χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Αδέσποτα  (Αναγνώστηκε 17935 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Valsam

• Επισκέπτης
Αδέσποτα
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 14, 2007, 03:57:33 μμ »
Σχετικά με τα κατοικίδια...
διαφωνώ στο να έχει κανείς κατοικίδια σπίτι του...
και όταν λέω σπίτι εννοώ διαμέρισμα σε πολυκατοικία...
Συμφωνω και το εχω δει στην πραξη απο προσωπικη εμπειρια.
Τον ειχαμε σε διαμέρισμα και μαλιστα ρατσα τετοια που θελει εντονη καθημερινη ασκηση.
Ειχαμε επιστρευτει ολοκληρη η οικογενεια για τις αναγκες του σκύλου. Ειχαμε χωριστει σε
"βάρδιες" και τον βγάζαμε εξω 3 φορες την ημερα (πρωι, μεσημερι και βραδυ) γυρω στα 30 λεπτα καθε φορα.
Τα σαββατοκυριακα τον πηγαιναμε σε ενα γειτονικο δασακι μερικες ωρες και το σκυλι ελαμπε απο την χαρα του.
Οντως δεν ειναι το διαμερισμα ιδανικο για ενα σκυλι ή οποιοδηποτε αλλο ζωο.

σε κάποια φάση στο σπίτι μου με τους γονείς μου είχαμε 16 γάτες...
αλλά έχουμε και τεράστιο κήπο και αυλή...
16 !?!?!?? Εκτροφή κανατε !?!? Για πες μου εσυ που ξερεις απο γατες..πως βρεθηκε αυτο το ζωο ?
Εννοω γνωριζεις την ιστορια εξελιξης του κτλ ? Πως εμφανιστηκε να ειναι ξαφνικα κατοικιδιο ?

έχω ενστάσεις πολλές και για την τροφή που δίνουμε στα ζώα...
γιατί να πρέπει να τους δίνουμε μαγειρεμένη τροφή και όχι ωμή?
αν ο σκύλος που ζεί ελεύθερος σε ένα βουνό
κάνει επίθεση σε ένα κοπάδι και σκοτώσει ένα πρόβατο για να φάει
πως θα το φάει?ωμό δεν θα το φάει?και οποιοδήποτε άλλο θήραμα του...

Δεν ξερω τι γινεται με τις γατες, αλλα σκυλος σε βουνο μόνο αδεσποτος μπορει να ειναι !!!
ΣΚΥΛΟΣ σαν ειδος δεν υπαρχει. Ειναι δημιουργημα δικο μας. Μονο λύκος υπαρχει (στενος συγγενης του)
και αυτος ειναι στα βουνα που κηνυγαει ομαδικα με την αγελη του.
Του δινεις το φαγητο μαγειρεμενο για να μεγαλώσεις τον κυκλο ζωής του, για τον ιδιο λόγο που
χρησιμοποιεις και την ιατρικη τεχνολογια (φαρμακα, κτηνιατρους).
Αλλιως δεν επεμβαινες στην ζωη του σκυλου βελτιωνοντας καποιες συνθηκες γυρω του, ο χρονος ζωής του
θα ηταν οπως στην φυση αρκετα μικρότερος...
Για τον ιδιο λόγο που και ο ανθρωπος μαγειρευει την δική του τροφη για να ξεφορτωθεί μικροβια κτλ..
Οταν ετρωγε παλια πχ το κρεας ωμο, ο μεσος ορος ζωης του (στην προϊστορια) ηταν γυρω στα 25-30 χρονια max!
αλλα βεβαια ο μεσος ορος ζωης υπολογιζοταν και απο αλλους παραγοντες οπως ασθενειες και μολυνσεις
που δεν ειχε φαρμακα να τις αντιμετωπίσει, αλλα ζωα που τον κηνυγουσαν για να τον φανε κτλ κτλ κτλ
Παντως και ωμο κρεας να εδινες στο σκυλο σου δεν νομιζω να ελεγε οχι. Ο δικος μου δεν ελεγε παντως.
Αλλα τα σκυλια ειναι περισσότερο παμφάγα απο οτι ειναι ο λύκος. Ενας λύκος δεν θα ελεγε ποτε ναι, πχ σε ενα καρότο
ενω υπαρχουν σκυλια που δεν λενε οχι... Ο σκυλος ενος γνωστου μου κλαιει για το γιαούρτι, ενω το κρεας το αποφευγει.
(American Pitbull σε ρατσα). O δικος μου παλι, οτι και να του εδινες, θα ετρωγε μονο το κρεας και τα υπολοιπα θα τα αφηνε
να σαπίσουν. (Alaskan Malamute)

Αποσυνδεδεμένος thalia

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
Αδέσποτα
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 14, 2007, 04:11:29 μμ »
Valsam...ρίξε μια ματιά στα παρακάτω...

http://www2.fhw.gr/projects/cooperations/egypt/gr/sources/so4a5.html
http://www.prasino.gr/animals/agriogata.htm
http://www.mycat.gr/forum/showthread.php?t=197

πριν κάποια χρόνια αγριόγατες υπήρχαν και στην Κρήτη...
τώρα πια δεν ξέρω..

Αποσυνδεδεμένος thalia

• New Kid in The Block
  • **
Αδέσποτα
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 14, 2007, 04:13:15 μμ »
να'τος ο Κρητικός αγριόγατος...
http://stigmes.gr/gr/grpages/articles/cat.htm

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
Αδέσποτα
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 14, 2007, 04:23:40 μμ »
Θάλια σωστά όλα αυτά που λες. Τα αδέσποτα όμως, δε ζουν στη φύση και δε ξέρουν τι εστι φύση. Γι`αυτά, φύση είναι η πόλη και φυσικός θάνατος το kalazar, το πάτημα από αυτοκίνητο, παγωνιά, κτλ. Στο ερώτημα εν τέλει, ποια κατάσταση είναι καλύτερη, να έχεις ένα ζώο στο σπίτι προσπαθώντας να επιληφθείς των αναγκών του (μειώνοντας του αναγκαστικα την υποτιθέμενη ελευθερία του), ή να το αφήσεις στο δρόμο που μπορεί να μη βγάλει την προσεχή νύχτα (μενοντας "ελεύθερο" σε μια τυχοδιωκτική κατάσταση επιβίωσης, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας), είναι απάντηση νομίζω είναι απλή.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Valsam

• Επισκέπτης
Αδέσποτα
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 14, 2007, 08:58:35 μμ »
Valsam...ρίξε μια ματιά στα παρακάτω...

http://www2.fhw.gr/projects/cooperations/egypt/gr/sources/so4a5.html
http://www.prasino.gr/animals/agriogata.htm
http://www.mycat.gr/forum/showthread.php?t=197

πριν κάποια χρόνια αγριόγατες υπήρχαν και στην Κρήτη...
τώρα πια δεν ξέρω..

Ωραια τα links και απο ενα link που βρηκα εγώ παρατήρησα οτι το είδος συνεχίζει νε εξελίσεται !
κοιτα εδω : http://www.buycostumes.com/productdetail.aspx?productid=17769&CMP=AFC-cj

Αποσυνδεδεμένος fidaki

• Θαμώνας
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
Αδέσποτα
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 14, 2007, 11:40:19 μμ »

Ωραια τα links και απο ενα link που βρηκα εγώ παρατήρησα οτι το είδος συνεχίζει νε εξελίσεται !
κοιτα εδω : http://www.buycostumes.com/productdetail.aspx?productid=17769&CMP=AFC-cj

;D

Metallagmeno?
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

Αποσυνδεδεμένος RANTOS

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • GREENSCARE
Αδέσποτα
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 15, 2007, 10:49:57 μμ »
Κοιτάξτε κατοικίδια είναι τα σκυλιά και τα γατιά αλλά είναι και τα πουλιά, τα ψάρια, τα ιγκουάνα κτλπ. Όσον αφορά τα σκυλιά και στα γατιά είμαι σύμφωνος να υπάρχουν ως κατοικίδια αλλά να μην αγοράζονται διότι εαν αγαπάς ένα ζώο δεν του δίνεις τιμή! Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα κατοικίδια είμαι αντίθετος από την άποψη ότι δεν είναι εξημερωμένα να ζουν με τους ανθρώπους όπως τα σκυλιά και τα γατιά. Είναι απλά φυλακισμένα σε μια γυάλα, ένα κλουβί ή ένα ενυδρίο! Όσον αφορά για τους πολυαγαπημένους κόπρους! Σας διαβεβεώ ότι πολλά αδέσποτα ζουν πολύ πιο καλά και πιο ελεύθερα από ότι πολλά κατοικίδια! Αυτό δεν σημαίνει βέβεα ότι πολλά δεν χρειάζονται την βοήθεια ή την υιοθεσία από ανθρώπους!
"Ο πολιτισμός σαν ολότητα έχει αποδειχθεί επιρρεπής σε μια διαρκή φθορά του ανθρώπινου και μη, ζώου. Δε θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την κατάρρευσή του."

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Αδέσποτα
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 25, 2007, 12:24:58 μμ »

Rantos δεν ισχύει αυτό που λες για τους κόπρους -εκτός και αν αναφέρεσαι σε όσους ζουν στην εξοχή. Στην πόλη τουλάχιστον έχουν μέσο όρο ζωής 2-3 χρόνια!

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος RANTOS

• New Kid in The Block
  • **
    • GREENSCARE
Απ: Αδέσποτα
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 25, 2007, 03:52:53 μμ »
Όχι απαραίτητα. Τουλάχιστον όχι όλα τα αδέσποτα στην περιοχή όπου μένω εγώ!
"Ο πολιτισμός σαν ολότητα έχει αποδειχθεί επιρρεπής σε μια διαρκή φθορά του ανθρώπινου και μη, ζώου. Δε θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την κατάρρευσή του."

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 25, 2007, 07:47:54 μμ »

Τέλοσπάντων, το στοιχείο αυτό μου το έδωσε το φιλοζωϊκό σωματείο ΆΡΓΟΣ στη Θεσσαλονίκη -
για τα αδέσποτα της πόλης συγκεκριμένα. Όχι για ειδικές περιοχές.

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος tsigki

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 23, 2007, 01:05:22 πμ »
psyhunterson οταν ξεπερασεις τη ζωοφοβία σου τοτε να ξαναμιλησεις για τα αδεσποτα. Εισαι πολυ μακρια απο τα ζωα, δεν εχεις ιδεα για το τι γινεται και οι αποψεις σου για τα ζωα ταυτιζονται με αυτες των χαμηλοτερων κοινωνικα στρωματων. 15 χρονια περισυλλέγω αδεσποτα για στειρωση, αποθεραπεια κλπ και ποτε δεν με εχει δαγκωσει κανενα. Ειναι απο τα πιο σπανια πραγματα στον κοσμο να σε δαγκωσει απροκλητα καποιο αδεσποτο. Αν αυτο ετυχε σε εσενα, τι να πω......Παντως απο την αντιδραση σου καταλαβαινω οτι ζεις μεσα στο φοβο που σου δημιουργησαν τα παραμυθια περι επικίνδυνων αγελών αδεσποτων κλπ που κυκλοφορουν οσοι δεν συμπαθουν και δεν εχουν καμια σχεση (και γνωση σχετικα) με τα αδεσποτα. Οπως και εσυ που αδυνατεις να κατανοησεις τις αντιδρασεις του αδεσποτου και τρεμεις απο το φοβο σου οταν λ.χ. ερχεται καταπανω σου μπας και του ριξεις φαγητο και εσυ νομιζεις οτι σου επιτιθεται. Δεν μπορεις να μιλας ετσι για ζωα που αναπνεουν όπως εσύ, πεινάνε και θελουν να γεμισουν το στομάχι τους όπως και εσύ και αισθάνονται ό,τι και εσύ (χαρα, λύπη, πόνο).
Οσο για τον ανθρωποκεντρισμο σου τι να πω. Να σε δω που θα κρυφτεις αν τυχον κυριαρχησει στον πλανητη καποιο ειδος ανωτερο απο το ανθρωπινο που θα υποδουλωσει τον ανθρωπο, θα τον αλυσσοδεσει και θα τον μεταχειριζεται οπως μεταχειριζεται ο ανθρωπος ολα τα υπολοιπα ειδη ήμερης και αγριας ζωης που υπαρχουν στον πλανητη (δηλ. με ανηλεές κυνηγητό, σφαγή, εχθρικότητα, επιθετικότητα και μίσος. Να σε δω που θα τρεχεις πανικοβλητος να κρυφτεις για να γλυτωσεις, οπως κανουν σημερα χιλιάδες άλλα είδη ζωής κυνηγημένα αλλύπητα απο κατι ....ανθρώπους σαν και σενα.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 23, 2007, 01:59:39 πμ »
Tsigki καλά όλα όσα αναφέρεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μιλάς υποτιμητικά. Να μου επιτρέψεις να σου πω επίσης, πως η αναφορά σου στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα είναι άτοπη και θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ρατσιστική, καθώς τουλάχιστον εγώ, δε μπορώ να δω πως αλλιώς ενδέχεται να το εννοείς.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 23, 2007, 10:05:33 πμ »
psyhunterson οταν ξεπερασεις τη ζωοφοβία σου τοτε να ξαναμιλησεις για τα αδεσποτα. Εισαι πολυ μακρια απο τα ζωα, δεν εχεις ιδεα για το τι γινεται και οι αποψεις σου για τα ζωα ταυτιζονται με αυτες των χαμηλοτερων κοινωνικα στρωματων. 15 χρονια περισυλλέγω αδεσποτα για στειρωση, αποθεραπεια κλπ και ποτε δεν με εχει δαγκωσει κανενα. Ειναι απο τα πιο σπανια πραγματα στον κοσμο να σε δαγκωσει απροκλητα καποιο αδεσποτο. Αν αυτο ετυχε σε εσενα, τι να πω......Παντως απο την αντιδραση σου καταλαβαινω οτι ζεις μεσα στο φοβο που σου δημιουργησαν τα παραμυθια περι επικίνδυνων αγελών αδεσποτων κλπ που κυκλοφορουν οσοι δεν συμπαθουν και δεν εχουν καμια σχεση (και γνωση σχετικα) με τα αδεσποτα. Οπως και εσυ που αδυνατεις να κατανοησεις τις αντιδρασεις του αδεσποτου και τρεμεις απο το φοβο σου οταν λ.χ. ερχεται καταπανω σου μπας και του ριξεις φαγητο και εσυ νομιζεις οτι σου επιτιθεται. Δεν μπορεις να μιλας ετσι για ζωα που αναπνεουν όπως εσύ, πεινάνε και θελουν να γεμισουν το στομάχι τους όπως και εσύ και αισθάνονται ό,τι και εσύ (χαρα, λύπη, πόνο).
Οσο για τον ανθρωποκεντρισμο σου τι να πω. Να σε δω που θα κρυφτεις αν τυχον κυριαρχησει στον πλανητη καποιο ειδος ανωτερο απο το ανθρωπινο που θα υποδουλωσει τον ανθρωπο, θα τον αλυσσοδεσει και θα τον μεταχειριζεται οπως μεταχειριζεται ο ανθρωπος ολα τα υπολοιπα ειδη ήμερης και αγριας ζωης που υπαρχουν στον πλανητη (δηλ. με ανηλεές κυνηγητό, σφαγή, εχθρικότητα, επιθετικότητα και μίσος. Να σε δω που θα τρεχεις πανικοβλητος να κρυφτεις για να γλυτωσεις, οπως κανουν σημερα χιλιάδες άλλα είδη ζωής κυνηγημένα αλλύπητα απο κατι ....ανθρώπους σαν και σενα.

Eυχαριστώ, Να σαι καλά. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα να με βάζουν στη θέση μου   ;D

αν έρθει το ανώτερο alien να με υποδουλώσει θα γίνω και γω αδέσποτο και θα τρέχω να χωθώ στην τρύπα μου  ;D ;D
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 23, 2007, 10:45:06 πμ »
Σαν μέλος του ζωοφιλικου σωματειου Αργος εχω να σας πω τα εξης, ο σκυλος απο πιο παλια και η γατα εδω και 100 χρονια εχουν γινει κατοικιδια ζωα και εχουν υποστει πολλες αλλαγες εξωτερικα απο επιλεκτικη εκτροφη απο τον ανθρωπο ενω καταγονται αρχικα απο αγρια ειδη και τα δυο. Αυτο δεν σημαινει οτι μπορουν πλεον να ζησουν στη φυση. Εξισου δεν υπαρχει πλεον φυση στις πολεις μας μιας κα αυτες αποτελουνται απο ασφαλτο πεζοδρομια αυτοκινητα και ανθρωπους ( ζωοφιλους και μη). Αρα η λυση προστασιας και μονο σε αυτο το περιβαλλον ειναι να τα φιλοξενουμε η να τα φροντιζουμε σαν αδεσποτα εστω( δεδομενων των μη ζωοφιλων που τα κακοποιουν αβερτα αυτο ειναι πολυ δυσκολο πολλες φορες).

Η ανευθυνη πολιτικη της ελλαδας στο θεμα αυτο εχει δημιουργησει πολλα αδεσποτα ( οι γατες ειναι απλα πιο διακριτικες γι αυτο δεν πολυ φαινονται.. ενας σκυλος αμεσως κανει μπαμ εξω κα βιωνεται σαν πιο απειλητικός). Κανονικα οι Δημοι οφειλουν να αξιοποιουν τις επιχορηγησεις,οσοι εχουν, και να στειρωνουν και να ελενχουν την υγεια του ζωου.

Πολλες φορες πισω απο τετοιες μαζικες προσπαθειες στειρωσεων κρυβονται μαζικες εξοντωσεις ζωων με το προσχημα οτι βρεθηκαν να πασχουν απο ζωονοσους οπως η λεισμανια. Ειναι ενα θεμα το πως βγαινει ενα ζωο θετικο σε αυτες τις νοσους και κατα ποσο ειναι μεταδοτικες πραγματικα η αν αυτο χρησιμοποιειται για να πανικοβαλει τον κοσμο.

Υπαρχουν αυτη τη στιγμη ζωοφιλικα σωματεια παντου ακριβως γιατι το κρατος δεν κανει δουλεια παρα μονο υπο πιεση και μπορειτε να βοηθησετε οποιο θελετε με πολλους τροπους, ενα πραγμα που κανουμε ειναι να πιανουμε τα ζωα και να τα πηγαινουμε για στειρωση, ενα αλλο με οσα γινεται , να τα δινουμε για υιοθεσία , αν και αυτο με τον αριθμο των ζωων καθε καλοκαιρι και φθινωπορο ειναι πολλες φορες δυσκολο.
Για να φανταστειτε περασαν φετος απο το σπιτι μου 19 γατακια που εχουν δωθει σε μελη του σωματειου και φιλοξενουνται μεχρι να υιοθετηθουν.

Χρειαζονται σωστες πολιτικες αποφασεις οπως η στειρωση αλλα και εντιμοτητα στον τροπο λειτουργειας των κεντρων που θα γινεται αυτο. Ειναι μια συνεχης παλη και χριεαζεται ο καθενας να πιεσει το δημο του για να δρασει , ενας τροποσ ειναι στο 195 νουμερο τηλεφωνου. Αν δουν οτι οι πολιτες ενδιαφερονται θα φερθουν πιο υπευθυνα σε συνεργασια με τα σωματεια. Αλλα χρειαζεται κι ενας ελενχος απο τουσ πολιτες, να παακολουθουν τι γινονται τα ζωα που στελνονται για στειρωση πχ.

Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 23, 2007, 12:59:16 μμ »

tsiqki, καταλαβαίνω το πάθος σου, όταν έχεις ζήσει τόσο από κοντά τ' αδέσποτα και τα έχεις περιθάλψει, αλλά ο ψυχ δεν είναι τέτοιος άνθρωπος που λες.....
     Προσωπικά, άργησα πολύ να γίνω φανατική φιλόζωη, αρχής γενομένης απ' τα παιδιά μου, που μου κουβαλούσαν όλα τ' αδέσποτα της γειτονιάς, αλλά και πάλι με απωθούσαν, είχα μάθει από τα μικράτα μου να τα φοβάμαι και να τα συχαίνομαι, δεν μπορούσα να χαιδέψω ένα κουταβάκι, και πριν απ' όλα αυτά, χλεύαζα τη φιλοζωία, λέγοντας πως στερεί τα φτωχά και ορφανά παιδιά, από την αποκλειστικότητα του ενδιαφέροντος, βάζοντάς τα σαν πρώτη προτεραιότητα!
     Οι άνθρωποι της πόλης δεν έχουν εξοικίωση με τα ζώα κι αν έχουν κι ιδιότροπους γονείς, τη βάψανε!
   Ας υπάρχει κατανόηση για τη διαδρομή του καθενός, δεν είναι αλάθητοι οι φιλόζωοι, έχω προσωπική εμπειρία γι αυτό!
         Πρώτη φορά σ' ανταμώνω, έτσι δεν είναι; Εύχομαι καλοσορίσματα και καλή διαμονή στο φόρουμ! Γράψε μας για σένα περισσότερα να γνωριστούμε....

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact