dafni μου, κατ'αρχήν περαστικά στη φίλη σου..
λόγω καρκίνου μπορεί να έχει χαμηλό αιματοκρίτη και σίδηρο, αλλά αν αρχίσει να τρώει και πτώματα νομίζω ότι τα αποτελέσματα δε θα είναι τα επιθυμητα και ξέρεις και η ίδια ότι μπορεί να γίνουν και καταστροφικά..
δυστυχώς δεν έχω να δώσω συμβουλές για το πως να ανεβάσει τον αιματοκρίτη της, γιατί τα τελευταία 10 χρόνια ο δικός μου είναι στο 46 και δε με απασχόλησε ποτέ το θέμα, με εξαίρεση τον τελευταίο καιρό που έπεσε απότομα λόγω ενός προβλήματος υγείας (και όχι γιατί έχω να φάω κρέας 11 χρόνια!)
Η μόνη συμβουλή που θα ήθελα να της μεταφέρερεις, μιας και η μητέρα μου εμφάνισε καρκίνο πριν 2,5 χρόνια, είναι ότι θα πρέπει να είναι ψυχικά πολύ δυνατή, ήρεμη και να χαμογελάει όσο μπορεί περισσότερο. Η στάση της μαμάς μου στο θέμα του καρκίνου και η αντιμετώπισή του από τον ίδιο της τον εαυτό ( παράλληλα με ιατρική αντιμετώπιση) μου απέδειξε ότι είναι νόσος που συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία του ατόμου που νοσεί. Να σταματήσει όσο γίνεται να αγχώνεται και να στενοχωριέται και να απομακρύνει από τη ζωή της πρόσωπα και καταστάσεις που επιδεινώνουν την ψυχολογική της κατάσταση.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο από καρδιάς.