Χούμους από Ρεβίθια με Μοσχοκάρυδο
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για τουλάχιστον 12 ώρες)
2 φύλλα δάφνης
250 γρ. κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
50 ml ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
50 ml λευκό κρασί
Ξεπλένω σε ένα σουρωτήρι τα ρεβίθια με άφθονο κρύο νερό, τα αδειάζω σε μία κατσαρόλα, τα σκεπάζω με νερό και τα βράζω. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτω τη δάφνη, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, το σκόρδο, το αλάτι και το κρασί.
Μόλις βράσουν τα ρεβίθια μου, κρατάω περίπου 50 ml από το νερό τους, το βρασμένο σκόρδο και το βρασμένο κρεμμύδι. Τοποθετώ στο μίξερ το εξάρτημα με το μαχαίρι και πολτοποιώ τα ρεβίθια μου με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αδειάζω το περιεχόμενο σε ένα μπολ, προσθέτω το νερό που κράτησα από το βράσιμο μαζί με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο και σερβίρω ύστερα από 2 ώρες βρέχοντας το χούμους μου με ελαιόλαδο.