Η αγαυη ωμοφαγική η μη,ετσι κι αλλοιως υδρολύεται κατά την συμπύκνωση και τα συνθετα σάκχαρά της γίνονται φρουκτόζη(γιαυτό αποκτά και εντονα γλυκιά γευση).Κατά την ιδια διαδικασία χανει και τα φυσικά του ενζυμα ο χυμος αγαύης,τα οποία αν παρέμεναν,θέλοντας και μή θα το μετέτρεπαν λόγω ζύμωσης σε τεκίλα.Οι ιδιότητες λοιπόν τού χυμού,δεν εχουν καμμία σχέση,με τα σιρόπια και νέκταρ αγαύης(ωμοφαγικά ή μη),πού κυκλοφορού στο εμπόριο sadface