι αν δεν έχει μεγαλώσει κοντά μας...

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #65 στις: Ιούνιος 27, 2011, 03:27:37 μμ »
Σίγουρα Χλόη, μόνο που έχω δει πολλές φορές να ευαισθητοποιούνται κάποιοι μόνο για το κατσικάκι ή και μόνο για το συγκεκριμένο κατσικάκι, ενώ όλα τα άλλα ζώα δεν αντιμετωπίζονται με ίδιο τρόπο. Ξέρω δύο ανθρώπους που δεν τρώνε καθόλου κότες ή άλλα πτηνά, επειδή είχαν δει σφαγή κότας όταν ήταν μικρές. Άλλων ζώων κρέας τρώνε, μόνο όχι πτηνά.  dunno
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #66 στις: Ιούνιος 27, 2011, 03:52:04 μμ »
Σίγουρα Χλόη, μόνο που έχω δει πολλές φορές να ευαισθητοποιούνται κάποιοι μόνο για το κατσικάκι ή και μόνο για το συγκεκριμένο κατσικάκι, ενώ όλα τα άλλα ζώα δεν αντιμετωπίζονται με ίδιο τρόπο. Ξέρω δύο ανθρώπους που δεν τρώνε καθόλου κότες ή άλλα πτηνά, επειδή είχαν δει σφαγή κότας όταν ήταν μικρές. Άλλων ζώων κρέας τρώνε, μόνο όχι πτηνά.  dunno
Είναι παράλογο το ξέρω.  Αλλά ακόμα κι αυτό είναι κάτι.  Δηλαδή μου δίνει ελπίδες.  Από μικρή γενικά δε μου άρεσε το κρέας, και το έτρωγα με το ζόρι.  Δεν έτρωγα όμως ποτέ κουνέλι.  Τα αγαπούσα πάρα πολύ.  Τώρα ίσως ήμουν σπισίστρια, αλλά ήμουν ακόμα παιδάκι.  Ήρθε η στιγμή που κατάλαβα οτι κανένα ζώο δεν πρέπει να σκοτώνεται για να το φάμε.   
Ακόμα κι οι άνθρωποι που τρώνε κρέας αλλά λατρεύουν τα γατάκια και τα σκυλιά τους, για μένα έχουν ελπίδες.  Λυπάμαι πολυ για τους ανθρώπους που αντιπαθούν όλα τα ζώα γενικά.  Που θα σκότωναν όχι για να φάνε, αλλά για το κέφι τους και μόνο.

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #67 στις: Ιούνιος 27, 2011, 11:44:34 μμ »
Που θα σκότωναν όχι για να φάνε, αλλά για το κέφι τους και μόνο.
Αστο πονεμένη ιστορία   >:(
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος wild_rose

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #68 στις: Οκτώβριος 07, 2012, 10:58:26 μμ »
Όταν ήταν τα αδέρφια μου μικρά, (εγώ δεν είχα γεννηθεί ακόμα), ο θείος μου είχε τη φαεινή ιδέα να πάρουν ένα κατσικάκι μικρό, και να το σφάξουν το πάσχα που θα 'χει μεγαλώσει.  Όταν ήρθε το πάσχα κανείς δεν ήθελε να το σφάξει.   Το έσφαξε και το έφαγε ο θείος μου μόνος του.  Δεν έφαγε κανείς άλλος.  Είναι λογικό.  Το είχαν μήνες κοντά τους, το αγάπησαν (και είναι πολυ αγαπητά τα κατσικάκια).  Αν μπορούσε ο κόσμος να συνεδιητοποιήσει, οτι το κάθε κατσικάκι και το κάθε ζωάκι έχει σημασία, ακόμα κι αν δεν έχει μεγαλώσει κοντά μας...
αχ μου θυμισες το δικο μου κατσικακι...ημουν γυρω στα 6-7 ειχαμε ενα κατσικακι και το ειχαμ εσαν κουταβι μη σας πω  και καλυτερο, ολο παιχνιδια και χαρες ηταν καναμε κι αγωνες δρομου κι εβγαινε πρωτο το καημενο. το δεκαπενταυγουστο ο πατερας μου το εσφαξε μπορστα ,μας και μου ζητησε να τον βοηθησω. δεν το εκανα. μεχρι τοτε απλα δε μου αρεσε το κρεας απο εκεινη τη μερα που ειδα το κατσικακι μου να γυριζει στη σουβλα αρχισα να εχω λογους να μη θελω να φαω κρεας.

Αποσυνδεδεμένος wild_rose

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #69 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 09:48:00 μμ »
Καλά και σε ζωολογικό κήπο στο εξωτερικό έχω ακούσει σχόλια για αγριόχοιρους και τι φοβερός μεζές είναι (λες και η συγκεκριμένη κυρία που την ξέρω και είναι από Κρήτη) έχει φάει ποτέ της  :D
δεν ξερω γαι την κρητη, στην ηπειρωτικη ελλαδα παντως οπως και στην ευρωπη και την αμερικη  επειδη σκοτωνουν τους λυκους -και το αγριογουρουνο δεν εχει και πολλους φυσικους εχθρους- ο πληθυσμος των αγριοχοιρων αυξανεται και μαλιστα υπερβολικα, σε σημειο να γινονται επειθεσεις και σε ανθρωπους. εχω φαει κι εγω αγριογουρουνο λιγες φορες παλια και μου φαινοταν  οτι ηταν πολυ πιο νοστιμο απο τα υπολοιπα κρεατα. τωρα το θυμαμαι και φρικαρω.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #70 στις: Απρίλιος 28, 2014, 09:58:20 μμ »
δεν μπορώ άλλο να ακούω για χορτοφάγους που τρώνε ψάρια, τραβάω τις κοτσίδες μου!!!  yuk
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος natasawow

• Sr. Member
« Απάντηση #71 στις: Μάιος 01, 2014, 09:20:40 μμ »
Εγώ τρελαίνομαι όταν με ρωτάνε "ούτε ψάρια τρως?" και τους κάνει τόση εντύπωση!!!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής