χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Διακοπές με τον σκύλο  (Αναγνώστηκε 2410 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Διακοπές με τον σκύλο
« στις: Μάιος 12, 2010, 05:52:37 μμ »
Αυτό το καλοκαιράκι, μαζί μου θα πάρω για πρώτη φορά ένα κουτάβο του οποίου ο "ιδιοκτήτης" μπαίνει φαντάρος.
Καμπινγκ ελέυθερο ή οργανωμένο έχω κάνει πολλές φορές αλλα με σκυλο ποτέ. Μερικά θεματάκια που βρήκα απο πηγές τα έχω συγκεντρώσει εδώ, και θα ήθελα να μου συμπληρώσετε κι εσεις ή να μου διορθώσετε.

                                                                 ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ;
Το πιθανότερο με αυτοκίνητο και πλοίο αν ο προορισμός μας είναι νησί. Πάντως σίγουρα με αυτοκινητο και όχι τρένα και ΚΤΕΛ , για να έχουμε την αυτονομία μας.
Γενικα, πριν το ταξίδι μια προληπτική επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι μια σοφή κίνηση.

1.   Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν ένα κουτάβι μάθει από μικρό το αυτοκίνητο, είναι όλα καλά, αν όχι πρέπει να ακολουθήσετε κάποια τακτική.
Συνήθως, η πρώτη τους επαφή με το αυτοκίνητο δεν είναι και η καλύτερη καθώς συνδυάζεται με την απομάκρυνση από τη μητέρα και τα αδελφάκια τους, ενώ μετά έχουν συνέχεια ο κτηνίατρος, τα εμβόλια και ο πόνος.
Προσπαθήστε η πρώτη μετακίνηση του μικρού αγαπημένου σας φίλου να είναι αγκαλιά σε κάποιον ή μέσα σε ένα κλουβί μεταφοράς για να νιώθει ασφάλεια. Μην το "πετάξετε" στο πορτ-μπαγκάζ, ούτε ελεύθερο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ούτε στο πάτωμα στη θέση του συνοδηγού, γιατί είναι επικίνδυνο να μπλεχτεί στα πόδια μας την ώρα που οδηγούμε.

2.   ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ;
Απόγευμα προς βράδυ ή πολύ πρωί για να αποφύγετε τη ζέστη, που είναι δυσάρεστη και για μας και τον σκύλο.

3.   ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΧΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ
Οι συχνές στάσεις για πιπί και λίγο ξεμούδιασμα θα του κάνουν καλό. Μην ξεχνάτε πως οι σκύλοι ιδρώνουν μόνο από τη γλώσσα και τα μαξιλαράκια στις πατούσες τους. Έτσι είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από εμάς στις υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα αυτοί με τα κοντά μουσούδια. Εάν δεν είναι συνηθισμένος στο αυτοκίνητο, να είστε ποιο προσεκτικοί, ιδίως όταν ανοίγετε την πόρτα, και τον κρατάτε πάντα με λουρί, για να μην σας φύγει. Φυσικά ούτε λεπτό δεν τον αφήνουμε μόνο μέσα στο αυτοκίνητο λόγω κινδύνου θερμοπληξίας. Ούτε καν με μισάνοιχτα παράθυρα.

4.   ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ - ΣΩΣΤΟ ή ΛΑΘΟΣ;
Τα παράθυρα να είναι λίγο ανοιχτά, περίπου 7-8 πόντους και όχι το μισό παράθυρο, ή όλο, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο να έχει έξω το κεφάλι του ο σκύλος, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους ανθρώπους - περαστικούς, μηχανάκια, κλπ. Τα παράθυρα ΠΟΤΕ διάπλατα, λοιπόν. Αγαπημένο χόμπι πολλών σκύλων να κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο. Τι γίνεται όμως αν μια μέλισσα πέσει με 120 χιλιόμετρα πάνω στο μάτι τους; Ο δυνατός αέρας, τα σκουπίδια, η σκόνη μπορούν επίσης  να τραυματίσουν τα ευαίσθητα μάτια, μύτη και αυτιά τους.

5.   ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Μικρές ταχύτητες, και οχι αποτομα φρεναρίσματα. Θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είχαμε ένα μωρό παιδί στο αυτοκίνητο. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

6.   ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ: ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Έχετε πάντα μαζί ένα μπολάκι (πτυσσόμενο ή φουσκωτό βολεύει) και πόσιμο νερό. Αν χρειαστεί, δώστε του μικρές μόνο ποσότητες τη φορά για να μην ανακατευτεί το στομαχάκι του, και δυσφορήσει ακόμη περισσότερο. Καλό είναι πριν απο το ταξίδι, 2 με 3 ώρες να μην έχει φάει και να μην έχει πιεί. Επίσης μια μέρα πριν την αναχώρηση, μειώνουμε ελαφρά την δοσολογία του φαγητού.

7.   ΘΕΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
Η ασφαλέστερη θέση για το σκύλο (για να μην εκσφενδονιστεί στο παρμπρίζ ή στο κεφάλι σας σε κάποιο απότομο φρενάρισμα) είναι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, σε ειδικό κουτί μεταφοράς (εκεί δε θα ζαλίζεται) ή πίσω από ειδικό κιγκλίδωμα. Τα σκυλιά στο αυτοκίνητο πρέπει να ταξιδεύουν με ασφάλεια σωστά δεμένα στην θέση τους με την ειδική ζώνη ασφαλείας ή σε κλουβί μεταφοράς και όχι ανεξέλεγκτα μέσα στο αυτοκίνητο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δίχτυ που κυκλοφορεί στην αγορά και εμποδίζει το σκύλο να έρχεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. – (Αυτο το προτιμώ πολύ περισσότερο απο την κλούβα!)Αλλά να θυμάστε πάντα ότι το κατοικίδιό σας οπου και να βρίσκεται πρέπει να μπορεί να σταθεί και να κάνει στροφές, να καθίσει και να ξαπλώσει άνετα.
Για να αποφύγουμε το καθάρισμα των καθισμάτων απο τρίχες, σάλια ή άλλα παρελκόμενα, είναι καλό να στρώσουμε ένα παλιό σεντόνι στα πίσω καθισματα, ή ακόμα καλύτερα, πρώτα ένα ναυλον, και απο πάνω το σεντόνι.

8.   ΝΑΥΤΙΑ - ΕΜΕΤΟΙ
Η μεγάλη ζαλάδα έρχεται συνήθως από την προσπάθεια του ζώου να εστιάσει πάνω στα αντικείμενα που περνάνε ταχύτατα από τα πλευρικά παράθυρα. Μην τον αφήνετε να κοιτάει ΠΟΤΕ στο πλάι. Προτρέψτε τον να βλέπει μόνο μπροστά. Αν είναι ανεπίδεκτος, τοποθετείστε στα πλευρικά τζάμια τα ειδικά σκίαστρα με βεντούζα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Αυτά μειώνουν τον ήλιο που τον ζαλίζει και ταυτόχρονα δουλεύουν σαν παρωπίδες, εμποδίζοντας την πλευρική θέα και υποχρεώνοντάς τον να χαζεύει μόνο εμπρός (λειτουργεί άριστα και για παιδάκια!). Ερωτηση: Κάτι κτηνιατρικά χαπάκια για ναυτίες τα εμπιστευόμαστε (calmivet); Μάλλον δεν θα είναι cruelty free.

9.   ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;
Ενα βαζάκι με τροφή, το αγαπημένο του παιχνίδι, φυσικά το μπολ του για να πιεί νερό, και για να διατηρούμε δροσερό νεράκι και για μας αλλα και γι’αυτόν παίρνουμε μαζί ένα θερμός γεμάτο νερό με παγάκια. Στις στάσεις που θα κάνουμε, καλό είναι να έχουμε προχειρες 2-3 σακούλες για να μαζεύουμε τα περιττώματα.
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 12, 2010, 05:54:22 μμ »
                                                                    ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Σε γενικές γραμμές, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες δέχονται τα κατοικίδια δωρεάν. Γνωρίζετε καμία εξαίρεση;  Το ενδεχόμενο να τον φυλακίσω σε «ειδικό χώρο του καραβιού, μέσα σε κλουβί» ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Αν δεν μου επιτρέπουν να είμαι μέσα, θα τη βγάλουμε στο κατάστρωμα, θα βρούμε και μια σκιούλα, και μια χαρά. Θα μας φυσάει και το αγέρι.
Σε πλοίο της γραμμής (τα γνωστά σαπιοκάραβα), δεν θα χουμε πρόβλημα κίνησης, στα δελφίνια ή καταμαράν, δεν ξέρω τι γίνεται, αν και δεν σκοπεύω να ταξιδέψω με τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να επικοινωνήσουμε με την ακτοπλοική εταιρία για περισσότερες διευκρινήσεις. Για φίμωτρα και λοιπά, ούτε και το συζητώ. Αναγκαστικά θα έχουμε λουράκι, γιατι είναι κουτάβος και λόγω ηλικίας, είναι λίγο τρελάρας, και χαίρεται με όλο τον κόσμο. Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να κρατάω το κτηνιατρικο του βιβλιάριο στην τσάντα, σε περίπτωση που μας ζητηθεί στην είσοδο..
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 12, 2010, 05:55:24 μμ »
                                                             ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΙΛΕ, ΠΙΑΣΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ!

1.   ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ CAMPING

Πρέπει εξαρχής να έχουμε δηλώσει ότι θα έχουμε τον φίλο μας μαζί, την στιγμή που θα κάνουμε την κράτησή μας, για να μην βρεθούμε μπροστά σε ξινισμένες μούρες. Στη Σαμοθράκη που είχα βρεθεί σε οργανωμένο, σε τεράστια έκταση, είχε πάρα πολλά σκυλιά, τα οποία καμία απολύτως φασαρία δεν έκαναν. Ενα σκυλί σε γειτονική μας σκηνή ήταν λιγάκι ανήσυχο, αλλα το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό. Ξαφνικά, βρίσκεται σε περιβάλλον άγνωστο, με διάφορα «σπιτάκια» γύρω γύρω, δέντρα, ανθρώπους άγνωστους κλπ. Το βράδυ τι θα κάνουμε ; Φαντάζομαι όσο κι αν δεν μου αρέσει αυτή η λύση, οτι θα πρέπει να είναι δεμένος, για να μην φύγει και χαθεί, ή κάνει νυχτερινή επίσκεψη σε καμία άλλη σκηνή. Κι αν το βράδυ φοβάται ; Μήπως πρέπει να τον πάρω μαζί μου μέσα ; Αλλα σκέφτομαι οτι θα σκάσει ! Κι αν γαυγίζει και μας διώξουν;

2.   ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ CAMPING


Πραγματικά εύχομαι να υπάρχουν «γείτονες» έστω και σε απόσταση αρκετή, γιατι ελευθερο δεν έχω κάνει ποτε χωρίς άλλο άνθρωπο μαζί. Πάντα έκανα με παρέα. Αρα πρέπει να προσέχω διπλά. Και για το σκυλάκι και για τον εαυτό μου.
Απο πηγή:
--Στον χώρο που θα κατασκηνώσετε προσέξτε το μέρος να είναι δροσερό και σκιερό ( π.χ κάτω από κάποιο δέντρο ). Φροντίστε να έχετε οπτική επαφή περιμετρικά του μέρους που κατασκηνώσατε για αρκετά μέτρα.
--Εξερευνήστε το μέρος. Αν υπάρχουν γείτονες γνωριστείτε μαζί τους. Φέρτε και τον μικρό σας φίλο σε επαφή μαζί τους. Αν υπάρχουν παιδιά φροντίστε το σκυλί σας να παίζει ελεγχόμενο και με την εποπτεία την δική σας πάντα, όχι κάποιου γείτονα.( π.χ πάω να φτιάξω καφέ ρίξε μια ματιά στο σκυλί μου καθώς παίζει με τα παιδιά ) ΑΥΤΟ μην το κάνετε ΠΟΤΕ.
--Φροντίστε το σκυλί σας, παίξτε μαζί του αλλά πάντα ήρεμα χωρίς υστερίες. Μην ξεχνάτε ότι είστε στην ανοιχτή φύση και υπάρχουν άλλα ζώα & πουλιά που είναι το σπίτι τους.
--Δώστε στο σκυλί σας την χαρά της εξερεύνησης, χώρο και χρόνο να προσαρμοστεί. Τουλάχιστον την πρώτη ημέρα μην του ζητήσετε τίποτα. Αφήστε τον να επεξεργαστεί το μέρος, τους ανθρώπους, τα παιδιά και γενικά ότι υπάρχει στον χώρο.
--Φροντίστε να κρατάτε τον χώρο καθαρό από σκουπίδια, τυχόν παιχνίδια παλιά, ή αρκουδάκια σκισμένα. Εγώ χρησιμοποιώ σάκους με ziplock και όταν τελειώσουμε την εξόρμηση μας τα παίρνω και τα πετάω σε κάποιον κάδο που θα βρω στο δρόμο.
--Μάθετε να διαβάζετε τον σκύλο σας. Συμπεριφορά με τους ανθρώπους, παράξενοι ήχοι, απότομη αλλαγή του καιρού, πολλή ζέστη, βροχή, αστραπές κλπ..-(Εγώ προσωπικά κρατάω σημειώσεις συνέχεια)-.Να είστε σίγουροι ότι όταν γυρίσετε θα είστε σοφότεροι και θα γνωρίζετε περισσότερα πράγματα για τον φιλαράκο σας.
--Μην φέρνετε ποτέ τον σκύλο σας μπροστά σε κάποιο πρόβλημα. Πάντα θα είστε εσείς μπροστά και θα αποφεύγετε κακοτοπιές. Ειδικά τις πρώτες φορές που θα κάνετε camping ο σκύλος σας διαβάζει και μαθαίνει. Φροντίστε να μάθει σωστά. Αν κάποιο κακό γεγονός συμβεί ο φιλαράκος σας να είστε σίγουροι ότι δεν θα το ξεχάσει. Για αυτό είστε εσείς υπεύθυνοι και εσείς αυτοί που θα φροντίσετε να μην συμβεί κάτι τέτοιο ΠΟΤΕ.
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 12, 2010, 05:57:43 μμ »
                                                                           ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ «ΜΑΣ»!

1.   ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ
Απο διάφορες πηγές:
--Στην παραλία ο σκύλος πρέπει πάντα να βρίσκεται σε κάποιο σκιερό μέρος διοτι κινδυνεύει άμεσα από ηλίαση, εγκαύματα και θερμοπληξία, φυσικά μην ξεχνάμε το απαραίτητο μπολάκι με κρύο νερό.
--Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να  ξεχνάμε την αποπαρασίτωση του σκύλου μας είτε με κάποια αμπούλα είτε με κάποιο παρασιτοκτόνο λουράκι. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα τσιμπούρια, οι σκνίπες και οι ψύλλοι αφθονούν, ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές. Γι αυτό για να προστατέψετε το σκυλάκι και από την περίπτωση της Σκνίπας θα πρέπει εκτός των παραπάνω μέτρων να το ψεκάζετε με Citronella ή να το κάνετε μπάνιο με κατάλληλο σαμπουάν με Citronella.
--Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, να ξέρετε ότι οι σκύλοι έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στην παραλία, εκτός εάν υπάρχει πινακίδα του Δήμου ή Νομαρχίας που να υποδεικνύει το αντίθετο. Εάν δεν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα, τότε ο σκύλος σας μπορεί να σας ακολουθήσει στην παραλία. Υπενθυμίζουμε όμως, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία (Ν. 3170/03), τα σκυλιά πρέπει να είναι με λουρί ή ελεγχόμενα δίπλα στον κάτοχό τους, σε όλους τους δημόσιους χώρους, και να μην δημιουργούν φασαρία. (Λες και τα παιδάκια που ουρλιάζουν παίζοντας, δεν κάνουν φασαρία! Μήπως να περνούσαμε και σε αυτά ένα λουράκι;)
--Μαζεύουμε τα περιττώματα του σκύλου μας. Είναι μία πράξη σεβασμού προς τους συμπολίτες μας, αλλά και απαίτηση από τον Νόμο 3170/03.
-- Το κάψιμο από τον ήλιο δεν συμβαίνει μόνο στους ανθρώπους. Ανοιχτόχρωμες γάτες και σκυλιά μπορούν επίσης να καούν. Αντηλιακές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία τους από εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος. Περιορίστε την έκθεση όταν ο ήλιος είναι ισχυρός και βάλτε τους αντιηλιακό τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθούν στον ήλιο.
-- Το σκυλί δεν πρέπει να συμμετέχει σε επίμονη άσκηση, όπως το τρέξιμο στην άμμο κατά τη διάρκεια της θερμότερης ώρας της ημέρας. Περιορίστε αυτό το είδος δραστηριότητας στις πρωινές και βραδινές ώρες. Πρόσθετη προσοχή πρέπει να ληφθεί με τα μεγάλα σε ηλικία σκυλιά, τα κουτάβια, τα σκυλιά με κοντή μύτη και εκείνα με παχύ τρίχωμα.
----Αν το σκυλί μας δεν είναι σε 'φόρμα', δεν πρέπει να το ενθαρρύνουμε να τρέξει σε αμμώδεις παραλίες. Είναι επίπονη άσκηση και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς σε τένοντες ή σύνδεσμους.

