Υλικά1 συσκευασία μεταξωτό τόφου τύπου mori-nu
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής μας)
3 κ.σ. σόγια σως
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα νιφάδες βρώμης
αλάτι-πιπέρι-κίμινο
Για τη σάλτσα4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και αλεσμένες στο μούλτι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕκτέλεσηΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτυπάμε για 1 λεπτο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας καλά. Σε ένα πιάτο βάζουμε μία κούπα αλεύρι. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα μας και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Το γυρνάμε πάνω στο αλεύρι ώστε να αλερωθεί καλά και πλάθουμε σε σχήμα τα σουτζουκάκια μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι βράζουμε 2 κούπες ζωμό λαχανικών και σωτάρουμε τα σουτζουκάκια μας για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσουν και να πάρουν λίγο χρώμα (Αν θέλουμε αντί για σωτάρισμα σε ζωμό λαχανικών μπορούμε να τα τηγανίσουμε για 1 λεπτό - αλλά εγώ δεν τρώω τηγανιτά φαγητά). Αφήνουμε να σταθούν λίγο σε ένα πιάτο κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα τοφουτζουκάκια μας κι αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι της επιλογής μας.
http://www.myvegcooking.com/2010/07/blog-post.html