Παρ' όλο που οι παραδοσιακές κρέπες γίνονται με αυγά και γάλα, υπάρχουν και vegan κρέπες που θα σας ξετρελάνουν. Η συνταγή είναι για γλυκές κρέπες που μοιάζουν στα pancakes που τρώνε τα Αμερικανάκια.
Για 7-8 κρέπες θα χρειαστείτε:
1 κούπα γάλα σόγιας
1 κούπα νερό
1/2 κούπα λιωμένη φυτική μαργαρίνη
2 κουτ.σούπας ζάχαρη ακατέργαστη
3 κουτ.σούπας σιρόπι σφένδαμο
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.σούπας λιναρόσπορο+3 κουτ.σούπας νερό
Σε κατσαρολάκι ζεστένετε το γάλα σόγιας, το νερό και τη μαργαρίνη μέχρι αυτή να λιώσει (προσοχή να μη βράσει!). Βγάλτε το απ' τη φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το σιρόπι σφένδαμο και ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
Τρίψτε το λιναρόσπορο όσο το δυνατόν περισσότερο (εγώ το βάζω σε χαρτί κουζίνας και το κοπανάω με σφυρί!) και χτυπήστε το στο μιξεράκι του φραπέ μαζί με τις 3 κουτ.σούπας νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα άσπρο κολώδες υγρό.
Σε μίξερ ανακατέψτε το υγρό μίγμα που έχετε ζεστάνει με το αλεύρι, το αλάτι και το λιναρόσπορο. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέστε λίγο γάλα σόγιας και ανακατέψτε ξανά.
Στη συνέχει ψήστε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι. Λιώστε ελάχιστη μαργαρίνη, προσθέστε απ' το μίγμα τόσο ώστε να γεμίσει η επιφάνεια και αφήστε να ψηθεί. Όταν αλλάξει χρώμα η πάνω μεριά τη γυρίζετε (στον αέρα αν είστε μάγκες ;-) και ψήνετε και από την άλλη.
Γεμίστε με κρέμα φουντουκιού (η Chocoreale σπέρνει!), μπανάνα, καρύδια τριμμένα, ινδοκάρυδο, σιρόπι σοκολάτα και ξεχάστε για λίγο τη ζυγαριά.
Καλή όρεξη!