χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Άγνωστος δηλητηρίασε εκατοντάδες περιστέρια στην πλα  (Αναγνώστηκε 1922 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

• Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
τα νεύρα μου τσατάλια λέμε  cryingbig

----------------------------------------------------------

Περί τα 500 νεκρά περιστέρια περισυνέλεξαν από την πλατεία Κοτζιά τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων. Για την απάνθρωπη αυτή πράξη φέρεται ως υπεύθυνος ένας νεαρός μοτοσυκλετιστής που εθεάθη να ταΐζει τα περιστέρια με σπόρους, προφανώς δηλητηριασμένους.

Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες, Κυριακή, νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο μοτοσυκλετιστής στάθμευσε τη μηχανή του στο πεζοδρόμιο, και φορώντας κράνος, τάισε τα εκατοντάδες περιστέρια.

Μισή ώρα μετά την αναχώρησή του, η πλατεία ήταν γεμάτη νεκρά πουλιά.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231054150

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
Απ: Άγνωστος δηλητηρίασε εκατοντάδες περιστέρια στην
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 02, 2010, 01:57:34 μμ »
 thimos  sadface Ρε παιδιά, είναι σύμπτωση τόσα περιστατικά κακοποίησης ή άραγε σχετίζονται με αυτά τα καθάρματα του φόρουμ ww2?  questionmark

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 02, 2010, 09:13:44 μμ »
thimos  sadface Ρε παιδιά, είναι σύμπτωση τόσα περιστατικά κακοποίησης ή άραγε σχετίζονται με αυτά τα καθάρματα του φόρουμ ww2?  questionmark
Πάντως στην συγκεκριμένη πλατεία ειχε γίνει πριν εναμιση μηνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της φόλας,στην οποία και ειχα πάει.τυχαίο?δεν νομίζω!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 03, 2010, 10:01:54 πμ »
 sadface
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος sonaht

• Θαμώνας
  • Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία...
    • Ορειβασία...
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 03, 2010, 08:37:58 μμ »
Καλά... κανείς δεν μπόρεσε να πάρει την πινακίδα από το μηχανάκι...;
Και τόσες κάμερες εκεί γύρω...
Που να τρακάρει και να τον κουτσουλάνε μέχρι θανάτου....!

Δείτε και στο παρακάτω.

http://www.antispe.gr/node/71

Αποσυνδεδεμένος Βούλα

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 04, 2010, 04:26:03 μμ »
Λυπάμαι για την θανάτωση των περιστεριών και απορώ με την τόση κακία που εκδηλώθηκε.

Όμως Φίλοι μου!  Συνέλθετε λίγο.  Δυστυχώς, πολλοί συνάνθρωποί μας συμπεριφέρονται άγρια στα αγαπημένα μας ζώα, όμως αυτό δεν μας επιτρέπει να γινόμαστε όμοιοι με αυτούς στο όνομα της φιλοζωίας. Σε τι διαφέρουμε εμείς που λόγω της αγανάκτησής μας βγάζουμε χολή και κατάρες ;  Έχω δει πολλές κατάρες να γράφονται στο φόρουμ αυτό  και σε άλλα θέματα με πιο δημοφιλή την ‘‘να ψοφήσει’’. Πολύ μισανθρωπισμός και δεν μας κάνει καλό.  Πιστεύω πως μόνο η στάση ζωής μας μαζί με πολλή ενημέρωση θα ευαισθητοποιήσει προοδευτικά όλο και περισσότερους ανθρώπους. Αργή αλλά σταθερή θα είναι η εξέλιξη για τους συνανθρώπους μας που σφάλουν φοβερά.  Η ψυχολογική μας βία  δεν θα τους συνετίσει θα τους αγριέψει περισσότερο πιστεύω.  Και όλοι εμείς οι πρώην κρεατοφάγοι έχουμε συμβάλει στα δεινά των ζώων ζητώντας κρέας από την αγορά. Θα έπρεπε να ψοφήσουμε τότε μιας και ήμασταν συνυπεύθυνοι, με αυτά που είδαμε σε ντοκυμαντέρ στους χώρους των σφαγείων. 

