Σχετικά με τα κατοικίδια...
διαφωνώ στο να έχει κανείς κατοικίδια σπίτι του...
και όταν λέω σπίτι εννοώ διαμέρισμα σε πολυκατοικία...
Συμφωνω και το εχω δει στην πραξη απο προσωπικη εμπειρια.
Τον ειχαμε σε διαμέρισμα και μαλιστα ρατσα τετοια που θελει εντονη καθημερινη ασκηση.
Ειχαμε επιστρευτει ολοκληρη η οικογενεια για τις αναγκες του σκύλου. Ειχαμε χωριστει σε
"βάρδιες" και τον βγάζαμε εξω 3 φορες την ημερα (πρωι, μεσημερι και βραδυ) γυρω στα 30 λεπτα καθε φορα.
Τα σαββατοκυριακα τον πηγαιναμε σε ενα γειτονικο δασακι μερικες ωρες και το σκυλι ελαμπε απο την χαρα του.
Οντως δεν ειναι το διαμερισμα ιδανικο για ενα σκυλι ή οποιοδηποτε αλλο ζωο.
σε κάποια φάση στο σπίτι μου με τους γονείς μου είχαμε 16 γάτες...
αλλά έχουμε και τεράστιο κήπο και αυλή...
16 !?!?!?? Εκτροφή κανατε !?!? Για πες μου εσυ που ξερεις απο γατες..πως βρεθηκε αυτο το ζωο ?
Εννοω γνωριζεις την ιστορια εξελιξης του κτλ ? Πως εμφανιστηκε να ειναι ξαφνικα κατοικιδιο ?
έχω ενστάσεις πολλές και για την τροφή που δίνουμε στα ζώα...
γιατί να πρέπει να τους δίνουμε μαγειρεμένη τροφή και όχι ωμή?
αν ο σκύλος που ζεί ελεύθερος σε ένα βουνό
κάνει επίθεση σε ένα κοπάδι και σκοτώσει ένα πρόβατο για να φάει
πως θα το φάει?ωμό δεν θα το φάει?και οποιοδήποτε άλλο θήραμα του...
Δεν ξερω τι γινεται με τις γατες, αλλα σκυλος σε βουνο μόνο αδεσποτος μπορει να ειναι !!!
ΣΚΥΛΟΣ σαν ειδος δεν υπαρχει. Ειναι δημιουργημα δικο μας. Μονο λύκος υπαρχει (στενος συγγενης του)
και αυτος ειναι στα βουνα που κηνυγαει ομαδικα με την αγελη του.
Του δινεις το φαγητο μαγειρεμενο για να μεγαλώσεις τον κυκλο ζωής του, για τον ιδιο λόγο που
χρησιμοποιεις και την ιατρικη τεχνολογια (φαρμακα, κτηνιατρους).
Αλλιως δεν επεμβαινες στην ζωη του σκυλου βελτιωνοντας καποιες συνθηκες γυρω του, ο χρονος ζωής του
θα ηταν οπως στην φυση αρκετα μικρότερος...
Για τον ιδιο λόγο που και ο ανθρωπος μαγειρευει την δική του τροφη για να ξεφορτωθεί μικροβια κτλ..
Οταν ετρωγε παλια πχ το κρεας ωμο, ο μεσος ορος ζωης του (στην προϊστορια) ηταν γυρω στα 25-30 χρονια max!
αλλα βεβαια ο μεσος ορος ζωης υπολογιζοταν και απο αλλους παραγοντες οπως ασθενειες και μολυνσεις
που δεν ειχε φαρμακα να τις αντιμετωπίσει, αλλα ζωα που τον κηνυγουσαν για να τον φανε κτλ κτλ κτλ
Παντως και ωμο κρεας να εδινες στο σκυλο σου δεν νομιζω να ελεγε οχι. Ο δικος μου δεν ελεγε παντως.
Αλλα τα σκυλια ειναι περισσότερο παμφάγα απο οτι ειναι ο λύκος. Ενας λύκος δεν θα ελεγε ποτε ναι, πχ σε ενα καρότο
ενω υπαρχουν σκυλια που δεν λενε οχι... Ο σκυλος ενος γνωστου μου κλαιει για το γιαούρτι, ενω το κρεας το αποφευγει.
(American Pitbull σε ρατσα). O δικος μου παλι, οτι και να του εδινες, θα ετρωγε μονο το κρεας και τα υπολοιπα θα τα αφηνε
να σαπίσουν. (Alaskan Malamute)