χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Αδέσποτα  (Αναγνώστηκε 17933 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tsigki

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αδέσποτα
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 23, 2007, 07:05:25 μμ »
Να με συγχωρειτε για το οργισμενο υφος αλλα ενιωσα οτι επρεπε να απαντησω ετσι (και αυτοσυγκρατήθηκα μαλιστα) σ΄ενα ανθρωπο που θεωρει τα αδεποτα ως μιάσματα και καλεί το "μπόγια" να τα "καθαρίσει" (δειτε τι λεει στο αρχικο του μηνυμα).
Οσο για για τη φραση μου περι "κατωτερων κοινωνικών στρωματων" δηλωνω κατηγορηματικα οτι ηταν τουλαχιστον ατυχής και αποτελεσμα της σύγχυσης που μου προκαλεσε το απιστευτο μηνυμα του ψυχ και ως εκ τούτου την ανακαλώ πλήρως. Διευκρινίζω, λοιπόν, οτι απλώς ηθελα να πω αυτο που όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα αδεσποτα κατ΄επανάληψη έχουμε διαπιστώσει, δηλαδη ότι το μίσος και η αντιπάθεια προς τα αδεσποτα και γενικα προς όλα τα ζώα μεγαλώνει προοδευτικά όσο πλησιάζουμε σε ανθρώπους λιγοτερο μορφωμένους, λιγότερο καλλιεργημένους, χωρις παιδεία (με γενικοτερη έννοια), οχι τοσο ανεπτυγμένους οικονομικά ή ανθρωπους που μενουν στην επαρχία (όποιος επισκέπτεται ή ζει σε κάποιο Ελληνικό χωριό καταλαβαίνει ακριβως τι εννοώ). Σ΄αυτες τις περιπτώσεις ανθρώπων τα ποσοστά εχθρικής στάσης προς τα ζώα είναι συντριπτικά. Εν όψει αυτής της διαπιστωμένης πραγματικότητας ο ψυχ εκφράζοντας τετοιες απόψεις για τα αδεσποτα αδικεί απο μόνος του τον εαυτό του διοτι είναι προφανές ότι δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων.
Ειμαι στην ευρύτερη ανατολικη περιοχη της Θεσσαλονικης (Θέρμη), μελος του σωματειου ΑΡΓΟΣ και όσο μου το επιτρεπει η δουλεια (παντως σε τακτικη βαση) δραστηριοποιούμαι με τα αδεσποτα κυρίως της περιοχής του Δημου μας.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 23, 2007, 08:11:58 μμ »
αγαπητέ tsigki δεν καταλαβαίνω την οργή και την επίθεσή σου. Διάβασες βλέπω το αρχικό μου μήνυμα. Διάβασες και όλο το

thread kai το τι ειπώθηκε και από άλλα μέλη και από εμένα μετα?  Διάβασες οτι είχα πει πως όντως τα αδέσποτα δεν φταίνε

καθόλου για την κατάσταση στην οποία βρισκονται εξαιτείας του ανθρώπου? διάβασες το οτι λέω οτι ειμαι κατά της

ευθανασίας? διάβασες το οτι λέω οτι είμαι υπέρ της στείρωσης? υπέρ της υιοθέτησης αυτών? Σε ερέθισε προφανώς η λέξη

μπογιας. Για μένα αυτή η λέξη δεν σήμαινε κάτι αρνητικό ΟΤΑΝ ανοιξα αυτό το thread. Απ'όσο ήξερα τα σκυλιά που τα

μάζευε ο μπόγιας (σε άλλες χώρες γιατί το ελληνικό κράτος δεν ασχολείται) τα πηγαίνανε σε ξενώνες ζώων, τα

εμβολιαζανε και τα διαθέτανε σε οικογένειες προς υιοθεσία. Μετά από συζητήσεις με τα παιδιά εδώ μέσα και αφού είδα την

ταινία earthlings διαπίστωσα οτι και στους ξενώνες αυτούς τα πράγματα δεν είναι παραδεισένια για τα ζωντανά μιας και ό,τι

περίσσευε το κανανε ευθανασια....

