χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Κρέπες με γέμιση τσιζκέικ  (Αναγνώστηκε 6365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Κρέπες με γέμιση τσιζκέικ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 09, 2010, 07:32:33 μμ »
Απο οτι εχω διαβάσει δεν υπάρχει ωμοφαγική αγάβη στο εμπόριο.Αυτή που βγαίνει αμεσα από τον κάκτο ναι ειναι ωμοφαγικη,αλλά αν δεν υποστει θερμική επεξεργασία(για να να γίνει σαν σιρόπι),θα υποστει αλκοολική ζύμωση και θα γίνει τεκίλα :D

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 10, 2010, 04:47:42 μμ »
Απο οτι εχω διαβάσει δεν υπάρχει ωμοφαγική αγάβη στο εμπόριο.Αυτή που βγαίνει αμεσα από τον κάκτο ναι ειναι ωμοφαγικη,αλλά αν δεν υποστει θερμική επεξεργασία(για να να γίνει σαν σιρόπι),θα υποστει αλκοολική ζύμωση και θα γίνει τεκίλα :D

Δεν αγοράζω ωμοφαγικό σιρόπι αγαύης, αλλά ξέρω ότι κυκλοφορούν μάρκες με "ωμοφαγική" αγαύη. Δεν το έχω ψάξει να δω αν αληθεύει ή τι γεύση έχει, αλλά πάντως υπάρχουν τέτοια προϊόντα.

Η μάρκα που βρίσκω συνήθως είναι αυτή: http://www.detoxyourworld.com/acatalog/agave.html
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 10, 2010, 08:23:39 μμ »

Δεν αγοράζω ωμοφαγικό σιρόπι αγαύης, αλλά ξέρω ότι κυκλοφορούν μάρκες με "ωμοφαγική" αγαύη. Δεν το έχω ψάξει να δω αν αληθεύει ή τι γεύση έχει, αλλά πάντως υπάρχουν τέτοια προϊόντα.

Η μάρκα που βρίσκω συνήθως είναι αυτή: http://www.detoxyourworld.com/acatalog/agave.html
Ευχαριστω πολύ.Αυτή ειναι ωμοφαγική αφού κατά την παρασκευή της δεν υπερβαίνει τους 40 βαθμούς κελσίου.Και πιστευω οτι θα κρατάει και τις ιδιότητες του φυσικού χυμού αγαύης.Θα το ψάξω λίγο thanks

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 11, 2010, 01:02:00 πμ »
 shock ιδεα δεν ειχα... στο βιβλιο της Φλωρας που εχω, ενω την χρησιμοποιει αρκετα, δεν αναφερει συγκεκριμενα ποια αγαυη, οποτε υπεθεσα πως δεν υπαρχει αλλη απο ωμοφαγικη...  thanks marialan και mazikeen

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 11, 2010, 07:10:00 μμ »
Η αγαυη ωμοφαγική η μη,ετσι κι αλλοιως υδρολύεται κατά την συμπύκνωση και τα συνθετα σάκχαρά της γίνονται φρουκτόζη(γιαυτό αποκτά και εντονα γλυκιά γευση).Κατά την ιδια διαδικασία χανει και τα φυσικά του ενζυμα ο χυμος αγαύης,τα οποία αν παρέμεναν,θέλοντας και μή θα το μετέτρεπαν λόγω ζύμωσης σε τεκίλα.Οι ιδιότητες λοιπόν τού χυμού,δεν εχουν καμμία σχέση,με τα σιρόπια και νέκταρ αγαύης(ωμοφαγικά ή μη),πού κυκλοφορού στο εμπόριο sadface

Αποσυνδεδεμένος Vlitou

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 13, 2011, 11:21:01 πμ »
Το μειγμα πρεπει να γινει χυλος οπως τις κανονικες δλδ?
 Γιατι το εχω στο ψυγειο και ειναι νερουλο παρολο που τήρησα τις αναλογιες ακριβως,
δεν θελω να βαλω κι αλλο αλευρι γτ με ενοχλει η γευση του αλευριου.

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 13, 2011, 11:51:55 πμ »
Δεν ξέρω με τι χυλό συγκρίνεις, οι αναλογίες είναι σωστές. Βγαίνει ένας χυλός κρέπας σχετικά ρευστός. Αν αφήσεις πολλές ώρες το μείγμα στο ψυγείο, θα σου διαχωριστεί. Το ανακατεύεις και είναι εντάξει. Το μόνο που μένει είναι να βρεις τη σωστή θερμοκρασία (αν είναι πολύ χαμηλή, κολλάει η κρέπα και δυσκολεύεσαι να τη γυρίσεις) και να βάλεις τη σωστή ποσότητα χυλού στο τηγάνι. Βγαίνουν τέλειες! (δεν τις έχω δοκιμάσει με αυτή τη γέμιση, αλλά η συνταγή της κρέπας είναι τέλεια!)

Αποσυνδεδεμένος Vlitou

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 13, 2011, 02:16:33 μμ »
Τις δοκίμασα στην πιο ψηλή θερμοκρασία 9 και την 2η σε πιο χαμηλη στο 7 και μου κόλλησαν
τόσο πολύ στο τηγάνι δεν μπορούσα να τις γυρίσω, ενω εβαλα λαδακι λιγο
βεβαια αφου ειδα οτι δεν γινεται τιποτα 2 δοκιμασα που δεν βγηκαν καν σε σχημα κρέπας αλλα νια νια
το αλλο μείγμα το εβαλα στο ψυγειο. Δν καταλαβαινω τι λαθος εκανα παλι  blush

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 13, 2011, 03:57:01 μμ »
Vlitou, πάντως οι κρέπες δε θέλουν τόσο υψηλή θερμοκρασία γιατί, όπως διαπίστωσες και εσύ, κολλάνε και δεν ψήνονται καλά. Θέλει λίγη εξάσκηση για να σου πετύχουν καλά και συνήθως η πρώτη θα βγαίνει λίγο περίεργη (είναι και μέχρι να ζεσταθεί καλά το τηγάνι σου), αλλά μαθαίνεται γρήγορα.

Όταν ρίχνεις το χυλό στο τηγάνι, να πιάνεις το τηγάνι από το χερούλι και να το στριφογυρίσεις ελαφρά μέχρι να καλύψει ο χυλός όλη την επιφάνεια. Κρέπες μπορείς να κάνεις σ'όποιο σχήμα θέλεις, αν προτιμάς μεγάλο κύκλο, τότε χρειάζεσαι το ανάλογο τηγάνι και να φροντίσεις να πάει ο χυλός παντού και σχετικά ομοιόμορφα. Το τελευταίο (ομοιομορφία) δε χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια, μιας και ο χυλός είναι συνήθως αρκετά ρευστός από μόνος του!

Καλή επιτυχία την επόμενη φορά!  :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 13, 2011, 11:32:52 μμ »
Εμένα μου πετυχαίνουν σε ψηλή θερμοκρασία, όχι όμως και την πιο δυνατή. Τις τηγανίζω σε αντικολλητικό, με λίγο σουσαμέλαιο (δεν είχα μαργαρίνη κι έτσι δεν ξέρω πώς θα γίνονταν) και πριν τις γυρίσω τις ξεκολλάω με μια σπάτουλα γύρω γύρω. Τότε είναι εντάξει και γυρνάνε άμα τις πετάξεις προς τα πάνω. Μήπως δοκίμασες να τις γυρίσεις προτού ψηθεί το ζυμάρι; Πρέπει να έχει πάρει χρώμα για να τις γυρίσεις, διαφορετικά κολλάνε. (Μη σου καούν κιόλας!) Καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 13, 2011, 11:56:21 μμ »
Νομίζω επίσης ότι παίζει ρόλο και το λάδι ή όχι; Νομιζω θέλει λίγο βουτυράκι στο τηγάνι και όχι λαδι γιατί κολλάνε..Καλά δε λέω;;

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 14, 2011, 12:06:43 πμ »
Νομίζω επίσης ότι παίζει ρόλο και το λάδι ή όχι; Νομιζω θέλει λίγο βουτυράκι στο τηγάνι και όχι λαδι γιατί κολλάνε..Καλά δε λέω;;

Ποτέ μα ποτέ σ'όλα τα χρόνια που φτιάχνω κρέπες δεν έχω χρησιμοποιήσει βούτυρο (μπλιάχ) ή μαργαρίνη. Λίγο λάδι, ναι, αν και χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι. Βγαίνουν μια χαρά.  :)

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 14, 2011, 12:16:15 μμ »
Εγώ βάζω λάδι καρύδας! :)

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 14, 2011, 02:34:00 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις καλό αντικολλητικό τηγάνι και το αφήσεις να έρθει σε σωστή θερμοκρασία, δε χρειάζεσαι καθόλου λάδι. Μερικές φορές βάζω λίγο λάδι στην αρχή για την πρώτη κρεπα και μετά δε βάζω άλλο. :)

Αποσυνδεδεμένος Vlitou

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 14, 2011, 07:19:52 μμ »
  thumbsupΤις πετυχααα! Τελικα εφταιγε το τηγανι που μου κόλλαγαν,
 το αλλαξα και βγηκαν τελειες. Ενταξει δεν πετυχα και ολοστρογγυλο σχημα αλλα καθε αρχη και δυσκολη.
Απο την επομενη θα δοκιμασω και την γεμιση γιατι δεν ειχα τωρα τα υλικα.
Ευχαριστω. biggestgrin

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής