Μπιφτέκια, ή κεφτεδάκια με φακές beluga και κινόα
250γρ φακές μπελούγκα βρασμένες
250γρ κινόα βρασμένη
3 μέτρια καρότα τριμμένα,
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
2 κ σούπας λιναρόσπορο τριμμένο
1 κούπα τριμμένο ηλιόσπορο
ρίγανη,
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι πιπέρι
αλεύρι βρώμης
λάδι καρύδας (ή ο,τι λάδι προτιμάτε, εγώ έβαλα καρύδας για πιό υγιεινό)
Λιώνουμε τις φακές στο μπλέντερ, ή με μπλέντερ χειρός. Βάζουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Το αλεύρι το βάζουμε τελευταίο, δε μέτρησα ποσότητα, αλλά αρκετό ωστέ να πλάθεται η ζύμη. Πλάθουμε κεφτεδάκια, ή μπιφτέκια, και τα τηαγνίζουμε σε καυτό λάδι.
Δεν το δοκίμασα αλλά σίγουρα γίνονται και στο φούρνο. Τα κεφτεδάκαι γίνονται πιό νόστιμα, γιατί είναι μικρά, και γίνονται πιό τραγανιστά. biggestgrin
Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι... γκρινιάζει το ζουζούνι μου. rolleye