2.   ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
Απο διάφορες πηγές:
--Σε μη οργανωμένες παραλίες δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει την είσοδο των ζώων στη θάλασσα και συνεπώς επιτρέπεται τα ζώα να μπαίνουν στο νερό...ισχύει όμως ο Ν. 3170/2003 που λέει ότι οι σκύλοι πρέπει να συγκρατούνται με λουράκι-οδηγό κατά την έξοδό τους από το σπίτι άρα μπορεί να ισχύει «να μπαίνουν στο νερό με λουράκι» (τ’ακούσαμε κι αυτό)
--Πρέπει να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα γιατί είναι σαν να έχετε ένα νήπιο μαζί σας.Τα σκυλιά ξέρουν κολύμπι, αλλά ποτέ μην πιέζετε τον σκύλο σας να μπει στο νερό με το ζόρι. Αφήστε τον να ανακαλύψει μόνος του τη θάλασσα. Πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν το λάθος και αναγκάζουν το σκύλο να κολυμπήσει, δημιουργώντας του έτσι αργότερα προβλήματα στη συμπεριφορά.
--Μπορούμε να κολυμπήσουμε άφοβα μαζί με σκύλους που είναι εμβολιασμένοι και δεν παρουσιάζουν δερματολογικά προβλήματα. Δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε κάποια αρρώστια από το σκύλο, αντίθετα είμαστε εκτεθειμένοι στα μικρόβια της θάλασσας και της άμμου, τόσο εμείς όσο και αυτός.
--Εάν ο σκύλος είναι μακρύτριχος, και ήδη υπάρχουν κόμποι στο τρίχωμα του, στο νερό οι κόμποι θα σφίξουν πάνω στο δέρμα του σκύλου και ειδικά σε συνδυασμό με το αλάτι μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα  στο δέρμα του ζώου.
--Μετά από κάθε μπάνιο στην θάλασσα, πάντα πρέπει να ακολουθήσει ένα καλό μπάνιο με κάποιο υποαλλεργικό σαμπουάν για να ξεπλυθεί το αλάτι από το τρίχωμα αλλα και για να αποφευχθούν δερματολογικά προβλήματα. Όσο μένει στο τρίχωμα το αλάτι το τρίχωμα  απορροφά  περισσότερη ακτινοβολία και το σκυλάκι κινδυνεύει περισσότερο και ζεσταίνεται περισσότερο. (Αυτό όμως πως θα το καταφέρουμε ; Στο ελεύθερο καμπινγκ γνωρίζουμε όλοι οτι το γλυκό νερό δεν υπάρχει σε αφθονία!?!)
--Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε τι νερό αφήνουμε το σκυλί μας να κολυμπήσει ή να παίξει! Αν δεν μπαίναμε οι ίδιοι ή δεν αφήναμε ένα παιδί να παίξει στο συγκεκριμένο νερό, τότε δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε το σκυλί μας! Τα σκυλιά μπορεί να κολλήσουν βακτηριακές και μυκητιακές δερματικές ασθένειες από μολυσμένο και βρώμικο νερό.
Ρηχά και στάσιμα νερά μπορούν να θερμανθούν σε επισφαλή θερμοκρασία από τον ήλιο και να συμβάλουν σε θερμοπληξία αν το σκυλί σας κολυμπήσει ή παίξει εκεί.
Οι λίμνες είναι πιθανό να έχουν όλα τα είδη των επικίνδυνων απορριμμάτων στις όχθες τους. Ελέγξτε προσεκτικά για διάφορα αιχμηρά αντικείμενα όπως σπασμένα γυαλιά, κλπ. Ψάξτε για προεξέχοντα κλαδιά επάνω στα οποία ένα σκυλί θα μπορούσε να τραυματιστεί.
--Ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε το σκυλί μας μόνο του είτε σε ρηχά είτε σε βαθιά νερά.
--Θα πρέπει να καθαρίζουμε και να στεγνώνουμε τα αφτιά του. (Αυτό όντως ισχύει;;)
-- Προσέξτε, όταν μάθει ο σκύλος σας και κολυμπάει, να μην τον χάνετε από τα μάτια σας γιατί μπορεί να μπερδευτεί και να ακολουθήσει μέσα στο νερό κάποιον άλλο άσχετο.
-- Μην του επιτρέπετε να κολυμπάει με γεμάτο στομάχι
--Δεν είναι όλα τα σκυλιά φυσικοί κολυμβητές! Συχνά πρέπει να ενθαρρυνθούν και να διδαχθούν την κολύμβηση.
--Ποτέ δεν πετάμε το σκυλί μας στο νερό!
--Μπορούμε να το βοηθήσουμε να κολυμπήσει αν το σηκώσουμε από τα πίσω πόδια.
--Το σκυλί μας στο κολύμπι θα χρησιμοποιήσει καινούριους (μη ασκημένους) μυς και μπορεί να κουραστεί εύκολα. Δεν το αφήνουμε να το παρακάνει.
--Πάντα πρέπει να είμαστε σε θέση να σώσουμε το σκυλί μας από το νερό αν χρειαστεί.
--Πολλά σκυλιά απολαμβάνουν το κολύμπι στη θάλασσα, αλλά το θαλασσινό νερό μπορεί να τα κάνει να αρρωστήσουν σοβαρά αν πιουν πολύ. Να έχετε πάντα φρέσκο πόσιμο νερό διαθέσιμο.

Ο ΝΟΜΟΣ

Το άρθρο 230 του Γενικού Κανονισμού Λιμένος απαγορεύει στα σκυλιά να κυκλοφορούν ελεύθερα στις παραλίες και να κολυμπούν στη θάλασσα, προβλέπει ωστόσο μερικές εξαιρέσεις. Όπως αναφέρει:
Στις ανωτέρω απαγορεύσεις δεν περιλαμβάνονται παραλιακές τοποθεσίες όπου δεν συχνάζουν λουόμενοι. ΟΜΩΣ: Σύμφωνα με την εγκύκλιο Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ η παραπάνω απαγόρευση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένες τοποθεσίες ακόμα κι αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι.
Από τα ανωτέρω συνεπάγεται ότι η ύπαρξη λουομένων σε μια θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το χαρακτηρισμό της ως χώρου λουομένων και την εφαρμογή της απαγόρευσης της προαναφερόμενης διάταξης.
Στην περίπτωση κατά την οποία σε μια τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου εντός του θαλάσσιου χώρου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση.
Αν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης του ζώου οφείλει είτε να το απομακρύνει είτε να ασφαλίσει κατάλληλα το ζώο και να το ακινητοποιήσει σε συγκεκριμένο σημείο (ώστε να μη κυκλοφορεί εντός του χώρου) και σε ασφαλή απόσταση από τους λουόμενους τέτοια ώστε να μην παρενοχλούνται.

(Αντε βγάλε συμπέρασμα με τον ηλίθιο νόμο)

"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 12, 2010, 05:59:19 μμ »
                                                           ΤΟ ΣΚΥΛΟΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Πηγή: http://www.interpet.gr/nea/recent_2008/neo3_220608.htm

Πριν φύγετε λοιπόν για τις διακοπές σας, περάστε μια βόλτα από το φαρμακείο της γειτονιάς σας για να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα. Μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή, διότι κάποια από τα φάρμακα μπορεί να μην υπάρχουν και να πρέπει να γίνει παραγγελία. Ένα μπουκάλι οινόπνευμα, ένα μπουκάλι οξυζενέ, φυσιολογικός ορός και μπεταντίν σαπούνι και αλοιφή είναι ό,τι χρειάζεστε για την αντιμετώπιση απλών τραυμάτων.
Γάζες, βαμβάκι, χειρουργικά γάντια μιας χρήσης – απαραίτητα για να μη μολύνετε το τραύμα - και ένας επίδεσμος (κατά προτίμηση αυτοκόλλητος) είναι επίσης αναγκαία. Το ίδιο και ένα ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες μύτες, το οποίο θα σας βοηθήσει να κόψετε τις τρίχες γύρω από την πληγή, χωρίς να την πληγώσετε σε ενδεχόμενη σπασμωδική κίνηση λόγω πόνου. Στη λίστα που θα δώσετε στο φαρμακοποιό σας, μην ξεχάσετε να σημειώσετε και ένα θερμόμετρο κατά προτίμηση ψηφιακό αλλά και ένα βαζάκι βαζελίνη, ώστε να μην πονέσετε το ζώο σας αν δεν του έχετε ξαναβάλει θερμόμετρο.
Για κάθε ενδεχόμενο έχετε μαζί σας και ένα κουτάκι ή ένα μπουκάλι αντιβίωση για το ενδεχόμενο τραυματισμού. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την επιλογή της αντιβίωσης. Γνωρίζει ποια είναι καλύτερη για τα κιλά και το μέγεθος του ζώου σας. Ζητήστε του να το ζυγίσει και να γράψει πάνω στο κουτί τη δοσολογία.
Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας σταγόνες για τα αυτιά και τα μάτια, αλλά και τεχνητά δάκρυα. Ποτέ μην τα χρησιμοποιείτε όμως χωρίς τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας.
Τα αντίδοτα για δηλητήριο και για την αντιμετώπιση της πάσης φύσεως ελληνικής φόλας πρέπει κανονικά να τα έχουμε πάντα επάνω μας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε την αρχή σε αυτές σας τις διακοπές. Ενέσεις που προκαλούν εμετό, ταμπλέτες ενεργού άνθρακα (καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου), ατροπίνες (γίνονται ενδομυϊκά, υποδόρροια ή ενδοφλεβικά), αλλά και κονάκιον (βιταμίνη Κ) θα σώσουν το ζωάκι σας μέχρι να το μεταφέρετε στον πλησιέστερο κτηνίατρο.
Προσοχή όμως: μην τα χρησιμοποιήσετε αν δεν τηλεφωνήσετε πρώτα στον κτηνίατρό σας για να του περιγράψετε τα συμπτώματα. Δηλητήριο από δηλητήριο διαφέρει και μπορεί τελικά να κάνετε κακό στο ζώο σας επειδή χορηγήσατε λάθος προϊόν.
Σύριγγες και κορτιζόνη είναι επίσης απαραίτητα για το ενδεχόμενο τσιμπήματος από φίδι, σφήγκες ή μέλισσες.
Πλέον έχετε ολοκληρώσει το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών, το οποίο σημειωτέον μπορεί να σώσει και εσάς τους ίδιους τη δύσκολη στιγμή. Αν είχατε το φαρμακείο σας έτοιμο από τις περσινές σας διακοπές, φροντίστε να δείτε τις ημερομηνίες λήξεων προκειμένου να ανανεώσετε ό,τι χρειάζεται.
Επειδή ακόμη και αν τα έχετε όλα αυτά, μπορεί να σταθεί αδύνατο να βοηθήσετε το ζωάκι σας, πριν φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές ζητήστε οδηγίες από τον κτηνίατρό σας. Αν δεν έχετε βάλει ποτέ θερμόμετρο στο ζώο σας, αν δεν του έχετε δώσει ποτέ χάπι ή δεν έχετε προσπαθήσει να του παράσχετε τις πρώτες βοήθειες το φαρμακείο θα σας είναι άχρηστο.

 
Από το Pet-shop
Πριν κλείσετε τις βαλίτσες του αγαπημένου σας φίλου περάστε μία βόλτα και από το pet-shop της γειτονιάς σας. Αγοράστε χάπια για αποπαρασίτωση, αμπούλες για ψύλλους και τσιμπούρια και σιτρονέλα με την οποία μπορείτε να ψεκάζετε, εκτός από το σκύλο, και τους εξωτερικούς χώρους, όπου θα βρίσκεστε. Έτσι οι πιθανότητες να προσβληθεί το ζωάκι σας από καλααζάρ ελαχιστοποιούνται.

Από το σπίτι
Το λουράκι (οδηγός), η κονκάρδα με το τηλέφωνο, ένα αγαπημένο παιχνίδι, το βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο και τουλάχιστον ακόμη τρία τηλέφωνα κτηνιάτρων, πέρα από το μόνιμό σας, θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να τον βρείτε. Επίσης 1-2 πετσέτες (άλλη για θαλασσινό και άλλη για γλυκό νερό). Τέλος, καλό θα ήταν μόλις πατήσετε το πόδι σας στο νησί των διακοπών σας ή κάποιο άλλο μέρος να ενημερωθείτε για το αν υπάρχει κτηνίατρος στην περιοχή και φυσικά να βρείτε το τηλέφωνό του. Α! Και μην ξεχάσετε το αντηλιακό για τη μύτη και τα πατουσάκια. Ο σκύλος (ή η γάτα σας) θα προτιμήσει εκείνα που είναι «against animal testing» (δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα).
- Μπουκάλι οινόπνευμα
- Μπουκάλι οξυζενέ
- Φυσιολογικός ορός
- Μπετανίν σαπούνι & αλοιφή
- Γάζες
- Βαμβάκι
- Γάντια μιας χρήσης
- Επίδεσμος (Αδιάβροχος, αυτοκόλλητος κατά προτίμηση)
- Ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες μύτες
- Ψηφιακό θερμόμετρο
- Βαζελίνη
- Αντιβίωση
- Σταγόνες για αυτιά
- Σταγόνες για μάτια και τεχνητά δάκρυα
- Σύριγγες
- Ενέσεις για πρόκληση εμετού
- Ταμπλέτες ενεργού άνθρακα
- Ατροπίνες (η ποσότητα εξαρτάται από τα κιλά του αγαπημένου σας φίλου)
- Κονάκιον (βιταμίνη Κ)
- Κορτιζόνη (σολουκορτέφ)
- Αντηλιακή κρέμα

Aπό την Αργυρώ Κ. Μώρου

"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 12, 2010, 06:32:55 μμ »
Μπράβο Μαρουλάκι που μας συγκέντρωσες όλες τις πληροφορίες εδώ. Δεν έχω πάει ποτέ διακοπές με σκύλο (μόνο ένα ταξίδι υπερατλαντικό με γάτα έκανα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία  :D )
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 12, 2010, 08:13:04 μμ »
Υπάρχει και η αντίθετη άποψη  bored

Μην ταξιδεύετε με τα ζωακια σας

Εγώ πιο πολύ θα το κάνω για να χαρεί το σκυλάκι (δεν ειναι δηλαδή θέμα δικης μου ασφάλειας σε καμια περιπτωση-εφόσον ειναι και κουταβος 5 μηνων). Αλλα μην καταλήξουμε να ταλαιπωρηθουμε κι οι 2. Και καλά εγώ, γιατί το επέλεξα και καλά να πάθω. Ο Πλούτο όμως δεν χρωστάει τίποτα, να μην περάσει καλα..Η εναλλακτική είναι να μείνει σπίτι μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του φίλου μου, οπου ναι μεν τον φροντιζουν. Θέλω πάρα πολύ να το κάνω  dunno
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος Vaalinde

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 186
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 19, 2010, 12:37:17 πμ »
Wow!! Super ενημέρωση. Πραγματικά πολύ καλή. Είχε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που δεν είχα σκεφτεί.  Αν και φέτος δεν έκανα διακοπές με τα ζωάκια μου γιατί βγήκα εκτός  χώρας του χρόνου θα πάμε σίγουρα "οικογενειακώς"...  :)

Τελικά δεν μας είπες όμως πως τα περάσατε....
Οι άνθρωποι είνα ζώα που μυρίζουν τελείως ιδιόμορφα και λέω πάλι δε βαριέσαι έχω και εγώ την ίδια μυρουδιά (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 19, 2010, 01:18:56 πμ »
Χμ, δεν πήγαμε τελικά γιατί ο φαντάρος που έχει τον σκύλο (που έλεγα στην αρχή), υπηρέτησε στο πεντάγωνο, και βλεπόντουσαν αρκετά συχνά! Κι έτσι φέτος δεν πήγαμε, αλλα του χρόνου οπωσδήποτε !
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος Vaalinde

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 186
Απ: Διακοπές με τον σκύλο
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 19, 2010, 01:22:22 πμ »
Κρίμα. Τσάμπα η προετοιμασία. sadface Τουλάχιστον μάθαμε εμείς και εσύ ξέρεις για του χρόνου.
Οι άνθρωποι είνα ζώα που μυρίζουν τελείως ιδιόμορφα και λέω πάλι δε βαριέσαι έχω και εγώ την ίδια μυρουδιά (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact