χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Βουτυρο Χωριο  (Αναγνώστηκε 7489 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Βουτυρο Χωριο
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 01, 2014, 12:28:14 πμ »
Επίσης, μελάσα με ταχίνι ή φυστικοβούτηρα. Ελσα, αυτό από εσένα το έμαθα!

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 01, 2014, 12:33:02 πμ »
Δοκίμασε και την μαγιονέζα φασολιών της go vegan. Απλή, γρήγορη και οικονομική. Πολλές φορές την κάνω μιση μιση με ένα κουτάκι φιρμ τόφου.

Αποσυνδεδεμένος fytouklas

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 01, 2014, 01:27:21 πμ »
Ααα... Θα σας μαλώσω... Για βούτυρο μιλάμε, στους γίγαντες θα μας πάτε εσείς... devil Τι είναι αυτό το βούτυρο ξηρών καρπών; Πού μπορούμε να το βρούμε; Καλό μου φαίνεται, καθώς είμαι μεγάλος βουτυρομπεμπές ξηροκαρπάκιας.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 01, 2014, 02:56:41 πμ »
Συγνώμη Φυτούκλα! Οταν λέω βούτηρο καρπών εννοώ το ταχίνι, το φυστικοβούτηρο, αμυγδαλοβούτηρο, βουτηρο από κάσιους, μακαντέμια, φουντούκια, ηλιόσπορους κ.α. Τα αγοράζεις έτοιμα ή τα φτιάχνεις μόνος σου στο μπλέντερ. Μουσκεύεις τους ξηρους καρπούς για λίγες ώρες, τους χτυπάς και βουαλά..

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 01, 2014, 12:07:41 μμ »
Η μαγιονέζα που λέει η Δάφνη είναι αυτή. Μια δοκιμή θα σε πείσει.  ;)
Επίσης, αν σου αρέσει η μερέντα μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα με φυστίκια, λίγο λάδι και κακάο. Υπάρχουν πολλές συνταγές τέτοιου τύπου, πανεύκολες. (η προϋπόθεση είναι να έχεις κατάλληλο μπλέντερ)
Είναι και πιο θρεπτικά από όποιο βούτηρο και πιο νόστιμα (και πολλές φορές πιο οικονομικά).

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 03, 2014, 10:51:25 μμ »
Χμμμ... Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις της Δάφνης... Θα αρχίσω να τα δοκιμάζω για να δω αν θα βρω κάτι που βολεύει. Ελπίζω να βρω έτοιμα γιατί το μόνο φαγώσιμο που ξέρω να φτιάχνω είναι τοστ... Ξέρω ότι το φυστικοβούτυρο το βρίσκεις εύκολα (αν και θα νιώθω ψιλοαμερικανάκι...). Ελπίζω να βρω κάτι που να είναι όντως σε στυλ φυτικού βούτυρου γιατί καβαντζώνω κάτι σπέσιαλ ΑΑΑ μαρμελάδες και δε μπορώ να τις φάω χωρίς βούτυρο. Το ταχίνι είναι αίσχος σκέτο - ελπίζω να βρω κανα καλό συνδυασμό (ξέρω ότι παίζει με πορτοκάλι). Η μερέντα είναι σπέσιαλ αλλά κι αυτήν την τρώω με βούτυρο. Γενικά είμαι βουτυρομπεμπές κυριολεκτικά... :(
Όσον αφορά το κακάο, δεν είναι λίγο στη black list, λόγω παιδικής εργασίας/σκλαβιάς; Εκτός κι αν το fair trade είναι όντως fair και όχι ψιλομούφα, όπως ενίοτε το "βιολογικό". Και μη μου πεις, Αντωνία, για τα adidas - είπαμε ότι είναι χορηγία!

Αποσυνδεδεμένος xristina-v

• Θαμώνας
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 04, 2014, 07:48:18 πμ »
fytoukla,

σε καταλαβαινω και εγω στο πρωινο έτρωγα βουτυρο (οχι μαργαρινη δεν μου αρεσει) αλλά το συνήθησα μετα και τωρα τρωω σκετο ψωμι με μαρμελαδα ή φυστικοβουτυρο με μελασα και μαργαρινη σε κανενα κεικ μπορει να βαλω μονο ή σε κανενα μπισκοτο ή μωσαικό κλπ που δε φτιαχνω συχνα ουτως ή αλλως

το ταχινι απλα θα το συνηθισεις.....και μετα θα το τρως με το κουταλι nanana
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 04, 2014, 09:16:26 πμ »
Δεν συνηθίζεται με τίποτα όμως!  nanana Εγώ εξακολουθώ να μπορώ να το φάω μόνο σε ντρέσινγκ για σαλάτες, χούμους και γενικά σε μίξη με άλλα πράγματα. Σκέτο ούτε το μαχαίρι δεν μπορώ να γλείψω αφού έχω φτιάξει φέτες με ταχίνι για το πιτσιρίκι  :P
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

• Addicted
  • διάφανες αυλαίες
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 04, 2014, 12:34:38 μμ »
... με τα κουτάλια της σούπας ...! ταχίνι=αγάπη!

πάντως φύτουκλα αν και θα τα βρεις όλα στην αγορά, είναι πραγματικά μισή τιμή και παρακάτω να τα φτιάξεις μόνος σου και δεν θέλει ταλέντα, απλά ένα μπλέντερ/μίξερ ... αν έχεις τον εξοπλισμό, προσπάθησέ το...

προσωπικά πάντως και τη μαργαρίνη τη τιμώ ...

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 04, 2014, 03:44:51 μμ »
Πήγα σουπερμάρκετ, είδα την τιμή του φυστικοβούτυρου κι έπαθα καρδιακή προσβολή. Στο τσακ με προλάβανε. Αλλά και τα υλικά είναι ύποπτα οπότε μάλλον για σπιτικό με κόβω. Βρήκα αυτήν τη συνταγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/spitiko-fistikoboutiro.html Φαντάζομαι ότι φυστίκια από την κάβα της γειτονιάς είναι κομπλέ, ε;

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 04, 2014, 04:38:37 μμ »
Νομίζω πως πρέπει να είναι ψημένα και ανάλατα. Καλή επιτυχία!

... με τα κουτάλια της σούπας ...! ταχίνι=αγάπη!
Παρομοίως! Όλες στο σπίτι λατρεύουμε το ...θεό του ταχίνι!  :D yum

Αποσυνδεδεμένος xristoforos_

• Addicted
  • διάφανες αυλαίες
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 04, 2014, 05:14:22 μμ »
:) όπως μου είπε και μια φίλη "of course you love tahini! it s the bloood of vegans!" :P

φύτουκλα, αυτό έπαθα κι εγώ όταν έβλεπα ένα βαζάκι να κάνει 5 ευρώ και να χει της παναγιάς τα μάτια μέσα ... άσε που τα περισσότερα της αγοράς είναι ψιλοαλμυρά και δεν εγκρίνω ..

εγώ παίρνω ωμά αράπικα, τα ψήνω για μερικά λεπτά στο φούρνο (στους 150 κοντά) μέχρι να καφετίσουν και να βγαίνει η φλούδα τους, τα ξεφλουδίζω (όχι προσεκτικά, απλά να φύγουν τα πολλά) και στο μπλέντερ ... λίγο λάδι για αρχή για να αρχίσει η μίξη και μετά προσθέτω ανάλογα με την υφή που θέλω ... γενικά το πόσο λάδι θα βάλεις εξαρτάται από τη ποσότητα και τη δύναμη του μίξερ/μπλέντερ σου ... με το μάτι εγώ το κάνω ... στο τέλος προσθέτω, όχι πάντα, λίγη αγαύη για γλύκα, αλλά και χωρίς είναι μια χαρά. όταν δεν έχω αγαύη και θέλω να είναι γλυκό, ζάχαρη ....

καν το, μπορείς! :)

Αποσυνδεδεμένος Viky

• Sr. Member
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 04, 2014, 05:37:11 μμ »
Θέλετε να συζητήσουμε για το φανταστικό πολυμηχάνημα που έχω και φτιάχνει σε 5 λεπτά φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο κασιουσοβούτυρο ?????  na

Γενικά απέφυγε να ψωνίζεις από κάβα είναι πολύ ακριβά και συνήθως παλιά (οι ξηροί καρποί ειναι ευπροσβλητοι από μύκητες και για το λόγο αυτό προτιμάμε νέας εσοδίας). Στην ευρυπίδου βρίσκεις σε πολύ καλύ τιμή φρέσκους αν μενεις κέντρο (ενδεικτικά για ανάλατους και ωμούς: αμύγδαλα 9,80, φουντούκια 10 ευρώ, φυστίκια 4 ευρώ). Τα υπόλοιπα τα είπε ο Χριστόφορος. Εγώ αντί για αγαύη βάζω μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη (όχι κρυσταλική αλλά αυτή που βρίσκω στη Σβούρα) και λίγο αλάτι

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 04, 2014, 08:27:00 μμ »
Θέλετε να συζητήσουμε για το φανταστικό πολυμηχάνημα που έχω και φτιάχνει σε 5 λεπτά φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο κασιουσοβούτυρο ?????  na

Ναι θέλω! sigh

Αποσυνδεδεμένος Viky

• Sr. Member
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 04, 2014, 09:46:49 μμ »
 :D  :-*

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact