Υλικά
1 φλυτζάνι ανάμεικτα φύλλα από φρέσκα αρωματικά (βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, δυόσμος, ρίγανη)
2 κ.σ. κουκουνάρι
1/4 φύτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
λίγο αλάτι
500 γρ. πατάτες
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες μέχρι να τρυπιούνται καλά με ένα πηρούνι, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε τέταρτα.
Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν και να ενωθούν τα υλικά. Αν το μίγμα είναι πολυ σφιχτό, προσθέστε παραπάνω ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε με το πέστο τις πατάτες όσο είναι ζεστές, για να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη σάλτσα και σρβίρετε την σαλάτα ζεστή ή χλιαρή.