χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Αδέσποτα  (Αναγνώστηκε 17934 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Αδέσποτα
« στις: Απρίλιος 12, 2007, 10:10:55 μμ »
Τα αδέσποτα είναι μάστιγα στις μεγάλες πόλεις για την υγεία των ανθρώπων! τρώνε ωμά κρέατα από τις κρεαταγορές, είναι γεμάτα μικρόβια, δημιουργούν αγέλες και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των περαστικών! πιστεύω πως θα έπρεπε να γίνονται στειρώσεις και να τα μαζεύει ο Μπόγιας που δυστηχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα! να τα εμβολιάζουνε και να φροντίζουνε να τα δίνουνε σε σπίτια φιλόζωων που θέλουν να τα υιοθετήσουν!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
Αδέσποτα
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 12, 2007, 10:15:48 μμ »
Psyhunterson eutyxws na les pou den yparxei mpogias kai oxi dystyxws. H yparksh mpogia shmainei organwmeno systhma perisylloghs adespotwn zwwn, to opoio perilamvanei xwrous "filoksenias" zwwn, opou an den erthei kapoios na parei ta zwa syntoma, ta teleutaia ypovalontai se diadikasia euthanasias.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

• Addicted
Αδέσποτα
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 12, 2007, 10:44:08 μμ »
Σίγουρα τα ζώα δε φταίνε και ειμαι κατά της ευθανασίας, αλλά από το να γυρνάνε αδέσποτα και να απειλούν τη δημοσια υγεία προτιμώ τη λύση του μπόγια και της "φιλοξενίας". τι καλύτερο προτείνεις? ???

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
Αδέσποτα
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 12, 2007, 10:48:05 μμ »
Apo th stigmh pou einai praktika adynaton na perithalptoun kai na ikanopoiithoun vasikes anagkes tous, fysika proteinw na parameinoun sto dromo adespota, apo to na pane gia euthanasia. De thewrw oti tithetai thema apeilhs ths dhmosias ygeias eksarxhs. Alloi einai autoi pou apeiloun th dhmosia kai fysika kai thn idiotikh ygeia, oxi ta adespota zwa.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
Αδέσποτα
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 13, 2007, 08:42:18 πμ »
καλημέρα σας :)
Προσωπικά είμαι υπέρ των κατοικιδίων. Αν και εφ' όσον βέβαια, αυτός που τα έχει μπορεί να τα φροντίζει και να τους προσφέρει αυτά που χρειάζονται για να ζήσουν όμορφα και καλά. Το καλύτερο για εμένα, είναι να υιοθετούνται τα ζώα από μικρά και όχι να αγοράζονται από πετ σοπ.
Αν δεν είχες ποτέ ένα ζωάκι, δεν μπορείς να είσαι πραγματικά φιλόζωος. Πολλές φορές φοβάσαι τα ζώα ή σε αφήνουν αδιάφορο. Δεν ξέρεις πόση αγάπη μπορούν να έχουν, πόση φροντίδα χρειάζονται. Όπως και οικολόγος δεν μπορείς να είσαι, κατά την γνώμη μου, αν δεν είχες ποτέ ένα φυτό να το προσέχεις, αν δεν φύτεψες κάτι και δεν το είδες να ανθοίζει... Από εκεί και πέρα.. όπως δεν μπορείς να στερήσεις από έναν οικολόγο τις γλάστρες του, δεν μπορείς να στερήσεις και από έναν ζωόφιλο, το ζώο που προστατεύει. Είτε αυτό αποκαλείται κατοικίδιο είτε όχι. Και σε καμμία περίπτωση δεν εννοώ πως το ζώο είναι κτήμα κανενός, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τίθεται θέμα όμως δεσμών, μεταξύ ανθρώπων και φυτών στην πρώτη περίπτωση και ανθρώπων και ζώων στην δεύτερη.
Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς ζώα. Από πολύ μικρή ηλικία είχα πάντοτε ζωάκια, διαφόρων ειδών, προσπάθησα να ζήσω χωρίς να έχω στο σπίτι μου ή κάπου κοντά μου κάποιο ζωάκι να το φροντίζω και είδα πως είχα γίνει μίζερη και πως κάτι μου έλειπε. Γιατί πέρα απ' την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει το να έχεις ένα ζωάκι, ικανοποιεί και πολλές ανάγκες του ανθρώπου. Ας μην ξεχνάμε πως η ύπαρξη κατοικιδίου μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες. Αλήθεια το να γυρίζεις σπίτι σου και να υπάρχει κάποιος να χαίρεται να σε βλέπει, να τον κοιτάς και να βλέπεις πόσο σε αγαπάει... δεν είναι και λίγο..  ;)
Να έχετε μια όμορφη μέρα...  :)
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

• Addicted
Αδέσποτα
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 13, 2007, 09:38:05 πμ »
συμφωνώ με την άποψη της Λίζα για το τι προσφέρουν τα κατοικίδια στον άνθρωπο.

Ομως v3ggan εσύ τελικά δεν προτείνεις τίποτα σ'αυτό που λέγαμε. στην ουσία λες οτι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, καλύτερα να μείνουν τα αδέσποτα στους δρόμους. και φυσικά δεν τα θεωρείς απειλή. είναι προφανές οτι δεν σε δάγκωσε κανένα βράδυ αγέλη αδέσποτων σκυλιών τόσο ωστε να φοβηθείς για τη ζωή σου! επειδή όμως εμένα μου συνέβη και μάλιστα 2 φορές στη  Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους) και έτρεχα βραδιάτικα να κάνω ενέσες στα νοσοκομεία και τις δύο φορές γιατί τα σκυλιά εκείνα τρώγανε ωμά κρέατα μεςτα μικρόβια , να μου επιτρέψεις να εξακολουθήσω να τα θεωρώ απειλή για τη δημόσια υγεία! Καταλαβαίνω οτι τα ζωντανά δεν φταίνε, ενεργούν ενστικτωδώς και κάνουν αγέλες για να επιβιώσουν. αυτό όμως δεν σημαίνει οτι πρέπει να τα αφήσουμε να λυμαίνονται τις γειτονιες και να απειλούν τους περαστικούς ανθρώπους!

Valsam

• Επισκέπτης
Αδέσποτα
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 13, 2007, 10:06:17 πμ »
Kοιτα να δεις. Το συστημα λειτουργει ως εξης

Τα σκυλια ειναι ζωα και τα ζωα εχουν έντστικτα. Και ο ανθρωπος εχει ενστικτα ασχετα αν επιλεγει να τα καταπνιγει με χιλιους δυο τρόπους.
Ενα απο τα βασικοτερα ενστικτα των σκυλων Ειναι της ιδιοκτησίας , της οριοθέτησης χώρου και της προστασίας της ομάδας.
Πως νομιζεις οτι εκπαιδεύονται τα σκύλια ως φύλακες χώρου αν δεν ειχαν αυτο το ενστικτο ? Δεν το εχουν οστωσω ολες οι ρατσες
ανεπτυγμένο στον ίδιο βαθμό αλλα το σιγουρο ειναι οτι μεταδίδεται κληρονομικά και μπορεί να γινει μεγαλυτερο ή μικρότερο με επιλεκτικές
διασταυρώσεις. Οταν ο σκύλος φυλαει ενα χωρό δεν φυλαει τον δικο σου χώρο. Τον χωρο εκεινο τον θεωρεί δικό του.
Οταν πλησιάζεις το φαγητο του αγριεύει γιατι πιστευει οτι κινδυνέυει να το χασει.. Εδω πολλες φορες κατοικίδια σκυλιά και δεν σε αφηνουν
να πλησιάσεις το γεύμα τους, πόσο μαλλον τα αδέσποτα που δεν εχουν την πολυτέλεια να βρίσκουν γευματα καθημερινα.. Εκεινα ειναι
ικανα να σκοτώσουν ακόμα και τα παιδιά τους αν απειλήσουν το σπάνιο γεύμα τους που τοσο εχουν ανάγκη για την επιβίωση τους.
Και εγω στην θέση τους το ίδιο θα εκανα οποτε ας μην τα κατηγορούμε.. Στην ανάγκη θα πουλούσα και την μάνα μου για την δική μου
επιβίωση (που υποτίθεται πως ειμαι και ανθρωπος).
Ο σκυλος επισης οπως ο λύκος ειναι αγελαίο ζωο με αισθηση της ιεραρχίας. Σχηματίζει ομάδες και υπερασπίζεται την ομάδα του και τον χωρο
του απο καθε ξένο "εισβολέα".
Τα σκυλια καταφεραν να δεσουν πολυ καλα ως κατοικίδια με τον ανθρωπο χαρη ακριβως σε αυτη την ικανότητα που εχουν.
Οταν βρισκονται ανάμεσα σε μια ανθρωπινη οικογένεια μαθαίνουν την θέση τους στην ιεραρχία που την θεωρουν αγέλη τους.
Υπαρχουν ατομα στην οικογενεια που σεβονται/ακουν περισσότερο και αλλα που δεν δεχονται καμία εντολή απο αυτά.
Βασικα υπαρχουν στην αγγλια σχολες ειδικές που ασχολούντε με την "Ψυχολογία σκύλου" και δινουν πτυχίο σε ατομα που ανοιγουν
σχολές εκπαίδευσης σκύλων (μαθαινουν τα αφεντικα τους πως να εκπαιδεύουν ενα σκύλο εκμεταλλευόμενοι τα ενστικτα και ικανότητες του).
Υπαρχουν βεβαια και οι τσαρλατάνοι που νομιζουν εκπαίδευση σκύλου σημαίνει βίαιη επιβολή καποιων "εντολών"...
Αυτοι δεν εχουν κανενα πτυχίο και βασιζουν την οποια εκπαίδευση σκύλου στην κακομεταχείρηση και στον φόβο. Ο σκυλος ομως ετσι
δεν σεβεται το αφεντικο του και με την πρώτη ευκαιρια θα τον προδώσει ή θα ενεργήσει εναντιων του.
Επισης ενας αγριος σκυλος δεν σημαινει σκυλος-φύλακας. Αλλο το αγριος και αλλο το φύλακας. Υπαρχει τεραστεια διαφορά.

Οπως και να εχει το προβλημα δεν ειναι τα σκυλια.. Το προβλημα ειναι η ανευθυνότητα ορισμένων που τα βλεπουν σαν παιχνιδι και οταν
βλέπουν ποσο δύσκολες και δεσμευτικές ευθύνες εχουν, απο "καλή" καρδια για να μην τους κανουν ευθανασία τα πετανε αδέσποτα στους
δρόμους με όλα τα παρελκόμενα μετα... Ουτε καν μπαινουν στο κοπο να τα στειρώσουν για να μην πολλαπλασιαστουν...
Το θεωρουν αδικο ακρωτηριασμό. Πολυ συμπονετικοι αφου το σκεφτοντε... την πεινα , τις ασθενειες και τα τροχαια δυστυχηματα δεν
τα θεωρουν το ιδιο σοβαρα με την στειρωση οστωσω...

Δεν γραφω παραπανω γιατι εχω αρχισει να φορτωνω.  Παντως τα σκυλια δεν απειλουν ανθρώπους. Οι ανθρωποι απειλουν ανθρωπους
αμολόντας τα αδέσποτα όπως κατι αλλοι που παίρνουν pitbulls τα μετατρέπουν σε εξαγριωμένες δολοφονικές μηχανές και μετα
η ρατσα στιγματίζεται ως επιθετική, αγρια και τρελή.

Και εσυ αν εμενες στο δρομο θα εκανες τα παντα για να επιβιωσεις.. Αν δεν εβρισκες δουλεια, θα εκλεβες, θα σκοτωνες κτλ κτλ..
ο αδεσποτος σκύλος τί λογο εχει να ειναι παντα ηρεμος και χαρωπος ? Το λογικοτερο ειναι να ειναι καχύποπτος με τους ανθρώπους και
επιθετικός οταν νιωσει να απειλούντε τα συμεφρόντα του (τροφη/ομαδα/ζωτικος χώρος).

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Αδέσποτα
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 13, 2007, 10:26:03 πμ »

καλημέρα σας :)
Προσωπικά είμαι υπέρ των κατοικιδίων. Αν και εφ' όσον βέβαια, αυτός που τα έχει μπορεί να τα φροντίζει και να τους προσφέρει αυτά που χρειάζονται για να ζήσουν όμορφα και καλά. Το καλύτερο για εμένα, είναι να υιοθετούνται τα ζώα από μικρά και όχι να αγοράζονται από πετ σοπ.
Αν δεν είχες ποτέ ένα ζωάκι, δεν μπορείς να είσαι πραγματικά φιλόζωος. Πολλές φορές φοβάσαι τα ζώα ή σε αφήνουν αδιάφορο. Δεν ξέρεις πόση αγάπη μπορούν να έχουν, πόση φροντίδα χρειάζονται. Όπως και οικολόγος δεν μπορείς να είσαι, κατά την γνώμη μου, αν δεν είχες ποτέ ένα φυτό να το προσέχεις, αν δεν φύτεψες κάτι και δεν το είδες να ανθοίζει...

Καλημέρα Lizaa. Θα διαφωνήσω μαζί σου εδώ.
Φυσικά και μπορεί κάποιος να είναι φιλόζωος ( με την έννοια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων ) χωρίς να είχε ποτέ στη ζωή του 'κατοικίδιο'. Όπως ακριβώς μπορεί κάποιος να μην έχει φίλο ομοφυλόφιλο αλλά να υπερασπίζει το δικαίωμά του στην ελευθερία και τη ζωή, ή φίλο μαύρο (ανέφερα δύο κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζονται υποτιμητικά/ρατσιστικά ανα τους αιώνες). Η' για να φέρω ένα άλλο παράδειγμα, εγώ μπορεί να μην αγαπώ τα ποντίκια, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά τους στη ζωή. Τα κατοικίδια πρέπει να υιοθετούνται  μόνο με γνώμονα τη δική τους φροντίδα και όχι το τι προσφέρουν στον άνθρωπο. Γιατί τα προβλήματα ξεκινούν ακριβώς από το ότι εμείς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε τα ζώα και την αξία τους ανάλογα με τη χρησιμότητά τους προς εμάς. Και ειδικά για εμάς τους χορτοφάγους που υποτίθεται ότι αποκηρύσσουμε τη χρηστική σχέση με τα ζώα (δεν τα χρησιμοποιούμε για τροφή, ενδυση, διασκέδαση, ιατρικά πειράματα κλπ) ... το θέμα των κατοικιδίων είναι πάντα ένα σημείο αμφιλεγόμενο. Και οφείλουμε να το δούμε πιο υπεύθυνα και συνειδητά.
Ζω με μία γάτα - εδώ και τρία χρόνια - αλλά δεν θα έβαζα τη δική μου αγάπη προς αυτήν
και την ανάγκη μου για ανταπόδωση πάνω από τη δικές τις ανάγκες.

σΚαταλαβαίνω οτι τα ζωντανά δεν φταίνε, ενεργούν ενστικτωδώς και κάνουν αγέλες για να επιβιώσουν. αυτό όμως δεν σημαίνει οτι πρέπει να τα αφήσουμε να λυμαίνονται τις γειτονιες και να απειλούν τους περαστικούς ανθρώπους!

Με την ίδια έννοια ας κάνουμε ευθανασία σε όλους τους άστεγους ανθρώπους γιατί και αυτοί μπορεί να θεωρηθεί ότι δημιουργούν προβλήματα στις αστικές περιοχές, ή να συστήσουμε αρχές όπως ο μπόγιας για να τους μαζεύει. Τα ζώα που ζουν στο δρόμο έχουν δικαίωμα στη ζωή. Αν μπορεί κάποιος ως άτομο να τους δώσει ένα πιάτο φαί ή ένα σπιτικό αυτό είναι το καλύτερο. Αλλά το να καταλήξουν στο 'στρατόπεδο συγκέντρωσης' και να δολοφονηθούν ως 'αζήτητα' δεν είναι λύση.

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Addicted
Αδέσποτα
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 13, 2007, 11:07:21 πμ »
ναι όλοι μαίνεστε υπέρ των αδέσποτων αλλά ουσιαστική λύση κανείς δεν προτείνει. γιατι πολύ απλά δεν έχει! το ξαναλέω πως και γω μαζί σας δεν ρίχνω το φταιξιμο στα ζώα. κάνουν ο,τι μπορούν να επιβιώσουν. οι άνθρωποι φταιμε για την κατάντια τους. όμως τι γίνεται όταν δημιουργούνται προβλήματα επικίνδυνης επιθετικότητας όπως συνέβη σε μενα???   εκ του ασφαλούς όλοι καλά τα λέμε.   ναι εντάξει να μην τα πάρει ο μπογιας. και γω δεν θέλω την ευθανασία. αλλά τι λύση προτείνετε? απ'οτι κατάλαβα προτιμάτε να μείνει όπως είναι μέχρι φυσικά να δεχτείτε κάποτε και σεις επίθεση και να τρέχετε στα νοσοκομεία. τότε κάτι μου λέει οτι θα αρχισετε να αναθεωρείται κάποιες απόψεις.

συγγνώμη που ακούγομαι λίγο απόλυτος αλλά την έχω πάθει και δεν μπορώ να μην φωνάζω μπροστά στην απάθεια και απραξία στο βωμό της φιλοζωϊας!!

υ.γ. ο παραλληλισμός των αδέσποτων με τους αστέγους είναι (για μένα βέβαια) άστοχος γιατί δεν θεωρώ τον άνθρωπο ίδιο με τα ζώα και κανείς δεν μπορεί να μου αλλάξει αυτή τη γνώμη. έχω μάθει να σέβομαι τα ζωντανά του Θεού αλλά εξακολουθώ να πιστέυω οτι ο άνθρωπος είναι κάτι διαφορετικό. Ο Δαρβίνος είχε γράψει οτι αυτό που ξεχωρίζει το άνθρωπο από τα ζώα είναι η ικανότητά του για δημιουργία ηθικής (με την ευρύτερη έννοια του όρου). έχει να κάνει με προσωπικά πιστεύω γιαυτό και δεν θα διαφωνήσω σ'αυτό με κάποιους που πιστεύουν οτι είναι ιδιοι με τα ζώα. 

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Αδέσποτα
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 13, 2007, 11:21:12 πμ »
Και μένα με έχει δαγκώσει σκύλος και έτρεχα στο νοσοκομείο,
αλλά δεν αναθεώρησα καμία ιδέα περί αδέσποτων.
Επίσης κανείς δεν είπε ότι οι άνθρωποι είναι ΙΔΙΟΙ με τα ζώα. Φυσικά και είναι διαφορετικοί, βιολογικά.
Αλλά όταν κρίνουμε ανθρώπους και μη-ανθρώπινα ζώα με βάση το δικαίωμά τους
να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ένα χώρο, δεν βλεπω καμία διαφορά. 
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Addicted
Αδέσποτα
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 13, 2007, 11:44:59 πμ »
παρόλα αυτά φοξυ εξακολουθείς να μήν έχεις τίποτα να αντιπροτείνεις στο θέμα του μπόγια. δε θα'πρεπε να κανουμε τίποτα δηλαδή. μόνο να προσέχουμε μη μας πετύχουν στο δρόμο αγριεμένα σκυλιά.   οκ, δέχομαι την άποψή σου. σεβαστή. απλά διαφωνώ. δεν έχει ουσία αλλο να το συζητάμε γιατί προφανώς διαφωνούμε και υπαρκτή λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει. από δω και πέρα θα επαναλαμβανόμαστε.   

next subject please...

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
Αδέσποτα
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 13, 2007, 12:07:27 μμ »
Lizaa, παρόλο που γράφεις ότι δεν αναφέρεσαι σε κτητικότητα ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα, όλο το κείμενο σου είναι βασισμένο σε ανθρωποκεντρικές αντιλήψεις. Και αυτό είναι το πρόβλημα στη λεγόμενη "φιλοζωία": Πατάει πάνω σε καθαρά ανθρωποκεντρικές βάσεις. Γιαυτό και  πρέπει η σωστή και εγκυκλοπαιδική προσέγγιση του θέματος να γίνεται με βάση τα δικαιώματα των ζώων. Ας σκοτώνονται τα ζώα κατα χιλιάδες καθημερινά, ΑΛΛΑ ότι κάνουν να το κάνουν ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ και να είναι ΤΑ ΙΔΙΑ υπεύθυνα για κάθε στιγμή της ζωής τους, μακρυά από την ανθρώπινη δυναστεία.

Psyhunterson, επίσης προσεγγίζεις το θέμα με ανθρωποκεντρικά κριτήρια. Ναι, με έχει δαγκώσει και σκυλί στο δρόμο, και γάτα, με έχει δαγκώσει και παπαγάλος και νυφίτσα, με έχει δαγκώσει και αλεπού. Επίσης, έχω καταλήξει να "παίζω" ξύλο τρείς η ώρα το βράδυ στο δρόμο, μετά από επίθεση που δέχτηκα από δύο τύπους επειδή δεν έκατσα να μου πάρουν ό,τι είχα. Η ιστορία έληξε με εμένα να καταφέρνω να φεύγω έχοντας φάει αρκετό ξύλο, διατηρώντας όμως τα υπάρχοντα μου. Στα λέω όλα αυτά, σαν βιώματα του τι εστί κίνδυνος στο δρόμο. Ο τελευταίος κίνδυνος που έχω εγώ στο μυαλό μου, είναι ένα σκυλί. Δε θα σου πω αυτό που σωστά προαναφέρθηκε περί χώρου που προστάτευε ο σκύλος, ούτε περι λάθος προσέγγισης σου στο σκύλο. Θα σου πω μόνο ότι αν θεωρείς κίνδυνο ένα σκυλί στο δρόμο, κάποιες άλλες καταστάσεις (σαν αυτή που προανέφερα) πρέπει να τις θεωρείς τουλάχιστον τρομοκρατικές. Εκει να δεις πως νιώθεις να απειλείται η ζωή σου...
Όσον αφορά το υστερόγραφο σου: Προφανώς έχεις μάθει να σέβεσαι τα διαφορετικά πλάσματα του Θεού σαν κατώτερα διαφορετικά. Η διαφορετικότητα όμως δε δηλώνει ανωτερότητα ή κατωτερότητα. Ολοι είμαστε διαφορετικοί, δε τίθεται θέμα. Όλοι ομως είμαστε ίσοι και όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματά μας πάνω στον κοινό μας πλανήτη, είναι ακριβώς τα ίδια.
Σχετικά με τη λύση που λες, δε μπορώ να σου προτείνω κάτι γιατι δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι κρατικός φορέας, ούτε πλούσιος ιδιώτης. Λύσεις υπάρχουν άπειρες, αλλά θέλουνε λεφτά.

Valsam

• Επισκέπτης
Αδέσποτα
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 13, 2007, 12:23:49 μμ »
παρόλα αυτά φοξυ εξακολουθείς να μήν έχεις τίποτα να αντιπροτείνεις στο θέμα του μπόγια. δε θα'πρεπε να κανουμε τίποτα δηλαδή. μόνο να προσέχουμε μη μας πετύχουν στο δρόμο αγριεμένα σκυλιά.   οκ, δέχομαι την άποψή σου. σεβαστή. απλά διαφωνώ. δεν έχει ουσία αλλο να το συζητάμε γιατί προφανώς διαφωνούμε και υπαρκτή λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει. από δω και πέρα θα επαναλαμβανόμαστε.   

next subject please...

Δεν εχεις αδικο οταν λες δεν υπαρχει λύση.. Θεωρητικα υπάρχει (αν γινομασταν ολοι υπεύθυνοι με τα σκυλιά) αλλα αυτο δεν μπορει παρα να μεινει
μονάχα θεωρητικό μια και παντα θα υπαρχουν διαφορετικες νοοτροπιες κτλ κτλ κτλ.
Το δευτερο σκελος του προβλήματος είναι η δημιουργία του σκύλου απο τον ανθρωπο. Περα απο το θεμα του υπερπληθυσμού θεωρητικά δεν θα
επρεπε να υπαρχουν σκυλια στον πλανήτη μια και ειναι κατασκεύασμα του ανθρώπου απο διασταυρώσεις και γενετικές επεμβάσεις.
Σκυλος στην ιστορια του πλανήτη ποτε δεν υπήρξε ως είδος απο μόνο του. Το μονο αληθινο φυσικό ειδος είναι ο Λυκος.
Ο σκυλος ειναι δημιουργημα ανθρώπου.
Αν υπηρχαν μονο λύκοι ελευθεροι στο φυσικο τους περιβαλλον δεν θα υπήρχαν αναγκη για

1. Βιομηχανικες τροφες σκυλων με βαση το κρεας.
2. Αδεσποτα με ολα τα προβληματα που επιφέρουν
3. Υπερπληθυσμός σκύλων .

Για τις γάτες δεν ξερω τι παιζεται. Ξερει κανεις αν υπηρχαν σαν ειδος αυτονομα ή αν ειναι και αυτες δημιούργημα ανθρώπου ?

Εγω παντως σαν λυση προτείνω τσουχτερα προστιμα σε οσους πετανε τα σκυλια στο δρόμο (νομοι υπαρχουν αλλα δεν εφαρμοζοντε ευκολα στην ελλαδα)
αλλα ενα απο τα θετικα βηματα που εχω προσεξει ειναι η υποχρεωτική σημανση του ζωου απο τον κτηνίατρο με μικροτσιπ που μπαινει ανώδυνα υποδόρια
με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ζώου. Ετσι καθε σκυλί μπορει ευκολα να εντοπιστεί σε πιο ανήκει.
Αυτη η σημανση ειναι τοσο υποχρεωτική απο τον νόμο όσο και το ετήσιο αντιλυσικό εμβόλιο (ασχετα αν η ασθενεια εχει εκλειψει πρακτικά εδω και 60 χρόνια)
Το τσιπακι (πριν χρονια που θυμάμαι) κόστιζε 30 ευρώ με έξοδα του ιδιοκτήτη. Πολλοι κτηνιατροι κανουν τα στραβα ματια και δεν υποχρεώνουν τον
ιδιοκτήτη να πληρώσει για την σημανση, προκειμένου μην χάσουν τον πελάτη.

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
Αδέσποτα
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 13, 2007, 07:05:25 μμ »
      Λοιπόν, υπάρχει επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει πως οι πίθηκοι έχουν αναπτύξει κώδικες ηθικής!!!
Το διάβασα σε Κυριακάτικη Καθημερινή νομίζω, έχω κρατήσει την ημερομηνία, θα το βρώ και θα σας το γράψω.Π.χ. όταν τσακώνονται η ομάδα παρηγορεί τον ητημένο! και άλλα που δεν θυμάμαι.
     Αλλά, για όνομα του Θεού, συμφωνώ με χίλια πως δεν τίθεται θέμα ανωτερότητας του ανθρώπου, αλλά ισοτιμίας στην διαφορετικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά τις βασικές ανάγκες που έχουν τα ζώα, στα οποία ανήκει κι ο άνθρωπος! Αυτή η ανθρωποκεντρική αντίληψη, στην οποία έχουμε εκπαιδευτεί όλοι μας και την οποία εφαρμόζουμε παντού άμα το καλοσκευτείτε, είναι που έχει οδηγήσει τον πλανήτη ολόκληρο στο χείλος της καταστροφής! Εσείς οι νέοι psyhunterson, μη πέφτετε σ' αυτή τη παγίδα, ανοίξτε τους ορίζοντές σας, ότι έχουμε μάθει δεν είναι θέσφατα, πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ανθρώπινη νοοτροπία για να σωθεί ο κόσμος και να γίνει καλύτερος και για ανθρώπους και για ζώα και έμβια ζωή γενικότερα...

Αποσυνδεδεμένος thalia

• New Kid in The Block
  • **
Αδέσποτα
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 14, 2007, 02:45:48 μμ »
Σχετικά με τα κατοικίδια...
διαφωνώ στο να έχει κανείς κατοικίδια σπίτι του...
και όταν λέω σπίτι εννοώ διαμέρισμα σε πολυκατοικία...
άλλο να έχει κανείς κάπου μονοκατοικία και πολύ ελέυθερο χώρο για το ζωάκι...
αν και λατρέβω τα ζώα...
σε κάποια φάση στο σπίτι μου με τους γονείς μου είχαμε 16 γάτες...
αλλά έχουμε και τεράστιο κήπο και αυλή...
στο σπίτι μου όμως που είναι διαμέρισμα, δεν θέλησα ποτέ να αποκτήσω ζώο...
περιορίζεται η ελευθερία του και του στερούμε τη φύση του...
για παράδειγμα...οι γάτες εντάξει μπορεί να προσαρμόζονται στις συνθήκες του διαμερίσματος
αλλά ούτε το χώμα τους έχουν για να σκάψουν, ούτε δέντρα για να ξήσουν τα νύχια τους, ούτε ποντίκια, ούτε
πουλιά να κυνηγήσουν...
μου είχε κάνει εντύπωση μια φορά στο σπίτι μιας φίλης
και ενώ η τηλεόραση είχε ντοκυμαντέρ για άγρια ζώα και πουλιά, η γάτα της
πηδούσε στην τηλεόραση για να τα κυνηγήσει...
οι σκύλοι γιατί να έχουν ωράριο στο πότε θα κάνουν την ανάγκη τους
σύμφωνα με το δικό μας πρόγραμμα...
έχω ενστάσεις πολλές και για την τροφή που δίνουμε στα ζώα...
γιατί να πρέπει να τους δίνουμε μαγειρεμένη τροφή και όχι ωμή?
αν ο σκύλος που ζεί ελεύθερος σε ένα βουνό
κάνει επίθεση σε ένα κοπάδι και σκοτώσει ένα πρόβατο για να φάει
πως θα το φάει?ωμό δεν θα το φάει?και οποιοδήποτε άλλο θήραμα του...

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής