Είναι τέλειο, καμία σχέση με τις γρανίτες...
1 ποτήρι νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
χυμός από ένα λεμόνι
Βάζεις να βράσουν και, αφού αρχίσει να κοχλάζει μετράς πέντε λεπτά. Κατεβάζεις από τη φωτιά, μετράς τον όγκο που έχει απομείνει και αφήνεις να κρυώσει λίγο (να μην καίει).
Λιώνεις τελείως στο μούλτι φρούτα (η αρχική συνταγή είναι για φράουλες και βγαίνει τέλεια, αλλά τώρα που δεν έχει το φτιάχνω με βερίκοκα ή ροδάκινα). Μετράς τον πολτό και κοιτάς ο όγκος του να είναι ίδιος με τον όγκο του σιροπιού.
Ανακατεύεις το σιρόπι με τα πολτοποιημένα φρούτα, αφήνεις να κρυώσει εντελώς και βάζεις στην κατάψυξη.
Γίνεται ένα πολύ αρωματικό και μαστιχωτό σορμπέ. Μπορείς να το φας σκέτο ή να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μιλκ σέικ.