ΘΑ μου πείτε και τα συναισθήματα που γενούν αυτές οι αγριότητες;   Τι να πω μόνο η δική μας λογική μας σώζει.  Είδα πριν ένα μήνα ένα βιντεάκι στο youtube που κάποιοι κινέζοι με πολύ αγριότητα και ζωντανά πολλές φορές έγδερναν γάτες και σκύλους για το δέρμα τους.   Σοκαρίστηκα και επί τρεις ημέρες ήμουν άρρωστη πλήρως ταυτισμένη με τον πόνο των ζώων τόσο που δεν μπορούσα να σκεφτώ τι έκαναν οι άνθρωποι αυτοί.  Ούτε τώρα τους μισώ, δεν είμαι ανώτερη έχω στο παρελθόν πολλούς θυμούς να με στενοχωρούν, αλλά ευτυχώς εδώ όχι.   Δεν θα καταλάβουν αν τους μαλώσουμε μόνο εμείς εκτός και υποστούν κυρώσεις από τον νόμο.  Πιστεύω στην εφαρμογή των νόμων (όπου δεν υπάρχουν να γίνουν επιτέλους) στην ενημέρωση και το παράδειγμα αυτού που αναλαμβάνει να ενημερώσει.

Σε τελευταία ανάλυση ώριμοι άνθρωποι είμαστε ας συμπεριφερόμαστε και έτσι, όσοι νομίζουμε πως μάθαμε κάτι για τα δικαιώματα της ζωής όλων των όντων.

Εννοείται πως στον χώρο αυτό υπάρχει πολύ καλό παράδειγμα και ενημέρωση για στάση ζωής ως προς τους φίλους μας τα ζώα και μας αποτρέπει από μελλοντικά λάθη.  Σε αυτό μένω ΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ!

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 04, 2010, 05:16:22 μμ »
εγω παλι ειδικα με τα τελευταια γεγονοτα με το φορουμ καθαρματων και την αντιμετωπιση απο τους διαφορους επισημους φορεις που θεωρητικα επρεπε να λαβουν μετρα για το θεμα, βεβαιωθηκα μεσα μου για ακομα μια φορα για το οτι οι νομοι ειναι οτι να ναι, και ναι, δεν πιστευω καθολου και στην εφαρμογη των νομων.

τωρα ολα αυτα που λες σχετικα με τον τροπο αντιδρασης σε διαφορα θεματα κατα καιρους, θεωρητικα ειναι πολυ ωραια και σε συγχαιρω αν μπορεις να τα εφαρμοζεις. προσωπικα δε στεκομαι σε αυτα αλλα στο τι πρακτικα γινεται.

φυσικα και οταν παιρνω στην ΔΗΕ και μου λενε οτι δε μπορουν να κανουν ενεργειες για το κ*λοφορουμ θα βρισω και θα τσατιστω και θα πεταξω καντηλες. δηλαδη πως να αντιμετωπισεις το θεμα και πως να εκφραστεις? σαν λορδος?

Αποσυνδεδεμένος Βούλα

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 04, 2010, 07:39:57 μμ »
Απάντηση στο
‘‘τωρα ολα αυτα που λες σχετικα με τον τροπο αντιδρασης σε διαφορα θεματα κατα καιρους, θεωρητικα ειναι πολυ ωραια και σε συγχαιρω αν μπορεις να τα εφαρμοζεις. προσωπικα δε στεκομαι σε αυτα αλλα στο τι πρακτικα γινεται.

φυσικα και οταν παιρνω στην ΔΗΕ και μου λενε οτι δε μπορουν να κανουν ενεργειες για το κ*λοφορουμ θα βρισω και θα τσατιστω και θα πεταξω καντηλες. δηλαδη πως να αντιμετωπισεις το θεμα και πως να εκφραστεις? σαν λορδος?’’

-----------

Αν ρωτάς εμένα δεν έχω λύση για κανέναν. Αλλά τουλάχιστον ας γράφουμε αφού ξεσπάσουμε, (δεν μπορούμε να μην θυμώνουμε ποτέ). Κατά την γνώμη μου πρέπει να μεταφέρουμε τα γεγονότα και όχι τον θυμό μας, ψάχνοντας για λύσεις. Πάλι όμως  όπως νομίζει και μπορεί ο καθένας ας κάνει.  Πρέπει να είμαστε ενωμένοι με τις ιδιαιτερότητές μας.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 04, 2010, 08:04:40 μμ »
Ομορφος κόσμος ηθικός,αγγελικά πλασμένος!Γιατί να ξορκίσουμε τον θυμό και την εκφρασή του?Το να ειναι ανεξέλεγκτος το καταλαβαίνω!Αλλά να νοιώθεις και να εκφράζεις συναισθήματα οχι πάντα αβρά,ειναι πολλές φορές,ζωντανή και παλλόμενη αμεσότητα και οχι ανευρη και ξενέρωτη φιλολογία!

Αποσυνδεδεμένος Βούλα

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 04, 2010, 09:09:03 μμ »
Μην ξορκίσεις τον θυμό σου. Μόνο που μετά κανείς δεν ξέρει πότε δεν είναι ελεγχόμενος.  Αλλά το να τον εξιδανικεύεις βλέποντάς τον σαν ‘‘ζωντανή και παλλόμενη αμεσότητα’’ πάλι δικαίωμά σου είναι. Εγώ σαν ηλικιωμένη  που είμαι θα μείνω στην   ‘‘άνευρη και ξενέρωτη φιλολογία!’’ Αλλά θα θυμάμαι πως όταν στο παρελθόν έτρωγα κρέας δεν θα μου άρεσε τέτοια συμπεριφορά παρ’ όλη την άγνοιά μου. Γιατί γινόμουν αιτία  να θανατωθούν, ήμουν συνυπεύθυνη. Και δεν το ξεχνώ .

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 04, 2010, 10:06:07 μμ »
Τα πράγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο και κανείς δεν εξιδανικευει τίποτα.Απλά γιά μένα,τα συναισθήματα ειτε καλά ειτε κακά πρέπει να εξωτερικευονται και οχι να πνίγονται,με δευτερες σκέψεις,στο ονομα ενός καθωσπρεπεισμού.Και τέλος πάντων ας δούμε και ας νοιώσουμε την ουσία των πραγμάτων και ας μην κάνουμε σαν τον μωρό,πού οταν το δάκτυλο εδειχνε το φεγγάρι,αυτός κοιτούσε το δάκτυλο.Και ειναι αλλο ο αδαής κρεατοφάγος,που ολοι λιγο ως πολύ,κάποτε υπήρξαμε και άλλο ο ατιμώρητος φονιάς,εκατοντάδων αθωων πλασμάτων...Αλλη προσέγγιση και αλλα συναισθήματα.

Αποσυνδεδεμένος Dum spiro spero

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 04, 2010, 11:17:51 μμ »
Αν μεταφεραμε απλα τα γεγονοτα τοτε δεν θα τεθοταν το θεμα συζητησης.Η ουσια αναμεσα μας,κατα τη γνωμη μου,ειναι μεσα απο αυτα που συμβαινουν γυρω μας να εκφραζουμε τα συναισθηματα μας,ειτε αυτα ειναι θυμος,θλιψη,χαρα,κτλ. Προφανως αναφερεσαι στον τροπο εκφρασης των συναισθηματων μας,πραγμα που ειναι υποκειμενικο.Η ουσια ειναι να εκφραζουμε αυτο που νιωθουμε.
Marialan θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.Και ναι ολοι λιγω πολυ υμηρξαμε κρεοφαγοι,αφου ετσι μας εμαθαν και μας μεγαλωσαν.Το θεμα ειναι,οντασ ενηλικος και γνωριζοντας τον κοσμο πως θα πραξεις.Αυτο που εγινε ηταν ακρως συνηδειτο και αδικαιολογητο.Ηταν πολαπλοι φονοι..Πως να μην φωναξεις??
''Μην κανεις στους άλλους αυτο που δεν θα ηθελες να σου κανουν εσενα''

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 15, 2010, 04:25:56 πμ »
Και ειναι αλλο ο αδαής κρεατοφάγος,που ολοι λιγο ως πολύ,κάποτε υπήρξαμε και άλλο ο ατιμώρητος φονιάς,εκατοντάδων αθωων πλασμάτων.

Γιατί, επειδή "υπήρξαμε"; Η διαφορά είναι ότι η μία συμπεριφορά είναι κοινωνικά αποδεκτή ενώ η άλλη όχι.

Simon the Sadist

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής