και αν τους πεις οτι τα ζωντανα όντα δεν είναι για να ζουν σε κλουβια ούτε μικρά ούτε μεγάλα μου λένε 'Ελα ρε αντρεα με τις αναρχικες σου θεωρίες...'
Γι αυτό λέω ότι δεν πρέπει να δηλώνονται πολιτικές ταυτότητες.
Αν γίνει μια συγκέντρωση και διαμαρτυρία, πχ για τσίρκα για κακοποίηση και οτιδήποτε παρόμοιο, ξέρεις τι θα πει ο κόσμος, ο οποίος ψάχνει αφορμή δικαιολογία και άλλοθι για τη συνείδησή του;
΄΄Οι αναρχικοί που ψοφάν για φασαρίες.΄΄
Δηλαδή: Όταν βγαίνεις με ταμπέλα, είτε αναρχικού είτε φιλόζωου κλπ, ο κόσμος δεν κοιτά τι λες ούτε μπαίνει στον κόπο να επεξεργαστεί την πληροφορία που του εκπέμπεις. Γιατί μέσα του νιώθει αυτό: ΄΄Αυτός φωνάζει γιατί είναι αναρχικός, έχει στο αίμα του τη φασαρία τη διαμαρτυρία κλπ΄΄ ΄΄Έλα μωρέ τώρα οι αναρχικοί δεν ξέρεις; Δουλειά τους είναι να τσακώνονται΄΄ ή: ΄΄Ε αυτός είναι φιλόζωος και φωνάζει εγώ δεν είμαι΄΄.
Γι αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις όχι μόνο ταμπέλα να μην υπάρχει, αλλά να γίνεται και μεταμφίεση. Τι σ αρέσει να φοράς; Καρφιά κλπ; Στη διαμαρτυρία κατά των τσίρκων θα πας με την εμφάνιση που γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία. Και κουστούμι τσακιστό αν χρειαστεί. (στολή διαμαρτυριών) γιατί αλλιώς, οι νοικοκυραίοι που πάνε βρώμικα και ασυνείδητα να διασκεδάσουν με τον πόνο του αιχμαλώτου θα πουν: ΄΄Ήρθαν οι αλήτες να μας χαλάσουν το κέφι΄΄
Και, αν σε πιάσει η αστυνομία, άλλη η ψυχολογία της αν φοράς τσακιστό πουκάμισο και άλλη αν είσαι με σκουλαρίκια.
Στην πρώτη περίπτωση είναι περισσότερες οι πιθανότητες να σε πιστέψει που θα πεις ότι δεν είσαι κάποιος βαρεμένος που δεν έχει με τι να ασχοληθεί και τρέχει και διαμαρτύρεται για τα ζώα.
΄΄'Ελα ρε αντρεα με τις αναρχικες σου θεωρίες...΄΄
Αν δεν έβλεπε ταμπέλα τι θα έλεγε άραγε; μήπως θα άρχιζε να το σκέφτεται λιγάκι; Σου λέει: Άσε ρε τον Αντρέα θα ακούμε τώρα; Αναρχικός είναι, εεε έτσι είναι αυτοί, όλο διαφωνίες με το κατεστημένο.
Με άλλα λόγια, νομίζει ότι και με τα σωστότερα πράγματα θα διαφωνούσες, μόνο και μόνο επειδή θα ήταν του κατεστημένου. Με άλλα – άλλα λόγια, σε θεωρεί υπερβολικό, και το αποδίδει στις πολιτικές σου πεποιθήσεις, και δεν δέχεται να σκεφτεί αυτά που του λες. Επίσης, τα ίδια πράγματα αν του τα πει κάποιος με γραβάτα θα τα σκεφτεί καλύτερα.