Δεν φοβάμαι τα αδέσποτα γενικά αλλά όντως φοβάμαι τις αγέλες των σκύλων το βράδυ που 2 φορές με επιτεθήκανε. το

έχω ξαναπεί οτι ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ αυτά, αλλά οι άνθρωποι που δεν μπορούμε να δώσουμε μια σωστή λύση (και δεν εννοώ τη

θανάτωσή τους!!!). Δεν μισώ τα ζώα όπως νομίζεις επειδή εξέφρασα την άποψή μου για τα αδέσποτα. ΔΕΝ διακατέχομαι

γενικά απο ζωο-φοβία όπως λες αλλά ούτε και από ζωο-λαγνεία. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι τα αδέσποτα σκυλιά έξω από

τις κρεαταγορές στην Αριστοτέλους και το καπάνι είναι κίνδυνος γιατί τρώνε ωμά κρέατα και σκουπίδια και κουβαλάνε

αρρώστιες, μιά κατάσταση για την οποία επαναλαμβάνω ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!  Δεν νομίζω οτι θα αφήναμε το δικό μας

σκυλάκι να γυρνά τα βράδια στις κρεαταγορές και να τρώει σκουπίδια και ωμά κρέατα. είναι κατάντια για τα ζωντανά.

Σχετικά με το επίπεδο ανθρώπων που λες για μόρφωση, επαρχίες, πόλεις κτλ  δεν νομίζω οτι ισχύει και τόσο. Έχω δει

πολλούς μορφωμένους νεο-γιάπηδες της μεγαλούπολης που μισούν και κακομεταχειρίζονται τα ζώα και άλλους ανθρώπους

της επαρχίας που τα αγαπούν. Είναι θέμα προσωπικής παιδείας από το σπίτι και τους γονείς. Επίσης υπάρχουν πολλοί

άνθρωποι στην επαρχία που είναι μορφωμένοι ή αν δεν τελειώσανε ανώτατες σπουδές έχουν κοινωνική μόρφωση κάτι πολύ

σημαντικότερο από τα 4 χρόνια του πανεπιστημίου της ανεμελιάς και της φοιτητικής ζωής. Συμπέρασμα? στον άνθρωπο

είναι....

Η απάντηση της yasmin που επίσης ασχολείται με φροντίδα ζώων με καλύπτει.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 23, 2007, 08:33:23 μμ »
Πολυ χαιρομαι τσιγκι που εισαι μελος μας δεν ετυχε να σε γνωρισω, εχεισ δικιο σε οσα λες αλλα αν κεφτεις το παρελθον που ο καθε κυριος εθεωριτο σικ αν εδινε μια στα πλευρα ενοσ αδεσποτου σιγουρα σημερα εχουμε προωδευσει.. για οσα λεσ συμφωνω κα επαυξανω κα η λυση ειναι μια η συνεχης εκπαιδευση απο μικρα παιδια και το κυνηγι εφαρμογης νομων σε πολιτικο επιπεδο, αυτη τη στιγμη τρεχουν δρασεισ για διαφορα θεματα που ο καθενας σας μπορει να βοηθησει αν θελει καθως και ιδιωττικες καταγγελιες.. μια μικρη μεριδα ανθρωπων αλλαζε παντα τα πραγματα προς το καλυτερο.. αν δεν υπηρχε παντως το σιγουρο ειναι οτι θα ηταν χειροτερα... συνεχης ενημερωση λοιπον..Παρεπιπτοντως ετοιμαζουμε σεμιναρια για ζωοφιλους φετος με τον αργο, με θεματα στειρωση, ζωονοσοι, διασωση ζωων κλπκλπ με ειδικους.

Οσο για τον γιο του κυνηγου ειναι επομενο ο καθενας μας φοβαται τις αγελες ζωων και υπαρχει και υπαρκτοσ κινδυνοσ δαγκωματος.. η λυση ειναι πρακτικη: τηλεφωνειτε στον δημο στο 195 και ζητατε το αρμοδιο τμημα κει λετε τι γινετε ζητωντας να βοηθησετε κι εσεις να πιαστουν η να μεταφερθουν τα ζωα σ το καταφυγιο ζωων θεσσαλονικης οπου στειρωνονται αρα γυρνανε πιο ηρεμα κα τα ξανααφηνουν στο ιδιο μερος( τα ενηλικα δυστυχως δεν υιοθετουνται στην ελλαδα, αλλα εστω θα ηρεμησουν)
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #33 στις: Αύγουστος 04, 2007, 10:06:56 μμ »
δεν με εχει δαγκωσει ποτε σκυλι αλλα μου εχει γρυλισει κ εχω τρομαξει. ο μπογιας δεν ειναι λυση. στην Ελλαδα νομιζω πως ειναι λιγοι οι τοποι φιλοξενιας των ζωων οποτε ή δρομος ή θανατος.ειναι τοσα τα προβληματα εκει εξω που θα επρεπε πρωτα να λυθουν τα υπολοιπα κ υστερα να παραπονουμαστε για τα σκυλια. συνηθως οι αγελες συχναζουν σε συγκεκριμενα σημεια που μπορεις να αποφευγεις η να εχεις το νου σου. αν και θα μπορουσες να τους πηγαινεις  τροφη που κ που για να σε αγαπησουν! ;)

Αποσυνδεδεμένος tsigki

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 05, 2007, 01:29:51 πμ »
Πολυ σωστα elena

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 05, 2007, 09:05:28 πμ »

Παιδιά, θα σας απογοητεύσω, αλλά υπήρξε περίοδος που αγνοούσα τελείως τα αδέσποτα, μπορεί μικρή να καθόμουν για συμπαράσταση να καθόμουν να βρέχομαι κι εγώ π,χ. μαζί τους γιατί δεν τα δεχόταν η μάνα μου σπίτι μας, αλλά μετά χοντροπέτσιασα, μέχρι να ξαναξυπνήσω..... Γι αυτό ενημερώνετε τον κόσμο, άρριστα γι αυτό, χωρίς να κρίνετε τόσο αυστηρά, νάχετε κατανόηση και ο χθεσινός εχθρός της φιλοζωίας μπορεί να γίνει αυριανός φίλος, αν ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί κι αν είστε παράδειγμα καλοσύνης κι ευσπλαχνίας για όλα τα πλάσματα..... angel angel angel

Αποσυνδεδεμένος xen(I)os

• Sr. Member
  • # Unbound #
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 05, 2007, 11:02:22 πμ »
Ελένη, η αδιαφορία προς τα αδέσποτα είναι ένα πράγμα και η κακοποίησή τους ένα άλλο. Όταν βλέπεις δίποδα τομάρια να κλωτσούν ζώα, να τα χτυπούν επίτηδες με τ' αυτοκίνητά τους και τα "βλαστάρια" τους να τα κυνηγάνε με ρόπαλα, σφεντόνες και αεροβόλα, εκεί δε σηκώνει λόγια, έργα χρειάζεται.
Everyday and every night
You can hear their cry
You can see their fright

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 05, 2007, 01:14:01 μμ »
Γνώμη μου: Τα αδέσποτα σκυλιά που γίνονται επικίνδυνα όταν περνάς από κοντά τους είναι αυτά που έχουν ζήσει σε σπίτι και έχουν μάθει να δαγκώνουν, (οι αιτίες είναι πολλές) και αυτά που θα νοιώσουν στρίμωγμα και δεν βρίσκουν δρόμο διαφυγής. (σ αυτήν την περίπτωση ή θα αρχίσει να κλαίει ή θα ορμήσει.)

Από κει και πέρα, όπως έχω μάθει να κάνω, ας πούμε υποχωρήσεις, σε διάφορα πράγματα, έτσι κάνω αν δω και μια αγέλη σκύλων που μοιάζει αγριεμένη.
Όπως δεν τρέχω όσο θέλω με το αυτοκίνητο γιατί υπάρχουν κι άλλοι σ αυτή τη ζωή και δεν είμαι μόνος, όπως δεν περπατάω όπως θέλω για τον ίδιο λόγο, όπως δεν βγαίνω στο δρόμο πριν κοιτάξω για αυτοκίνητο, δεν φτύνω όπου θέλω δεν καπνίζω όπου θέλω κλπ κλπ κλπ.
Ετσι αν δω αγέλη σκύλων θα αλλάξω δρόμο, και το αποδέχομαι μια χαρά. Δεν υπάρχει περίπτωση να νοιώσω δυσάρεστα επειδή αναγκάστηκα να αλλάξω κατεύθυνση ή να κάνω μια παράκαμψη, ούτε υποτιμητικά που θα το κάνω για χάρη σκυλιών.
Οσο για κίνδυνο, ναι υπάρχει κίνδυνος, από σκυλιά (ο μικρότερος πιστεύω) από φίδια από αυτοκίνητα από μέλισσες από σφήκες (πριν μερικές μέρες με τσίμπησαν δυο σφήκες μαζί κάτω από τη μύτη και πρήστηκα και δεν ήταν να με βλέπει ανθρώπου μάτι). Ε τι να κάνω, προσπαθώ να προσέχω, και ζω με όλα τα ρίσκα που συνεπάγεται το οτι ζω.
Το θέμα είναι, τι διάθεση υπάρχει για προσαρμογή σε φυσικές καταστάσεις του περιβάλλοντος. Εγώ δεν δέχομαι να προσαρμοστώ πχ, σε περιβάλλον με καυσαέρια και στα τοξικά τρόφιμα.

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #38 στις: Αύγουστος 05, 2007, 02:43:38 μμ »
Παράθεση
Γνώμη μου: Τα αδέσποτα σκυλιά που γίνονται επικίνδυνα όταν περνάς από κοντά τους είναι αυτά που έχουν ζήσει σε σπίτι και έχουν μάθει να δαγκώνουν
οχι απαραιτητα πιστευω πως οπως υπαρχουν τρελοι ανθρωποι ετσι υπαρχουν κ τρελα σκυλια που στα καλα καθουμενα μπορει να σου ορμησουν αλλα δεν πρεπει να εκμεταλλευομαστε τηνπλεονεκτικη μας θεση κ να φωναζουμε καποιους να τα παρουν .απλα γιατι δεν ξερουμε που θα καταληξουν. εγω περναω καθημερινα απο Βαρβακειο το τι βρωμια υπαρχει κ δυσωδια δε λεγεται απο τα πτωματα.... αλλοδαποι που πλακωνονται για το καρτοτηλεφωνο(το εχω δει) ,επιδειξιες μερα μεσημερι,λαθραια τσιγαρα.....οτι θες βλεπεις .οταν τακτοποιηθουν τα αλλα θεματα (που δεν προκειται)κ ειμαστε σε θεση να εγγυηθουμε για την τυχη των ζωων μετα το μπογια τοτε ναι κι εγω θα ηθελα να δω τα αδεσποτα με εξασφαλισμενη τροφη ,ιατρικη φροντιδα κ αγαπη.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #39 στις: Αύγουστος 05, 2007, 05:35:37 μμ »
οχι απαραιτητα πιστευω πως οπως υπαρχουν τρελοι ανθρωποι ετσι υπαρχουν κ τρελα σκυλια που στα καλα καθουμενα μπορει να σου ορμησουν αλλα δεν πρεπει να εκμεταλλευομαστε τηνπλεονεκτικη μας θεση κ να φωναζουμε καποιους να τα παρουν.
Γενικά τα σκυλιά στο δρόμο δεν έχουν τη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Η πλειοψηφία τους έχει ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος tsigki

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #40 στις: Αύγουστος 06, 2007, 01:12:02 πμ »
elena έχεις δικιο οτι πρεπει να δειχνουμε κατανόηση και ο χθεσινός εχθρός της φιλοζωίας μπορεί να γίνει αυριανός φίλος αλλα, δυστυχως, πολλές φορές ειναι αδυνατο να συγκρατηθείς με αυτα που βλεπεις (και αυτα που έχει δεις στο παρελθον κι εχουν συσωρευτει μεσα σου) κι ετσι μπορει να καταφυγεις σε αντιδρασεις σαν αυτες που αναφερει ο xen(I)os.
Παντως, ρε παιδια μου κανει εντύπωση που αναφερεστε σε επιθετικοτητα αδεσποτων σκυλων με τετοιο τροπο σαν να ειναι κατι συνηθισμενο. Μηπως η δικη σας εντυπωση είναι αυτή ενω η πραγματικοτητα ειναι διαφορετική ; Οπως αναφερω και πιο πανω, ασχολουμαι πολλα χρονια με τα αδεσποτα και ουδεποτε με δαγκωσε ή επιτεθηκε καποιο, οταν δε βλεπω να κυκλοφορουν σε αγελη τα πλησιαζω και τα χαιδευω και σε περιπτωση που ειμαι με το αυτοκινητο δινω και τροφη.
Θαναση με εκπλήσσεις ιδιαιτερα και δεν μπορω να καταλαβω πως ενα ατομο με αποψεις και ευαισθησιες σαν τις δικες σου (φαινεται να) εχει μια τόσο αποστασιοποιημένη σχεση με τα αδεσποτα σκυλια. Γιατι δεν ειναι δυνατον, ανθρωπος που γνωρίζει ή έχει σχεση ή ασχολείται με αδεσποτους σκυλους να αλλαζει δρομο οταν τους βλεπει να κυκλοφορουν σε αγελη.

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #41 στις: Αύγουστος 06, 2007, 01:16:31 πμ »
δε συμβαινει καθε μερα αλλα συμβαινει κ οταν καποιος φοβαται καλυτερα ναλλαζει δρομο αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι ευαισθητος ή δεν αγαπαει τα ζωα απαντησες στην αλλη ελενη αλλα δε πειραζει απαντω κι εγω

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Αύγουστος 06, 2007, 12:34:21 μμ »
Ελένη, η αδιαφορία προς τα αδέσποτα είναι ένα πράγμα και η κακοποίησή τους ένα άλλο. Όταν βλέπεις δίποδα τομάρια να κλωτσούν ζώα, να τα χτυπούν επίτηδες με τ' αυτοκίνητά τους και τα "βλαστάρια" τους να τα κυνηγάνε με ρόπαλα, σφεντόνες και αεροβόλα, εκεί δε σηκώνει λόγια, έργα χρειάζεται.
     Έχεις δίκιο, εγώ μίλησα για ελαφριά περιστατικά, στα άλλα δεν μπορείς να μην αντιδράσεις!!!! >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #43 στις: Αύγουστος 06, 2007, 02:19:05 μμ »
Γιατι δεν ειναι δυνατον, ανθρωπος που γνωρίζει ή έχει σχεση ή ασχολείται με αδεσποτους σκυλους να αλλαζει δρομο οταν τους βλεπει να κυκλοφορουν σε αγελη.
Ε λέω για την περίπτωση που φοβηθώ που εκτιμήσω ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έλενα δεν εννοούσα ότι τα σκυλιά που έζησαν σε σπίτι έμαθαν να δαγκώνουν, λέω αυτά που έζησαν σε σπίτι και έμαθαν να δαγκώνουν εξ αιτίας συμπεριφοράς οικογενειακού περιβάλλοντος.

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #44 στις: Αύγουστος 06, 2007, 02:20:52 μμ »
ναι καταλαβα :-*

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact