Βρήκα αυτή τη συνταγή από τη vegan chef Chloe Coscarelli, η οποία ήταν και η νικήτρια του διαγωνισμού Cupcake Wars (περισσότερες πληροφορίες γι'αυτό
εδώ). Η συνταγή φτιάχνει περισσότερα από τα συνηθισμένα 12 cupcakes (16 cupcakes ή 40 mini cupcakes), οπότε κάντε τη μισή συνταγή αν δε θέλετε τόσα πολλά. Η αυθεντική συνταγή είναι από εδώ:
http://www.foodnetwork.com/recipes/chocolate-strawberry-shortcake-recipe/index.htmlΥλικά: * 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κούπα ζάχαρη
* 1/3 κούπας σκόνη κακάο
* 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
* 1/2 κουταλάκι αλάτι
* 1 κούπα γάλα καρύδας
* 1/2 κούπα φυτικό λάδι
* 2 κουταλιές σπύπας μηλόξιδο
* 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
* 1 κουταλάκι σκόνης καφέ espresso
* 1 1/2 cups κομμένες φέτες από φρέσκιες φράουλες
* Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικό)
Υλικά για το frosting * 4 κούπες ζάχαρη άχνη
* 1/2 κούπας φυτική μαργαρίνη ή 1/2 κούπα λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας
* 1/4 κούπα νερό
Εκτέλεση:Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Επιλέξτε είτε 2 ταψάκια για μίνι cupcakes είτε 2 κανονικά ταψάκια για muffins και βάλτε τις ειδικές χάρτινες θήκες σε κάθε υποδοχή (40 για τα μίνι cupcakes, 16 για τα κανονικά).
Ανακατέψτε μαζί τα ξηρά υλικά (το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι) σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατέψτε το γάλα καρύδας, το λάδι, το μηλόξιδο, το εκχύλισμα βανίλιας και τη σκόνη espresso μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο μπωλ με τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή με ένα χτυπητήρι. Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες για cupcakes μέχρι να είναι γεμάτες κατά τα 2/3. Ψήνουμε τα cupcakes για περίπου 20-22 λεπτά, αν κάνουμε τα μίνι-cupcakes, και περίπου 25 λεπτά για τα κανονικά. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν λιγο και μεταφέρουμε σε σχάρες μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το frosting. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός (ή και σε κανονικό μίξερ) για μερικά λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Συνεχίζοντας να τα χτυπάμε με το μίξερ, προσθέτουμε το νερό, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι να φτάσει το μείγμα μας την επιθυμητή υφή.
Κόβουμε την κορυφή από κάθε cupcake (περίπου το 1/3 του συνολικού ύψους), και βάζουμε μία μικρή ποσότητα frosting και φέτες από φράουλες στο κάτω μέρος. Βάζουμε την κορυφή στη θέση της, και προσθέτουμε λίγο ακόμα frosting και φέτες από φράουλες στην κορυφή. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε.
