χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Δύο σωματεία προστασίας αδέσποτων κινδυνεύουν!  (Αναγνώστηκε 1016 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 6819
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
1) Το σωματείο Stray.gr διακόπτει το έργο περίθαλψης νέων αδέσποτων ζώων

Μετά από 8 χρόνια ενεργής δράσης, έχοντας εξασφαλίσει σωστές οικογένειες σε περισσότερα από 1.500 αδέσποτα ζώα, έχοντας περιθάλψει περί τα 500 άρρωστα και περί τα 110 βαριά χτυπημένα ζώα, το σωματείο περίθαλψης και προστασίας αδέσποτων ζώων Stray.gr  βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά στη δεινή θέση να αναστείλει την παροχή βοήθειας σε αδέσποτα ζώα, μια και αδυνατεί να αναλάβει νέα περιστατικά, αλλά και να καλύψει οικονομικά όσα έχει ήδη αναλάβει.

Το σωματείο έφθασε στις συνθήκες αυτές κυρίως λόγω των 2 πρόσφατων περιστατικών των παράνομων εκτροφείων, όπου κλήθηκε να διασώσει από άθλιες συνθήκες και να αναλάβει μεγάλο αριθμό ζώων (Δερβενοχώρια 30 ζώα και Αλεποχώρι 58),  χωρίς την παραμικρή πρακτική και οικονομική βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές και μόνη συμπαράσταση αυτή των μελών και φίλων του. Δεδομένου ότι το σωματείο είχε ήδη ζώα υπό την προστασία του, η φιλοξενία των περισσότερων έγινε σε ιδιωτικές πανσιόν. Λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ζώων στα άνω εκτροφεία, απαιτήθηκε να γίνουν εξετάσεις σε όλα τα ζώα και, όπως προέκυψε από αυτές, θεραπείες στην πλειοψηφία τους.  Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του Αλεποχωρίου δε, το σωματείο δεν έχει νομικά τη δυνατότητα να δώσει τα ζώα αυτά για υιοθεσία, με αποτέλεσμα να έχει κυριολεκτικά μέχρι σήμερα εγκλωβιστεί, με μηνιαία έξοδα φιλοξενίας που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εξόδων.

Παρά το ότι δεν  μετανιώνουμε ούτε στιγμή σαν εθελοντές για τη διάσωση των ζώων αυτών, είναι σήμερα φανερό ότι τέτοιες δράσεις είναι αδύνατον να υποστηριχθούν από ένα μόνο φιλοζωϊκό σωματείο εθελοντών, δεδομένης της ελληνικής πραγματικότητας και της έλλειψης κάθε μέριμνας εκ μέρους της πολιτείας.

Το σωματείο απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε όλους τους φίλους του και στο σύνολο της ζωοφιλικής κοινότητας, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την συνέχιση της φιλοξενίας των ζώων.

    * Οικονομική ενίσχυση  στο λογαριασμό του Σωματείου περίθαλψης αδέσποτων ζώων Stray.gr ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,  IBAN: GR9001100590000005929600954
    * Προσωρινή φιλοξενία ζώου στο email  info@stray.gr


2) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με μεγάλη μας λύπη και μετά από συνεχή λειτουργία 13 ετών, σήμερα 10 Μαίου 2010, διακόπτουμε τη δράση του Σωματείου μας δεδομένου ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δεν έχει εξοφλήσει τους κτηνιάτρους. Ο Δήμος Ηλιούπολης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα εμβολιασμού και στειρώσεων τον Ιούνιο του 2009, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να καλύπτει τα κτηνιατρικά έξοδα καθώς και κάποια έξοδα διαμονής των αδέσποτων σκύλων του Δήμου μας. Για τα έξοδα αυτά χρηματοδοτείται κατά 70% από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δυστυχώς παρά τις ικεσίες μας και τις προειδοποιήσεις μας ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο αν δεν πληρωθούν οι κτηνίατροι, αντιμετωπίζουμε την αδιαφορία του. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Ομως εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε πλέον χωρίς τη στήριξη του Δήμου. Με την βοήθειά του έχουμε γίνει ένα από τα πρώτα σωματεία της Ελλάδας σε έργο. Επιλαμβανόμαστε όλων των περιστατικών εντός του Δήμου μας είτε πρόκειται για εγκατάλειψη, τραυματισμό ή κακοποίηση.

Το 2007 τα έξοδα του Σωματείου μας ήταν 35.000€ από τα οποία ο Δήμος Ηλιούπολης κάλυψε το ¼. Το 2008 τα έξοδά μας έφθασαν τα 40.000€ από τα οποία καλύφθηκαν από τον Δήμο περίπου τα μισά. Το 2009 τα έξοδά μας ήταν 15.000€, δεδομένου ότι ο Δήμος κάλυψε τα περισσότερα κτηνιατρικά έξοδα μετά από την ένταξή του στο πρόγραμμα. Μέχρι σήμερα, για τους πρώτους μήνες του 2010 τα έξοδά μας έχουν υπερβεί τις 12.000€ και η οφειλή μας στους κτηνιάτρους ξεπερνά τις 5.000€. Τα μηνιαία έξοδά μας ξεπερνούν τις 4.000-5.000€.

Οπως αντιλαμβάνεστε οι κτηνίατροι δεν δέχονται πλέον τα περιστατικά του Σωματείου μας γι'αυτό και ήρθαμε στην δυσάρεστη θέση να διακόψουμε τη λειτουργία μας, αφού έχουμε εξοντωθεί οικονομικά. Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να τακτοποιήσουμε σε οικογένειες τα περίπου 80 αδέσποτα που φιλοξενούμε προς το παρόν και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε για να μη βγουν στο δρόμο σκυλιά που φροντίζουμε ακόμη και χρόνια.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να αναλάβουμε κανένα νέο περιστατικό. Παρακαλούμε θερμά τους δημότες Ηλιούπολης να απευθύνονται στο Δήμο για όσα περιστατικά αφορούν σε αδέσποτα στα τηλέφωνα 2109901743, 2109970000.


Η Zωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης μας καλεί να τηλεφωνήσουμε στο Δήμο Ηλιούπολης (Τμήμα Δήμου Ηλιούπολης υπεύθυνο για τα αδέσποτα: 2109940274, 2109970012 και να διαμαρτυρηθούμε.
Επίσης, θα μπορούσαμε να στείλουμε mail διαμαρτυρίας. Το mail του Δήμου είναι cityofilioupolis@gmail.com και υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας εδώ.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τα αδέσποτα ζώα της Ηλιούπολης υπάρχει και ο λογαριασμός της Ενωσης στην Αγροτική Τράπεζα ΙΒΑΝ GR03 0432 0450 0004 0010 1892 311. Για οποιοδήποτε ποσό που θα καταθέσετε παρακαλούμε καταθέστε το όνομα και τη διεύθυνσή σας για να σας αποσταλεί απόδειξη είσπραξης.
Η Ένωση στο Facebook, εδώ.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact