χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Χούμους από ρεβύθια  (Αναγνώστηκε 10686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Χούμους από ρεβύθια
« στις: Απρίλιος 24, 2007, 11:24:57 πμ »
Υλικά

    * 250 γρ ρεβίθια βρασμένα ή κονσέρβας
    * 1 1/2 κουταλάκι ταχίνι
    * 1 σκελίδα σκόρδο
    * 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    * Χυμό δύο λεμονιών
    * 1 κουταλιά μαϊντανό
    * Λίγο πάπρικα
    * Λάδι όσο πάρει
    * Αλάτι
    * Πιπέρι

Ετοιμασία

   1. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό τα ρεβίθια και το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι τα υλικά μας να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
   2. Σερβίρουμε σε μπωλάκι και γαρνίρετε με μαϊντανό και πάπρικα.

Πηγή: http://hungry.gr/
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 22, 2007, 06:56:21 μμ »
κάπου νομίζω πήρε το μάτι μου μία ωμοφαγική συνταγή για χούμους, αλλά τώρα που τη θέλω δεν τη βρίσκω...

όποιος θυμάται πού είναι ας με βοηθήσει. ευχαριστώ.

Δ.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2140
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 22, 2007, 07:59:39 μμ »
Η διαφορά στην χορτοφαγική συνταγή Δεινομάχη, είναι τα ρεβύθια. αντί να είναι βρασμένα ή κονσέρβας, τα μουλιάζεις από βραδύς ωμά μέσα στο νερό και την άλλη μερα που θα φουσκώσουν εντελώς και δεις οτι έχουν μαλακώσει και τρώγονται και σκέτα, τα ρίχνεις στο μπλέντερ με τα άλλα υλικά...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 22, 2007, 09:10:42 μμ »
Σε ευχαριστω, Ψυχ!

Φτάνουν 12 ώρες? Μαγειρεύω πολύ συχνά ρεβύθια, τα μουλιάζω από το βράδυ, αλλά μετά από 12 ώρες δεν μπορώ να πω ότι μασιούνται... ίσα-ίσα η φλουδίτσα τους μασιέται, όχι το μέσα.

Εσενα πόσες ώρες σου φτάνει να μουλιάσουν για να τρώγονται?
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2140
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 22, 2007, 09:16:40 μμ »
εμμμ δεν θυμάμαι ακριβώς τις ώρες αλλά αν τα αφήσεις λίγο παραπάνω τρώγονται κανονικότατα. πολύ πιο εύκολα από το να μασας στραγάλια. το νερό μπαίνει μέχρι μέσα και τα μαλακώνει μια χαρα...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 22, 2007, 11:09:53 μμ »
Χούμους από Ρεβίθια με Μοσχοκάρυδο

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για τουλάχιστον 12 ώρες)
2 φύλλα δάφνης
250 γρ. κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
50 ml ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
50 ml λευκό κρασί

Ξεπλένω σε ένα σουρωτήρι τα ρεβίθια με άφθονο κρύο νερό, τα αδειάζω σε μία κατσαρόλα, τα σκεπάζω με νερό και τα βράζω. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτω τη δάφνη, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, το σκόρδο, το αλάτι και το κρασί.

Μόλις βράσουν τα ρεβίθια μου, κρατάω περίπου 50 ml από το νερό τους, το βρασμένο σκόρδο και το βρασμένο κρεμμύδι. Τοποθετώ στο μίξερ το εξάρτημα με το μαχαίρι και πολτοποιώ τα ρεβίθια μου με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αδειάζω το περιεχόμενο σε ένα μπολ, προσθέτω το νερό που κράτησα από το βράσιμο μαζί με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα.

Τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο και σερβίρω ύστερα από 2 ώρες βρέχοντας το χούμους μου με ελαιόλαδο.

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Χούμους από ρεβύθια και πιπεριές φλωρίνης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 06, 2008, 09:10:30 μμ »
Υλικά για 2 κούπες

1 ½  κούπα βρασμένα ρεβύθια
¼ της κούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
2 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
½ κουτ. της σούπας ταμάρι
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1.2 κουτ. του γλυκού ρίγανη.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι.

Το έφτιαξα χθες και είναι πολύ νόστιμο.
Το προτιμώ από το κλασσικό χούμους.
Οι πιπεριές φλωρίνης δίνουν απίστευτη γεύση!



Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

aliena

  • Επισκέπτης
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 11, 2009, 05:00:03 μμ »
εμμμ δεν θυμάμαι ακριβώς τις ώρες αλλά αν τα αφήσεις λίγο παραπάνω τρώγονται κανονικότατα. πολύ πιο εύκολα από το να μασας στραγάλια. το νερό μπαίνει μέχρι μέσα και τα μαλακώνει μια χαρα...
Να σας ρωτήσω, γενικά πόσο μαλακά πρέπει να είναι για να είναι κατάλληλα για φάγωμα? Φτάνει να μασιούνται, και ας είναι λίγο σκληρά? (για όλα τα όσπρια και τα δημητριακά)

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 11, 2009, 07:33:54 μμ »
Πρέπει να είναι μαλακά. Όταν το μασάς το όσπριο να μην είναι κρατσανιστό. Ειδικά αν πρόκειται να το πολτοποιήσεις για χούμους κλπ.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

aliena

  • Επισκέπτης
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 11, 2009, 09:18:55 μμ »
Για παράδειγμα το αλεύρι, που θεωρητικά μπορεί να φαγωθεί αφού δεν χρειάζεται μάσημα, δεν κάνει να τρώγεται ωμό έτσι δεν είναι?

Αποσυνδεδεμένος leica

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 837
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 24, 2009, 02:11:26 μμ »
Τα ρεβυθια τα αποφλειωνεται??? η τα βαζεται στο μπλεντερ με τη φλουδα???

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 24, 2009, 02:16:57 μμ »
Για παράδειγμα το αλεύρι, που θεωρητικά μπορεί να φαγωθεί αφού δεν χρειάζεται μάσημα, δεν κάνει να τρώγεται ωμό έτσι δεν είναι?

Κάνει δεν κάνει, τη ζύμη που περισσεύει απο τα cupcakes ή τα μπισκότα μια χαρά την τρώω ωμή και δεν έπαθα ακόμα τίποτα.  ;D

Τα ρεβυθια τα αποφλειωνεται??? η τα βαζεται στο μπλεντερ με τη φλουδα???

Λίλη, προσωπικώς προτιμώ να αποφλειώνω όσο το δυνατόν περισσότερο τα ρεβύβια και πριν και μετά το βράσιμο. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, απλώς τα αναποφλοίωτα κάνουν λίγο λιγότερο κρεμώδες το χούμους.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος leica

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 837
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 24, 2009, 02:18:50 μμ »
Οκ θα τα αποφλειωσω οσο μπορω. Thanks!

Αποσυνδεδεμένος AVS

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 313
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 24, 2009, 03:50:47 μμ »
Λίλη, προσωπικώς προτιμώ να αποφλειώνω όσο το δυνατόν περισσότερο τα ρεβύβια και πριν και μετά το βράσιμο. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, απλώς τα αναποφλοίωτα κάνουν λίγο λιγότερο κρεμώδες το χούμους.

Aν σου αρεσει να μην ειναι πολυ κρεμωδες,μπορεις να χρησιμοποιησεις τα ρεθυθια ωμα αφου θα εχουν βγαλει φυτρες,κρατανε τις βιταμινες τους καλυτερα και δεν ειναι κρεμωδες το χουμους που φτιαχνεις με αυτα

Αποσυνδεδεμένος leica

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 837
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 24, 2009, 05:38:28 μμ »
^ Τα μισοεβρασα (κραταν αρκετα αλλα δεν ειναι ωμα τελειως), και αφαιρεσα καποια φλουδια, δεν ασχοληθηκα πολυ, και εγιναν πολυ καλα, πιο καλα απο οποιοδηποτε χουμους εχω φαει, τελικα αξιζει το κοπο να το κανω μονη μου. 

Εκανα τη συνταγη της φοξυ χωρις το κρομμυδι, πολυ λιγο λαδι και με 1 κουτ κυμινο. Εγινε παααρα πολυ αφρατο και απαλο!!

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact