χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: ΚΡΕΠΕΣ ΓΛΥΚΕΣ  (Αναγνώστηκε 3098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giaslas

• New Kid in The Block
  • **
ΚΡΕΠΕΣ ΓΛΥΚΕΣ
« στις: Απρίλιος 23, 2007, 04:02:36 μμ »
Παρ' όλο που οι παραδοσιακές κρέπες γίνονται με αυγά και γάλα, υπάρχουν και vegan κρέπες που θα σας ξετρελάνουν. Η συνταγή είναι για γλυκές κρέπες που μοιάζουν στα pancakes που τρώνε τα Αμερικανάκια.

Για 7-8 κρέπες θα χρειαστείτε:
1 κούπα γάλα σόγιας
1 κούπα νερό
1/2 κούπα λιωμένη φυτική μαργαρίνη
2 κουτ.σούπας ζάχαρη ακατέργαστη
3 κουτ.σούπας σιρόπι σφένδαμο
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.σούπας λιναρόσπορο+3 κουτ.σούπας νερό

Σε κατσαρολάκι ζεστένετε το γάλα σόγιας, το νερό και τη μαργαρίνη μέχρι αυτή να λιώσει (προσοχή να μη βράσει!). Βγάλτε το απ' τη φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το σιρόπι σφένδαμο και ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.

Τρίψτε το λιναρόσπορο όσο το δυνατόν περισσότερο (εγώ το βάζω σε χαρτί κουζίνας και το κοπανάω με σφυρί!) και χτυπήστε το στο μιξεράκι του φραπέ μαζί με τις 3 κουτ.σούπας νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα άσπρο κολώδες υγρό.

Σε μίξερ ανακατέψτε το υγρό μίγμα που έχετε ζεστάνει με το αλεύρι, το αλάτι και το λιναρόσπορο. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέστε λίγο γάλα σόγιας και ανακατέψτε ξανά.

Στη συνέχει ψήστε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι. Λιώστε ελάχιστη μαργαρίνη, προσθέστε απ' το μίγμα τόσο ώστε να γεμίσει η επιφάνεια και αφήστε να ψηθεί. Όταν αλλάξει χρώμα η πάνω μεριά τη γυρίζετε (στον αέρα αν είστε μάγκες ;-) και ψήνετε και από την άλλη.

Γεμίστε με κρέμα φουντουκιού (η Chocoreale σπέρνει!), μπανάνα, καρύδια τριμμένα, ινδοκάρυδο, σιρόπι σοκολάτα και ξεχάστε για λίγο τη ζυγαριά.

Καλή όρεξη!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: ΚΡΕΠΕΣ ΓΛΥΚΕΣ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 23, 2007, 05:17:24 μμ »
Νομίζω πως μου τρέχουν τα σάλια lol
Όσο για τα pancakes που τρώνε κάτι αμερικανάκια (μακρυά απο μας  :P )
είναι σούπερ! Δοκίμασα το καλοκαίρι με φράουλες και μαρμελάδα βατόμουρο.....
Κόλαση!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Φενια Veggie

• Sr. Member
  • Όλα τα έμψυχα έχουν ίσο δικαίωμα στη ζωή.
    • hi5
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 23, 2007, 07:37:40 μμ »
Φόξυ λες για την Ελένη που μπάινει όλο στις συνταγές...
αλλά κι εσύ δεν πας πίσω!!! :P
Χορτοφαγια, η καλη μου φιλη=)

�

Αποσυνδεδεμένος ιωαννα-μπιανκα

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 23, 2012, 09:50:26 πμ »
επιχειρησα να κανω τη συνταγη κ χθες κ σημερα αλλα μου βγηκε λιγο παχυρευστη κ αν δεν εβαζα στο τηγανι αρκετη ζυμη μου εκανε τρυπες..να σημειωσω οτι δεν προσθεσα το λιναροσπορο γιατι δεν εχω..ξερετε τι μπορει να φταιει?

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 23, 2012, 02:55:00 μμ »
επιχειρησα να κανω τη συνταγη κ χθες κ σημερα αλλα μου βγηκε λιγο παχυρευστη κ αν δεν εβαζα στο τηγανι αρκετη ζυμη μου εκανε τρυπες..να σημειωσω οτι δεν προσθεσα το λιναροσπορο γιατι δεν εχω..ξερετε τι μπορει να φταιει?

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτή τη συνταγή, φτιάχνω κρέπες πολύ πιο εύκολα και απλά (και πετυχημένα) με αλεύρι, γάλα σόγιας, νερό και λίγο αλάτι. Δες και εδώ: www.veganforum.gr/index.php?topic=1779.0  :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος Peace_in_the_world

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 24, 2012, 01:41:17 πμ »

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτή τη συνταγή, φτιάχνω κρέπες πολύ πιο εύκολα και απλά (και πετυχημένα) με αλεύρι, γάλα σόγιας, νερό και λίγο αλάτι. Δες και εδώ: www.veganforum.gr/index.php?topic=1779.0  :)

Κι εμείς την συνταγή της foxy κάνουμε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα... Είναι πολύ εύκολη και έχει σίγουρη επιτυχία...  :)
Η αγάπη για όλα τα πλάσματα είναι η πιο ευγενική πτυχή της ανθρώπινης ψυχής...

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 24, 2012, 01:41:02 μμ »
Κι εγώ τη συνταγή της φόξι και είναι ΤΕΛΕΙΑ!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact